reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Magda- ja mam podobny kocyk i ochraniacz na łóżeczko, ale od Zazzu.pl :) oszalałam jak je zobaczyłam, ale wtedy były trochę tańsze i jeszcze miałam zniżkę jako któryśtamsetny fan na facebooku hehehehe teraz choruje na ten Kocyk Organic Żyrafy 80x100 ZAZZU kocyki, ochraniacze, paputki, bamboszki, maskotki, woreczki, torby dla mam :) Może się skuszę, i tak mam praktycznie wszystko w domu po Filipie, małe szaleństwo nie zaszkodzi. Ja dostałam lub kupiłam używane: wózek, fotelik sam., wanienkę, takie ogrodzenie-kojec, kilka śpiworków, rożek, łóżeczko turystyczne...teraz bardziej się kupiam na Filipie i jemu raczej kupuje, mały będzie miał po bracie-taki los;) W ogóle to polecam szperanie w Tk Maxx, kupiłam tam dla Filipa kilka rzeczy w dobrych cenach, np. 2 duże butelki Aventu za 36zł...w tym czasie w Smyku takie same kosztowały 70zł:szok:

Przeppraszam za zaśmiecanie głównego wątka zakupowymi wywodami, ale skoro już tutaj zaczęła się dyskusja...;)

reklama
Witam się i ja od rana Franek odkąd jestem na zwolnieniu stał się rannym ptaszkiem tak ciężko go było z łóżka wyciągnąć zobaczymy w poniedziałek jak będzie musiał iść do przedszkola... Jeśli chodzi o wyprawkę jeszcze o tym nie myślałam dużo mam po Franku, moja kuzynka ma też synka 2 miesięcznego więc może coś mi się w spadku dostanie... Pauletta, Magda_88 śliczne te kocyki ale cena dla mnie za wysoka

dla mnie tez za drogie. wychodze z zalozenia ze na niektore rzeczy nie ma sensu wydawac niepotrzebnych pieniedzy(szczegolnie jesli sie nie spi na gotowce)..wiadomo ze dzieciom nie robi roznicy jakim kocykiem sa przykryte...choc nie ukrywam ze wrazenie estetyczne jest duze...no ale po co przeplacac;) ja mam kilka kocykow jeszcze po corce maksymalnie za 50zl;)

też mi się podobają te kocyki i pościel. To polarek minky i wzorzysta bawełna. Cena jest kosmiczna dlatego chce kupić takie materiał i uszyć sama. Pościel łatwo i szybko się szyje. Dla swojej Sary uszyłam już poszewkę na jaśka, ale z materiału od teściowej więc szału nie ma :-D dlatego kupie jeszcze taki w sówki :-)

Mamuśka, to zależy jaki fotelik masz na myśli. Wątpię aby dało się sprawdzić czy przeszedł wypadek czy nie. Dlatego jak używany to chyba lepiej od znajomych, rodziny niż od obcych ludzi. I taki, w którym zdejmiesz i upierzesz tapicerkę

kocyki faktycznie piękne, ale również nie na naszą kieszeń. Pościel również uszyje nam sfatowa mojej mamy, ale drugą kupię taką piękną, kolorową z baldachimem z woalu-zawsze o takim marzyłam to go teraz będę w kółko prać:-) Każdy ma jakieś fantazje...
mamuśka co do fotelika to ja myślę, że powinien być nowy, bo tylko taki da 100 % pewności, że jest bezwypadkowy i bezpieczny. Ja osobiście na pewno nie zdecyduję się na używkę, a używane rzecz lubię:tak:

Oregano ja chcę zacząć szyć takie kocyki, otulacze etc :) Niestety ten materiał Minky jest mega drogi, wiesz może gdzie można kupić taniej? Jak patrzyłam to niewiele mniej by mi wyszedł taki kocyk jakbym go uszyła z dokładnie tych samych tkanin, ale szukałam na Allegro. Od producenta byłoby taniej. Teraz szyję poszewki na poduchy do salonu :) Dostałam leżaczek od koleżanki, z tyłu byl trochę rozpruty, to podszyłam materiałem, a dzisiaj paski będę wymieniać.

magda, noo, na allegro słono kosztuje ten materiał. Polarek jest za 50zł 1m bieżący :szok: to by może starczyło na 1 stronę małego kocyka. To już lepiej kupić :-) teraz jej WOW na te materiały dlatego tyle kosztują

U rodziców w Kielcach mam fajną hurtownie materiałów. Najwyżej kupie samą bawełnę na pościel jak będą mieli dziecięce wzory w znośnych cenach, czyli do 10zł za 1mb. Inaczej to szkoda się męczyć przy maszynie

reklama
Ja niestety, przyznaję się bez bicia czasami ulegam pięknym rzeczom. No nie zawsze, wiadomo, że konto to nie studnia bez dna...ale po prostu kocham piękne rzeczy i uwielbiam się nimi otaczać. Oczywiście nie kupię ręcznika dla dziecka od 3 sprouts, choć bardzo piękny jest, ale za prawie 160zł- jeszcze na tyle nie zwariowałam. Ale właśnie po to zarabiam i dorabiam, żeby móc od czasu do czasu zaszaleć i kupić coś absolutnie drogiego, ale za to przecudnej urody;) Filip śpi pod tą kołderką już jakieś 9 miesięcy i na pewno jeszcze z półtora roku pośpi na oko...potem przekażę ten zestawik siostrze albo którejś ze szwagierek (w zalezności od tego której najpierw zdarzy się dzieć;))

mb89- no każdy ma jakieś zboczenia przecież;) ja kupiłam fotelik używany razem z wózkiem, zaufałam sprzedającym. Ale faktem jest, że pojechałam i osobiście wszystko obejrzałam, nie zawiodłam się.

A propos tych materiałów to szukałam w necie tego w żyrafki, ale jest dostępny tylko w Stanach, nie opłaca się brać małych ilości, wiadomo przesyłka rozkłada się tak, że wychodzi mega drogo...

Do góry