reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Cześć dziewczęta:):-D
lucere piękne cudeńka
niezapominajka jestem pod wrażeniem, nie sądziłam, że aż tak można spalić garnki:) ja gotuję często, ale ufff na szczęście jeszcze nigdy żadnego nie spaliłam. Ale moja teściowa ma do tego talent:) min. 1X w tyg. spalone ziemniaki jedzą:)

U nas dziś będą pyzy z mięsem, co prawda mój mało wymagający eM ostatnio, zażyczył sobie mozarellę z pomidorkiem, ale ja mam swoją zachciankę.
My wizytę u gina mamy dopiero za tydzień w poniedziałek. Też już czekanie się dłuży.

W sobotę byliśmy na imprezce u wujków, posiedzieliśmy od 17.00 do 3.00 nad ranem!!!:tak:! I uwierzcie mi, że wyszliśmy pierwsi bo już nie mogłam wysiedzieć. Pierwszy raz mi spuchły nogi i w ogóle mój kręgosłup....oooooooooo masakra. Powiedziałam mężowi, że już więcej nigdzie nie idę, przesadziliśmy bo sie fajnie siedziało i przytyłam kilo!!!!za jeden wieczór.

pozdrawiam z "za bardzo" upalnego południa:-)

reklama
Lucere, to PADERNO, fabryka i zakupy tylko w Kanadzie. Zaczelam kolekcjonowac ich wyroby bo warto, niezniszczalne i warte swojej ceny. Spodobalo mi sie tez traktowanie klienta. Po kilku latach uzytkowania patelni wymienilam ja na nowa bo byla nierowna. Bez pytan i paragonu. ..

Vici, fajne rozwiazanie, przydalaby mi sie taka kuchenka ale na poczatek zakupie minutnik :-)

ananaska - oj tak, u mnie też... a powiem Wam, że ja się nie mogę doczekać już kiedy Maluch będzie z nami ;D może dlatego, że to pierwsza ciążą i mnie ciekawość zjada :)
mamaktosia - strasznie wrażliwa się zrobiłaś :) ach te hormony heh ale ja zawsze się łatwo wzruszałam :) Mąż zawsze się ze mnie podśmiewa na filmach :)
Pieknaszyszunia - no tak, oprócz "końca wolności" bedziesz płeć "opijać" :)
lucere- to jest piękne!!! A Ty mówisz, że tak sobie dłubiesz... Naprawdę masz talent Dziewczyno
Jak przeżyłyście dzisiejsze upały...? Tragedia... myślałam, że padne a tych autobusach, ale na szczęscie już w domu, przy wiatraczku, wypoczywam :)

jesli chodzi o upały, to ja je znosze spokojnie, ale chyba dlatego że nie chodze do pracy, wychodzę tylko rozwiesić pranie albo na krotki spacer z rana, a w domu jakos sie nie nagrzewa tak masakrycznie. Aż przyjemnie wejść z dworu do domku :) W przyszlym tyg ide na tydzien do pracy, mam nadzieje że nie bedzie takich upałów :)

polcia88 no no, to spora dziewczynka trafiła się Twojej koleżance :) Pracowita z Ciebie kobitka :-)

mb89 podziwiam, ja na imprezce góra do północy, bo dzidzia mi nie pozwala na dłuższe siedzenie, a i zmęczenie mnie szybciej niż zwykle bierze :) I też mnie wszystko boli, jak nie plecy, to nogi ;-) Taka nasza ciążowa przypadłość :tak:

MamUśKaaa88 upały dają w kość, ledwo żyję :( ale teraz robi się chłodniej, mam nadzieję, że noc nie będzie tak męcząca :-)

Dziewczynki, mnie zaczyna boleć głowa, to chyba z tych upałów dzisiejszych :-(

Dziewczyny któraś z Was zmagała się też z opryszczką? Bo ja tamtą wyleczyłam czosnkiem i już mi się pięknie goiło, aż nagle mi się powiekszyła ;/i już nie mam na nią siły... Polecacie coś jeszcze? Bo wizyte u ginka mam dopiero w sierpniu, a nie chcę wydzwaniać i mu głowy zawracać :)
a tak przy okazji to brała/bierze któraś z Was luteinę? Jak tak to do którego m-ca/ tygodnia lekarz kazał Wam ją brać?

reklama
Mamuśka - ja brałam luteine do 16 tyg., opryszczka własnie mi sie goi, stosowałam Herpex (bo akurat to mi poleciła farmaceutka, ale to z grupy maści zawierających Aciclovirum, wiec Hascovir, Zovirax chyba tez to mają). Moja tesciowa znalazła w aptece jeszcze taka maść Erazaban - ma na ulotce ze jest bezpieczna w ciąży. Ale jakos slabsza chyba jest. Jak dzwoniłam do mojej gin to mi powiedziała że w tym okresie to nie jest w ogole niebezpieczne dla dziecka, wiec powierzchniowo, miejscowo można smarować. Czosnku nie probowałam. Jak poczułam ze mi sie zaczyna to smarowałam, w nocy mi napuchło bardzo, a potem juz malało powoli.

Do góry