reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Byłam, na początku 5 tyg., lekarz potwiedził ciążę, ale widoczny był na razie tylko pęcherzyk ciążowy było widać 8mm. Na dzieciątko było za wcześnie:)

madaaa czuje sie raczej zle :( mam nudnosci cale dnie, nie mam apetytu, spanie w ciagu dnia to chyba najprzyjemniejszy objaw ;)
niepokoja mnie bole brzucha ale to normalne poki nie sa jakies nasilone, teraz cierpie na bol w prawej pachwinie i cos nie chce puscic, w dodatku od 3 dni boli mnie w nadbrzuszu? nie wiem zoladek? ale boli tylko w konkretnych pozycjach tak jakby mnie tam kamyk gniotl :/ ja jestem straszna panikara i maruda i maz sie smieje ze symuluje :D sa momenty ze jest mi lepiej i staram sobie tlumaczyc ze te bole to w pewnym stopniu normalne
na zapachy reaguje - nawet na zel pod prysznic :wściekła/y: ale co tam, byle nie bylo tego niepokoju to moge to znosic, no i chyba wolalabym miec zachcianki niz brak apetytu bo to nie pomaga dzidzi

KiciaKim witaj :-)
AniolekBB piekne kreski, super. A bialy sluz to normalna rzecz, kolejny znak ciazowy :tak:.
Saszka84 witaj :-)

Ja jak juz wczesniej pisalam nie pracuje, wiec dyplom sobie lezy i sie kurzy i jak Arwen moge sobie wpisac w CV „perfect housewife” :). Ale na odpoczynek nie moge sobie pozwolic, maz jak jest w domu to pilnuje, abym odpoczywala hehe. Dzieci wypelniaja cale dnie i bardzo dobrze, bo daja mi energie na walke ze stresem ciazowym i z wyczekiwaniem na wizyte :-).

Laperedhil bole brzucha to sa teraz normalne, tez mam tak. W poprzednich ciazach bywaly i takie momenty, ze mialam i silniejsze krotko trwaly, ale zawsze i wtedy to byl stres, ale i tak lekarz i polozna mowili, ze jest ok.
Tez reaguje na zapachy i tez mam mdlosci, w poprzedniej ciazy na tym etapie byly silniejsze, teraz jest lepiej, ale tez z apetytem jest tak sobie, wiec wpycham na sile czasami. I tez sennosc mi towarzyszy. Ale i tak jest super :).

laperedhil mam podobne bóle, czasami jakby ukłucie w jedno miejsce.
Z tym brakiem apetytu to jest udręka, bo ssanie w żołądku mam co 2 godziny.
Wyjątkowo dzisiaj miałam zachciankę - parówki mi się chciało :happy2: pół firmy przepytałam i w końcu wymieniłam się z koleżanką parówka za śledzia. To był dobry deal :-D

Witaminka a ile masz juz dzieciaczkow? Ja mam dziewczynke 2,5 roku co wymysla piosenki o wszystkich i dzisiaj stala i spiewala do mikrofonu cos takiego "mamusia placze i jest chora, bedzie dzidzius, dzidzius on placze" ;)

reklama
Do góry