reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Magda_88 ja ostatnio kompletowałam torbę i mam dokładnie to samo co mamaktosia wymieniła, a tak to bardziej szczegółowo to z dokumentów jeszcze grupa krwi, badania które były wykonywane w trakcie ciąży, dowód osobisty, przybory toaletowe ( pasta do zębów, szczoteczka, krem do twarzy, szampon do włosów, płyn albo mydło pod prysznic, chusteczki nawilżające odświeżające itp. zabierasz to czego używasz oczywiście :)) Ja biorę jeszcze ręczniki – 2 sztuki, ale można sobie zabrać też takie jednorazowe :)

mamaktosia spora ta Twoja kuzynka, jak na ten tydzień, to fakt...za to ja jestem przerażona, bo już mam prawie 9 na+ a jeszcze 3 miesiące do porodu:no:

reklama
Paulette nie martw się, mi też rośnie... Czasami jestem tym przerażona, choć staram się przyjmować te dodatkowe kilogramy "na klatę" :) Też tak mam z tym sprzątaniem, a bałąganimy tylko ja i mąż :)
mamaktosia ja z kolei nie lubię jesieni, ani zimy :p tj. lubię zimę jak pruszy śliczny śnieżek, a nienawidzę tej pluchy ;/
awunia ja też mam 8 albo 9... i biodra mi się rozeszły, dupa milety się w nic nie mieści ;/
Dziewczyny a powiedzcie mi jak jest z lewatywą? To nie jest tak, że w szpitalu dają po prostu jakieś tablety przeczyszczające.:zawstydzona/y:

Tak serio to ja zapomniałam o tej torbie jeszcze:baffled: kurka wodna ja dla dzidzi porządkuję a o spakowaniu się zapomniałam jakby coś hehe Magda dziękuję że mi przypomniałaś.No i ja też pakuję to co mamaktosia i awunia napisały tylko tyle ze bez lewatywy i maszynki do golenia bo w domu się ogolę no chyba że pojadę na dłużej do szpitala.U nas też szpital nie wymaga ubranek dla dzieciaków dają swoje jedynie do wyjścia do domu trzeba przywież.
Mamuśka ja nawet już nie słucham o takich ludziach bo szkoda moich nerwów.Powinni zaostrzyć kary a najlepiej to od razu takim karę śmierci a nie dać parę lat wiezienia a i tak wypuszczą za dobre sprawowanie.Brak słów!!!!

MamUśKaaa88 u nas robią lewatywę, ale nie mam pojęcia, czy każdej rodzącej i ogólnie czy trzeba roztwór zakupić samemu...nawet o tym nie pomyślałam;-) Wracając jeszcze do kilogramów, to mnie pocieszyłaś, że nie tylko ja mam taki przyrost, ale mogłoby w bioderka tak nie włazić:tak: A z tymi procesami, morderczyniami itp. to i ja mam dość, tu nie powinno być mowy o procesach, tylko od razu powinni je karać najsurowszymi karami...

no mi Dziewczyny jak zaczęły o torbie pisać zadały ćwieka z tą lewatywą:) Będę musiała się lekarza podpytać na wizycie, jakie zasady w tym szpitalu panują.
A mam pyt do Dziewczyn, któr mają już poród za sobą:) Dużo majtek jednorazowych powinnam kupić???:) Wiem, że mam czasami głupie pytania, ale wolę się upewnić :)
a i jakieś kosmetyki dla dziecka powinnam zabrać? Kto kąpie takiego maluszka po porodzie?
awunia no mnie też zawsze pociesza jak ktoś podobnie tyje :)

Awunia czytałam, że takie jednorazowe są dobre do osuszania krocza :) zamierzam zabrać właśnie takie + 2 zwykłe. Ja postaram się zrobić lewatywę w domu, a jak nie zdążę, to w szpitalu mi zrobią. Nie wyobrażam sobie zrobić kupy podczas parcia haha

kolejne głupie pytanie - a do tej lewatywy w domu to co się kupuje? Jak to się odbywa?:)
No moja jedna koleżanka zrobiła właśnie kupę podczas porodu i nam to opowiadała (w sumie to nie wiem czemu:p) ale tak czy siak wspominała, że to straszna trauma ;)

reklama
Musisz mieć gruszkę do lewatywy albo taki sprzęcior (nie wiem jak to się nazywa). Wlewasz tam wodę z mydłem lub kupujesz roztwór Enema i wprowadzasz wiadomo gdzie :) Nie wiem tylko o ile wcześniej trzeba to zrobić, żeby nie poszło akurat przy porodzie :p

Do góry