reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Cześć dziewczęta:):-D
lucere piękne cudeńka
niezapominajka jestem pod wrażeniem, nie sądziłam, że aż tak można spalić garnki:) ja gotuję często, ale ufff na szczęście jeszcze nigdy żadnego nie spaliłam. Ale moja teściowa ma do tego talent:) min. 1X w tyg. spalone ziemniaki jedzą:)

U nas dziś będą pyzy z mięsem, co prawda mój mało wymagający eM ostatnio, zażyczył sobie mozarellę z pomidorkiem, ale ja mam swoją zachciankę.
My wizytę u gina mamy dopiero za tydzień w poniedziałek. Też już czekanie się dłuży.

W sobotę byliśmy na imprezce u wujków, posiedzieliśmy od 17.00 do 3.00 nad ranem!!!:tak:! I uwierzcie mi, że wyszliśmy pierwsi bo już nie mogłam wysiedzieć. Pierwszy raz mi spuchły nogi i w ogóle mój kręgosłup....oooooooooo masakra. Powiedziałam mężowi, że już więcej nigdzie nie idę, przesadziliśmy bo sie fajnie siedziało i przytyłam kilo!!!!za jeden wieczór.

pozdrawiam z "za bardzo" upalnego południa:-)

reklama
Lucere, to PADERNO, fabryka i zakupy tylko w Kanadzie. Zaczelam kolekcjonowac ich wyroby bo warto, niezniszczalne i warte swojej ceny. Spodobalo mi sie tez traktowanie klienta. Po kilku latach uzytkowania patelni wymienilam ja na nowa bo byla nierowna. Bez pytan i paragonu. ..

Vici, fajne rozwiazanie, przydalaby mi sie taka kuchenka ale na poczatek zakupie minutnik :-)

ananaska - oj tak, u mnie też... a powiem Wam, że ja się nie mogę doczekać już kiedy Maluch będzie z nami ;D może dlatego, że to pierwsza ciążą i mnie ciekawość zjada :)
mamaktosia - strasznie wrażliwa się zrobiłaś :) ach te hormony heh ale ja zawsze się łatwo wzruszałam :) Mąż zawsze się ze mnie podśmiewa na filmach :)
Pieknaszyszunia - no tak, oprócz "końca wolności" bedziesz płeć "opijać" :)
lucere- to jest piękne!!! A Ty mówisz, że tak sobie dłubiesz... Naprawdę masz talent Dziewczyno
Jak przeżyłyście dzisiejsze upały...? Tragedia... myślałam, że padne a tych autobusach, ale na szczęscie już w domu, przy wiatraczku, wypoczywam :)

jesli chodzi o upały, to ja je znosze spokojnie, ale chyba dlatego że nie chodze do pracy, wychodzę tylko rozwiesić pranie albo na krotki spacer z rana, a w domu jakos sie nie nagrzewa tak masakrycznie. Aż przyjemnie wejść z dworu do domku :) W przyszlym tyg ide na tydzien do pracy, mam nadzieje że nie bedzie takich upałów :)

polcia88 no no, to spora dziewczynka trafiła się Twojej koleżance :) Pracowita z Ciebie kobitka :-)

mb89 podziwiam, ja na imprezce góra do północy, bo dzidzia mi nie pozwala na dłuższe siedzenie, a i zmęczenie mnie szybciej niż zwykle bierze :) I też mnie wszystko boli, jak nie plecy, to nogi ;-) Taka nasza ciążowa przypadłość :tak:

MamUśKaaa88 upały dają w kość, ledwo żyję :( ale teraz robi się chłodniej, mam nadzieję, że noc nie będzie tak męcząca :-)

Dziewczynki, mnie zaczyna boleć głowa, to chyba z tych upałów dzisiejszych :-(

Dziewczyny któraś z Was zmagała się też z opryszczką? Bo ja tamtą wyleczyłam czosnkiem i już mi się pięknie goiło, aż nagle mi się powiekszyła ;/i już nie mam na nią siły... Polecacie coś jeszcze? Bo wizyte u ginka mam dopiero w sierpniu, a nie chcę wydzwaniać i mu głowy zawracać :)
a tak przy okazji to brała/bierze któraś z Was luteinę? Jak tak to do którego m-ca/ tygodnia lekarz kazał Wam ją brać?

reklama
Mamuśka - ja brałam luteine do 16 tyg., opryszczka własnie mi sie goi, stosowałam Herpex (bo akurat to mi poleciła farmaceutka, ale to z grupy maści zawierających Aciclovirum, wiec Hascovir, Zovirax chyba tez to mają). Moja tesciowa znalazła w aptece jeszcze taka maść Erazaban - ma na ulotce ze jest bezpieczna w ciąży. Ale jakos slabsza chyba jest. Jak dzwoniłam do mojej gin to mi powiedziała że w tym okresie to nie jest w ogole niebezpieczne dla dziecka, wiec powierzchniowo, miejscowo można smarować. Czosnku nie probowałam. Jak poczułam ze mi sie zaczyna to smarowałam, w nocy mi napuchło bardzo, a potem juz malało powoli.

Do góry