reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

ja wlasnie planuje isc na l4. dzis mam lekarza i nie wiem czy isc od teraz czy za miesiac;) nie chce zeby zus sie czepial bo nie pracuje dlugo (od maja...)

tiluchna od kiedy to przeczytalam to juz chyba ze 3 razy sie kladlam na lozku bo czulam ze mi brzuch twardnieje...

szyszunia u mnie kazdy 13 to swietuje miesiecznice poznania z moim W;) wiec bynajmniej nie pechowy...a nawet jak cos sie wtedy przydarzy to nie tlumacze tego trzynastka;)

reklama
ja wlasnie planuje isc na l4. dzis mam lekarza i nie wiem czy isc od teraz czy za miesiac;) nie chce zeby zus sie czepial bo nie pracuje dlugo (od maja...)

tiluchna od kiedy to przeczytalam to juz chyba ze 3 razy sie kladlam na lozku bo czulam ze mi brzuch twardnieje...

szyszunia u mnie kazdy 13 to swietuje miesiecznice poznania z moim W;) wiec bynajmniej nie pechowy...a nawet jak cos sie wtedy przydarzy to nie tlumacze tego trzynastka;)

Anneczko - kochana nie chcialam was nastraszyc:zawstydzona/y: tylko troszke uczulic...
skurcze Braxtona sa normalne do kilku-kilkunastu na dzien..
robia sie niebezpieczne gdy skurcze zaczynaja byc regularne i blisko siebie i zaczynaja bolec (bol plecow i bol okresowy) wtedy zaczynamy sie martwic..
spokojnie :*

Mamaktosia - 30% w 25tyg, 70% w 27 i 97% w 28 tyg :tak: tak mi w szpitalu na porodowce mowili
oczywiscie kiedy jest sie w odpowiedniej placowce
bedzie dobrze!!! musi byc:tak: damy rade
a kiedy masz kolejne usg?

Pieknaszyszunia - kiedy dokladnie slub??? jejku, ale fajnie:-D pochwalisz sie zdjeciami prawda?????

szyszunia to ładnie Ci 13 minął :-D ale ważne, że nie było ofiar w ludziach (i w psie) ;-) No i trzymam kciuki za udane wesele, będziemy czekać na relację :tak:

mamaktosia a no tak to jest, jak się dwie mamuśki spotkają;-) Ja też ostatnio głównie o tym gadam z koleżankami i chyba zaczynam ludzi nudzić swoimi pytaniami i opowiadaniami, ale wiem, że niedługo to minie:-D

tiluchna dobrze, że sytuacja opanowana, oszczędzaj się :tak: ja też mam stracha, żeby dotrwać tylko do tego 30 tyg., potem będę bardziej spokojna:tak: oby było dobrze już i żadnej z nas dziewczyny nic złego się nie działo :*

Tiluchna - we wtorek mam wizytę , ale chyba usg nie będzie robił bo to na fnz , a miałam w piątek i jest oki , a po dopochwowym mam mega plamienia, a szyjki i łożyska inaczej nie pomierzy dokładnie. Przez brzuch miałam nisko łożysko , a dopochwowo było widać że w jednym miejscu zachodzi na szyjkę , ale tydzień temu to było tylko 2 mm więc już 2 cm wyżej. Mam się nie przemęczać i nie dźwigać i na tym koniec. Niepotrzebnie mnie baran nastraszył , ale wierzę że chciał dobrze. Tylko ja taka panikara jestem, ale przynajmniej mężuś ładnie wszystko sprząta , zmywa , nosi , wiesza pranie itp ja tylko gotuję i zajmuję się młodym jak on jest w pracy.Ostatnio na wizycie ginek kazał mu mnie pilnować i wziął sobie chłopak do serca.

Awunia - :-D też tak mam , trudno muszą przecierpieć . A przed chwilą koleżanka mi napisała że zaciążyła !!!!!!!! Grono się powiększa. Czekam na szwagierkę do soboty bo też w sobote testuje , sama jej wczoraj test kupowałam. Ja mam z om dopiero 24 tc więc jeszcze troche do 30 ... ale z usg 26 to już lepiej brzmi :-D

Lece z małym na spacer

Kobitki już się nie zamartwiajmy. Musimy dbać o siebie i wsłuchiwać się w swoje ciało.;-):tak:
Ja padam na gębę ze zmęczenia. Od tego siedzenia w pracy...męczące już jest. Dzidzi się też nie podoba, bo urządza sobie hale sportową w brzuchu i mocno demonstruje zmianę pozycji:-):-)

szyszunia jak pech to pech, na całego. Może odwróci się na szczęście:tak:piękne zakupki uczyniłaś w endo.
mamaktosia ja ostatnio też u znajomych miałam podobną rozmowę, ale mnie i mężowi podniosła ona ciśnienie. Bo rad udzielała MATKA POLKA Z 25 LETNIM STAŻEM!! oczywiście żartuję, bo urodziła 2 mies. temu dziecko,ale wszystkie rozumy pozjadała i na siłę doradzała, byleby jej było na wierzchu. Podobnie było jak chodziła w ciąży, w kółko o sobie tylko gadała, aż nie dało się tego słuchać... Wściekliśmy się i wyszliśmy.:-D

Czesc dziewczyny, ja tak katem oka zerkam,

tiluchna jak dobrze ze jestes pod kontrola, teraz corcia musi juz dosiedziec w brzuszku do konca, nie ma wyjscia :tak: Ale co sie nastresowalas to twoje.. trzymaj sie !!!

Piekna no to niezly trzynasty wam sie trafil :-) I jak dj? przeszedl test?:-p
mamaktosia uwielbiam takie ciezarowkowe "wzdychania"":-p

Koralikowa odpocznij sobie, nie mysl o problemach!
kasia ja pamietam ze w poprzedniej ciazy corka czkala kilka razy dziennie, teraz jeszcze nie czulam :-) Ale zawsze mnie to niesamowicie rozsmieszalo ;-)

A u nas 13 spoko, za to dzis polala sie krew:-(...opisze na innym watku

Hej ja tak na szybcika bo dzis zawrot glowy i dopiero mam chwile.Odmeldowuje sie bo o 9 rano jade do Pl a odezwe sie w okolicach 9 wrzesnia jak juz ruszy szkola a i my wracamy tuz przed tym.Buziaki i nie zapomnijcie mnie przez te 3 tyg :-D i wszytskie zostancie w dwupakach!

reklama
vici bądź spokojna! trzymaj sie dzielnie w PL:-)
Koriander no to lecę do wątku:szok:

Nooo Dj załatwiony, spoko koles, obeznany w temacie wesel, konferansjerki itp, jestesmy zadowoleni bardzo!!!
klubowicz.gif

czas iść spać bo dzis jestem wyjątkowo zmęczona, dobranoc...

Do góry