reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witajcie dziewczyny:-D:-D U nas też w nocy była straszna pogodowa zawierucha. Ale ja powiedziałam mężusiowi, że uwielbiam się w niego tulić jak tak leje i wieje:tak:i jak zwykle tak też uczyniłam. Chociaż on na mój komentarz, że strasznie zawija się w kołdrę jak nigdy wcześniej odparł, że nie chce nic mówić, ale tu kogoś trochę miarowo przybyło i dlatego kołdry nam brakuje:happy2::-D pośmialiśmy się

Ada szalała wczoraj na całego, że aż mnie brzuch od tych jej fikołków rozbolał:tak:

Ania współczuję mandatu bez pocztówki:) ja też lubię depnąć po gazie i cóż....mąż wtedy płaci:) Szkoda tylko że przy takich wydatkach na dzidzie trzeba będzie te 400 wygospodarować:baffled:
Basia to masz przyjemna pracę na dziś...dzidziusiowe przygotowanka:happy2:smacznej zupy
ewka wsiadaj za kierownicę:) bez tego jak bez ręki. Moja teściowa zrobiła prawko 25 lat temu i nigdy nie jeździła. Wszyscy ją tylko wożą, a ona do tego nawet na rowerze nie potrafi jeździć....trochę obciach:happy:

reklama
Cześć Kobietki :biggrin2:

U nas dziś chłodno, wietrznie, a na niebie raz słońce, a raz chmurzyska, ale nie przeszkadza mi to wcale, bo w domku sobie siedzę :tak: Dziś chyba poleniu****ę trochę, a co ;-)

angelika wiadomo już coś w sprawie psa?:tak: cały czas trzymam kciuki, żeby się znalazł:tak:

Paulettta zrobiłaś mi mega ochotę na sernik, koniecznie zrobię go na weekend, mniam:-D

ewa81r oj, to masz kawał drogi do przejścia, podziwiam:tak:

Ania_Bydgoszcz mój tata też dostał taki mandat, ale na 300zł, też bez zdjęcia i coś nam tu śmierdzi...ale fajnie to sobie wymyślili, bo nam w piśmie pisze, że może sobie zerknąć na zdjęcie, ale tylko jeśli się nie zgodzi na przyjęcie mandatu i podczas sprawy w sądzie....tępe ****** ...sorki dziewczynki, ale nasze prawo w każdym calu jest do kitu:wściekła/y: Trzymam kciuki za wizytę;-)

mb89 no my też toczymy czasem spory o kołdrę, ale mój M raczej śpi bez, chyba że jest na prawdę zimno
;-) Za to wypomina mi, że zaczynam pochrapywać:-D

Witam dziewczynki, ja już po obiadku - zupka pomidorowa była, pojadłam ;-) Pogoda nawet, nawet goraco nie jest ale ladnie sloneczko świeci.

awunia1234 niestety psa jak nie było tak nie ma. :( Teraz już coraz bardziej wątpie żeby się znalazł. Mam tylko nadzieje, że nic złego mu się nie dzieje..

Ja jak zwykle sprzątam...nie wiem jak to się dzieje, ale ciągle sprzątam i sprzątam. A jest bajzel;-)
Sernik polecam, smakował mi jakoś wyjątkowo dobrze wczoraj, może dlatego, że zdobyty w trudach. Wparowałam do cukierni o 18:05, a była do 18- pani się zlitowała i mi sprzedała.
Filip przechodzi sam siebie, chyba ośllinił pilota do bramy i teraz nie działa, wyłamał klapkę od pilota i teraz wisi bezwiednie, schował mi osprzęt gilowy i nie mogę mu kataru ściągnąć, nie wiem gdzie jest...do tego wysypał na ziemię pół opakowania krakersów i od razu wszystko podeptał...ależ mi dzisiaj me dziecko działa na nerwy...chyba znowu jakiś sernik pójdzie w ruch;P

angelika1609 pomidorowa..hmmm...zjadłabym;-) Wyjątkowo dziś działacie dziewczyny na moje zachcianki;-)

Paulettta nie przejmuj się, ja też ciągle sprzątam, a i tak wiecznie wszędzie jest bałagan, ale to właśnie urok mieszkania z rodzinką;-) Coś Twój synuś ma gorszy dzień dziś, ale w taką pogodę to nie ma się co dziwić :tak: A tak, to masz pretekst skosztować znów tej pyszności:-D

Paulettta - ja też mam czasem wrażenie że powinnam dostawać drugi etat za sprzątanie , tym bardziej teraz w ciąży ! mimo że m dużo pomaga to i tak rano domek sama ogarniam , a jak młody wróci z przedszkola to po godzinie nie widać że było sprzątane ...:no:

Angelika - :-( przykro mi może się znajdzie jeszcze, nam zaginą kiedyś kot na 2 tygodnie , moja mam codziennie płakała , ale wrócił , podejrzewamy że ktoś sobie pożyczył, bo był czysty i zadbany i grubiutki jak wcześniej tylko może się znudził ...

Awunia - u mnie było podobnie , m spał nago i bez kołdry , ale od kilku tygodni w nocy dochodzi do regularnej walki o kołdrę , on prxytył , ja przytyłam a kołdra chyba się zbiegła w praniu :tak:;-)

A do mnie z ninacka przyjechała kuzynka w 10 tc ! Odebrałyśmy młodego z hola i spacer do cukierni i aż mi niedobrze teraz , ale kuzynce się mocno przytyło , nie chciałam jej robić przykrości , bo zawsze nosiłyśmy ten sam rozmiar , teraz ma 3mc i chyba z 7 kg na plusie :szok: i co dziwne nie mogła się wbić w moje spodnie ...kurcze myślałam że to ja będę rekordzistką co do wagi

Dziewczyny kompletujecie powoli torbę do porodu? Co powinno się zabrać? Ja wiem, że jest mnóstwo list w internecie, ale pytanie co tak na serio trzeba wziąć?

Magda - karta ciąży , dokumenty , ale to pewnie masz zawsze przy sobie.
Dla dzidzi ; pieluchy mała paczka , chusteczki mokre i jak szpital pozwala ubranka ale u mnie nie wolno.
Dla siebie ; podkłady na łóżko z 5 (zawsze można dokupić ) podkłady /podpaski , majtki jednorazowe jak wolno ( u mnie nie ) wkładki laktacyjne, lewatywa , maszynka ( jak chcesz żeby one cię goliły , jak nie ogól się w domu )wkładki laktacyjne , bielizna , papcie , klapki pod prysznic , i ze 3 koszule nocne rozpinane (1 brzydka do porodu taka której nie szkoda wyżucić ) naczynia kubek , sztućce , tależyk , nie wiem czy nie zapomniałam o czymś ....

reklama
Do góry