reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witajcie dziewczyny:-D:-D U nas też w nocy była straszna pogodowa zawierucha. Ale ja powiedziałam mężusiowi, że uwielbiam się w niego tulić jak tak leje i wieje:tak:i jak zwykle tak też uczyniłam. Chociaż on na mój komentarz, że strasznie zawija się w kołdrę jak nigdy wcześniej odparł, że nie chce nic mówić, ale tu kogoś trochę miarowo przybyło i dlatego kołdry nam brakuje:happy2::-D pośmialiśmy się

Ada szalała wczoraj na całego, że aż mnie brzuch od tych jej fikołków rozbolał:tak:

Ania współczuję mandatu bez pocztówki:) ja też lubię depnąć po gazie i cóż....mąż wtedy płaci:) Szkoda tylko że przy takich wydatkach na dzidzie trzeba będzie te 400 wygospodarować:baffled:
Basia to masz przyjemna pracę na dziś...dzidziusiowe przygotowanka:happy2:smacznej zupy
ewka wsiadaj za kierownicę:) bez tego jak bez ręki. Moja teściowa zrobiła prawko 25 lat temu i nigdy nie jeździła. Wszyscy ją tylko wożą, a ona do tego nawet na rowerze nie potrafi jeździć....trochę obciach:happy:

reklama
Cześć Kobietki :biggrin2:

U nas dziś chłodno, wietrznie, a na niebie raz słońce, a raz chmurzyska, ale nie przeszkadza mi to wcale, bo w domku sobie siedzę :tak: Dziś chyba poleniu****ę trochę, a co ;-)

angelika wiadomo już coś w sprawie psa?:tak: cały czas trzymam kciuki, żeby się znalazł:tak:

Paulettta zrobiłaś mi mega ochotę na sernik, koniecznie zrobię go na weekend, mniam:-D

ewa81r oj, to masz kawał drogi do przejścia, podziwiam:tak:

Ania_Bydgoszcz mój tata też dostał taki mandat, ale na 300zł, też bez zdjęcia i coś nam tu śmierdzi...ale fajnie to sobie wymyślili, bo nam w piśmie pisze, że może sobie zerknąć na zdjęcie, ale tylko jeśli się nie zgodzi na przyjęcie mandatu i podczas sprawy w sądzie....tępe ****** ...sorki dziewczynki, ale nasze prawo w każdym calu jest do kitu:wściekła/y: Trzymam kciuki za wizytę;-)

mb89 no my też toczymy czasem spory o kołdrę, ale mój M raczej śpi bez, chyba że jest na prawdę zimno
;-) Za to wypomina mi, że zaczynam pochrapywać:-D

Witam dziewczynki, ja już po obiadku - zupka pomidorowa była, pojadłam ;-) Pogoda nawet, nawet goraco nie jest ale ladnie sloneczko świeci.

awunia1234 niestety psa jak nie było tak nie ma. :( Teraz już coraz bardziej wątpie żeby się znalazł. Mam tylko nadzieje, że nic złego mu się nie dzieje..

Ja jak zwykle sprzątam...nie wiem jak to się dzieje, ale ciągle sprzątam i sprzątam. A jest bajzel;-)
Sernik polecam, smakował mi jakoś wyjątkowo dobrze wczoraj, może dlatego, że zdobyty w trudach. Wparowałam do cukierni o 18:05, a była do 18- pani się zlitowała i mi sprzedała.
Filip przechodzi sam siebie, chyba ośllinił pilota do bramy i teraz nie działa, wyłamał klapkę od pilota i teraz wisi bezwiednie, schował mi osprzęt gilowy i nie mogę mu kataru ściągnąć, nie wiem gdzie jest...do tego wysypał na ziemię pół opakowania krakersów i od razu wszystko podeptał...ależ mi dzisiaj me dziecko działa na nerwy...chyba znowu jakiś sernik pójdzie w ruch;P

angelika1609 pomidorowa..hmmm...zjadłabym;-) Wyjątkowo dziś działacie dziewczyny na moje zachcianki;-)

Paulettta nie przejmuj się, ja też ciągle sprzątam, a i tak wiecznie wszędzie jest bałagan, ale to właśnie urok mieszkania z rodzinką;-) Coś Twój synuś ma gorszy dzień dziś, ale w taką pogodę to nie ma się co dziwić :tak: A tak, to masz pretekst skosztować znów tej pyszności:-D

Paulettta - ja też mam czasem wrażenie że powinnam dostawać drugi etat za sprzątanie , tym bardziej teraz w ciąży ! mimo że m dużo pomaga to i tak rano domek sama ogarniam , a jak młody wróci z przedszkola to po godzinie nie widać że było sprzątane ...:no:

Angelika - :-( przykro mi może się znajdzie jeszcze, nam zaginą kiedyś kot na 2 tygodnie , moja mam codziennie płakała , ale wrócił , podejrzewamy że ktoś sobie pożyczył, bo był czysty i zadbany i grubiutki jak wcześniej tylko może się znudził ...

Awunia - u mnie było podobnie , m spał nago i bez kołdry , ale od kilku tygodni w nocy dochodzi do regularnej walki o kołdrę , on prxytył , ja przytyłam a kołdra chyba się zbiegła w praniu :tak:;-)

A do mnie z ninacka przyjechała kuzynka w 10 tc ! Odebrałyśmy młodego z hola i spacer do cukierni i aż mi niedobrze teraz , ale kuzynce się mocno przytyło , nie chciałam jej robić przykrości , bo zawsze nosiłyśmy ten sam rozmiar , teraz ma 3mc i chyba z 7 kg na plusie :szok: i co dziwne nie mogła się wbić w moje spodnie ...kurcze myślałam że to ja będę rekordzistką co do wagi

Dziewczyny kompletujecie powoli torbę do porodu? Co powinno się zabrać? Ja wiem, że jest mnóstwo list w internecie, ale pytanie co tak na serio trzeba wziąć?

Magda - karta ciąży , dokumenty , ale to pewnie masz zawsze przy sobie.
Dla dzidzi ; pieluchy mała paczka , chusteczki mokre i jak szpital pozwala ubranka ale u mnie nie wolno.
Dla siebie ; podkłady na łóżko z 5 (zawsze można dokupić ) podkłady /podpaski , majtki jednorazowe jak wolno ( u mnie nie ) wkładki laktacyjne, lewatywa , maszynka ( jak chcesz żeby one cię goliły , jak nie ogól się w domu )wkładki laktacyjne , bielizna , papcie , klapki pod prysznic , i ze 3 koszule nocne rozpinane (1 brzydka do porodu taka której nie szkoda wyżucić ) naczynia kubek , sztućce , tależyk , nie wiem czy nie zapomniałam o czymś ....

reklama
Do góry