reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Aniaa ja mam jakieś niskie wyniki morfologi jak ostatnio ale nic nie mówił ze coś nie tak więc chyba jest dobrze.
Towicz ja miałam tak na początku ciąży tak że pomarańcze,jabłka,banany ale teraz już nie tak jak są to są a jak nie to tez nie myślę tak o tym.

Ja dopiero się zabrałam za obiad robię ryż i gulasz:happy2:

Nie mogę za wami nadążyć. Pisałam na tym prywatnym forum, ale widzę że nic się nie rusza jakoś wole tutaj, chyba się przyzwyczaiłam.
Baśka_28 gratuluje chłopczyka.
Ja nie jestem zwolenniczką tłustego jedzenia i chleb ze smalcem jakoś by mi nie przeszedł przez gardło.
U mnie też owoce i owoce jogurty.

Dziewczynki czy któraś słyszała coś o czymś takim że w czerwcu ma wejść w życie taka ustawa że podobno jak urodzimy dzieciaki to możemy dostać przez dwa lata co miesiąc jakieś pieniążki tzn takie becikowe?Bo mi dziś mówiła sąsiadka ze jej siostra która też jest w ciąży wyczytała gdzieś w necie:sorry2:

Vici Polakow w US jest troche, poznalam pare fajnych osob jak mieszkalismy w NY, glownie na uniwerku i utrzymujemy kontakt ze soba, a tutaj nie mam znajomych Polakow. Mi sie podobalo to w NY jak np w metrze czy na ulicy slychac bylo jezyk polski... swojsko sie robilo :)). To samo na Greenpoint w polskiej dzielnicy rodem jak z PRLu :). Tutaj tez czasem slysze jezyk polski.. glownie w sklepach :). A z jezykiem to wiem ze im wiecej jezykow tym lepiej i chce aby dzieci znaly moj jezyk ojczysty, aby mogly sie porozumiewac z moja rodzina, wiec staram sie przykladac :). No i w czerwcu mojego brata do nas sprawadzamy, wiec z nim bede po polsku :).
Koralikowa
zdrowka dla Twojego :tak:
Basia zycze Ci dziewczynki :)... my tez skrycie marzymy o dziewuszce, a co bedzie zobaczymy :). W sobote wizyta, ale nie nastawiam sie na to, ze plec poznamy :).

Ja tez sie przyzwyczailam pisac tutaj, zagladam czasem na prywatny, ale zazwyczaj najpierw czytam wszystko tutaj, potem zerkam na zamkniety jak czas pozwoli :).
A ja ostatnio robie duzo rzeczy z pomidorami... lazanie, pomidorowa, pizze, musake, gulasz.... pomidory na kanapki, tosty i same tez wcinam :).

Towicz to ja mam identycznie :) owoce i warzywa na pierwszym miejscu, litry soku pomidorowego, jabłka, pomarańcze, morele, pomidory, papryke moge jesc w duzych ilosciach :) tylko ciagle glodna jestem :/

A u mnei dzis na obiadem barszcz czerwony i pierogi :) mniam!

Cześć dziewczyny :),

U mnie bez zmian...Ciągle czekam na badania w przyszłym tygodniu. Dla niewtajemniczonych dziewczyn (bo rzadko się odzywam u Was, grudniówek, ze względu na to wszystko i pewnie gdzieś tam umknęłam ;)...) mam świeże zakażenie toksoplazmozą...Na marginesie. Badajcie się kochane pod tym kątem , bo jestem najlepszym przykładem, że nie znamy dni ni godziny, jak jakaś franca się przyplącze...
W zeszłym tygodniu miałam mieć amniopunkcję, ale okazało się być jeszcze za wcześnie. Lekarz nie chciał ryzykować, bo tak wczesne pobranie biopsji wiązało by się ze zwiększonym ryzykiem utraty ciąży, a przecież teoretycznie może być jeszcze wszystko z nami dobrze. Bardzo w to wierzę.

Co do forum zamkniętego...Z doświadczenia wielu for, w tym naszych sierpniówek powiadam Wam, że trzeba z tym ostrożnie postępować, coby to, ogólne nie upadło. Szkoda by było. Koniec końców, to tutaj się mamy szansę poznać, to tutaj trafiają wszyscy nowi, to tutaj jest miejsce na przysłowiowe kupki, zupki i pieluchy. Tam, na zamkniętym jest taka przestrzeń zwierzeń...Jak ktoś ma dołek, ma potrzebę wygadania się z intymnymi szczegółami, czego nie może zrobić tutaj, idzie tam. A na to też trzeba czasu;-) Musimy się lepiej poznać, potem przyjdzie potrzeba bliskości, wtedy wątek zamknięty się przyda;-) Teraz nie ma co przymuszać do pisania tam o "pupie Maryni", bo po co? Tutaj na to miejsce :-)
U nas, siepniówek, zamknięte forum jest rodzajem barometru naszej formy psychofizycznej;-) Jak tam wrze, to wcale nie tak dobrze, bo znaczy, że coś się zwykle złego u którejś dzieje. Jak wszystko dobrze i "po staremu", to paplamy radośnie na otwartym:-D Myślę, że to optymalny układ.

Ach, jak bym, chciała z Wami zostać, trzymajcie kciuki, proszę, tych nigdy dość:tak:!

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Aia trzymam kciuki za Was kciuki, bedzie dobrze bo niby dlaczego by nie?;-)

Baska mnie najbardziej martwi podwyzszony cukier, ale niewiele wyzszy niz norma i gin powiedziala ze moglam najesc sie dzien przed badaniem slodyczy i to od tego;) Takze zobaczymy:)

zazdroszcze Wam dziewczyny tej ochoty na owoce. Ja to bym same swinstwa jadla i popijala cola...

reklama
Aia ja mocno trzymam kciuki i właśnie dzięki Tobie zapłaciłam te 60zl i zrobiłam te badania na tokksoplazmoze i wyszły ujemne. Dostałaś jakiś antybiotyk jak Cię leczą?

Jeśli chodzi o wątek zamknięty to też nie wiem jak tam się dostać :confused:

Ja wcinam chyba wszystko tylko najmniej mięsa, a unikam też nabiału bo boję się o skazę białkową. Sama ją mam i moje pierwsze dziecko też i do tego ma astmę, pamiętam że w ciąży jadlam dużo nabiału, więc w tej ciąży chcę się powstrzymać może uda mi się ustrzeć przed tym olejne dziecko

Do góry