reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
wrocilam wlasnie od lekarza i...sie poplakalam. Dzidzius zdrowy, rozwija sie prawidlowo, wszystko pieknie ladnie tylko ja tak strasznie chcialabym miec dziewczynke, a tam wielki siusiak!!!!! raz sie smieje, raz placze...wiem, ze najwazniejsze zeby byl zdrowy, ale ja juz kupilam sukieneczki :/ ehhhh, a miala byc Kaja.
Przesuneli mi termin o 10 dni wczesniej, bo maly duzy i Pan Doktor pyta czy wiem kiedy poczelismy smyka, no i jestesmy w 13+4.

dziewczyny blagam zajrzyjcie sobie do pierwszego z brzegu podrecznika do biologi!!! narzady plciowe ksztaltuja sie w 16/17 tyg, do tego czasu meskie i zenskie wygladaja identycznie ;-) Lekarz moze zawsze strzelic w 10 bo ma 50% szansy ale bez sensu sie juz na tym etapie ciazy nakrecac :blink:

a tak poza tym witam, rzyganka przeszly, apetyt wraca:-)

Szyszunia, a ta położna/lekarz dał jakieś sensowne wytłumaczenie poparte dowodami czy tak sobie klepnal Jakas info z palca wyssana. Myśle ze trzeba ślepo wierzyć we wszystko co się usłyszy, a jak zjem ciaSta to moze sue stac, na pewno nie urosnę jak paczek..

Dzien doberek kochane

Ja wlasnie wcinam rabarbar,,mniam...jakies ciacho chyba upichce..jutro dlugi dzien w pracy,wiec bede jadla hee....
A mialam ochote na koktajl truskawkowy,a nie dostalam nigdzie truskawek,,lipa...

vici moze masz opoznionego lidla:-p

niania to sie nameczylas tam...rany u nas nfz to jest poprostu szok...a ii wszystkiego naj dla cibeie i corci,,troszke spoznione:rofl2:

kasia&filip no gratki synka....ja chce synka,a wszyscy gadaja ze bedzie corka,obadamy..kurcze szybko wam mowia o bedziecie miec....

lucere ja tez pracuje z dziecmi chorymi tzn niepelnosprawnymi i naprawde zdrowie dziecko to dar....

koriander super,ze apetyt wraca..no wlasnie tez sie dziwilam ze juz widza..ja jakos nie wierze w to tak wczesnie...

aaaa kupilam te jeansy w lidlu niebieskie..a mysle nad bialymi,bo tez fajne...

Koralikowa, kup mrożone truskawki! Ja wczoraj robiłam koktajl owocowy wlasnie z mrozonymi, bo chyba bardziej wartosciowe niż obecne świeże. No i trzeba oprozniac zamrazarke przed sezonem owocowo-warzywnym :)

Koriander moj lekarz nie musial nic mowic, ja najpierw sama zobaczylam,a dopiero pozniej zapytalam, szczerze powiedziawszy nie liczylam sie z tym, ze dzisiaj poznam plec. Pan Doktor stwierdzil, ze sa przypadki, tak jak ten, gdzie mozna naprawde szybko stwierdzic plec. Oczywiscie nie dal mi 100% pewnosci i dobrze moge miec w dalszym ciagu nadzieje :)
a to znalazlam w necie:
"Pierwsze oznaki tego, czy urodzi się synek, czy córeczka, powinny być dostrzegalne na USG już w 14. tygodniu ciąży. Czasem udaje się to tydzień wcześniej! Wiarygodność takiej oceny zależy od doświadczenia lekarza oraz warunków badania – ułożenia płodu i jakości ultrasonografu", lekarz do ktorego chodze jest ordynatorem szpitala wiec na jego doswiadczenie nie moge narzekac.

Cześć Mamuśki!
kupiłam właśnie w lidlu ciążowe majki i bluzkę. Szwagierka kupiła mi legginsy bo była tam rano, a normalnie bym swojego rozmiaru o godzinie 16 nie dostała.
Ogólnie jakiś szał w tym sklepie. Jak przyszłam to jakaś kobieta nerwowo podrzucała wszystkie spodnie w powietrze. Stwierdziłam, że podejdę jak sobie pójdzie żeby nie dostać w zęby :-D

Dzisiaj odebrałam wyniki z morfologii, niestety kiepskie. Lekarka przepisała mi antybiotyk, bo zapalenie zatok leczę już 2 tydzień i nic nie pomaga. jak mi się nie poprawi do soboty to mam go kupić i brać. Boję się jak cholera, ale mniej groźny dla dziecka jest antybiotyk niż nieleczona choroba:-(

lucere no popatrz nie pomyslalam o tym...musze poszukac,,boo taka mam na to chec..

a teraz poszukam tego ciasta...

wogole zrobilam kupe zadan kolezance na studia,bo ja matematyk z wyksztalccenia...

kasia no popatrz,ja poprostu jestem w szoku,ze tak szybko...ja sie nie dowiem za tydzien,bo za wczesnie...

oregano o kurcze anty...a jakies domowe metody??

reklama
Vici co do podrozy do PL to ostatnio bylismy tam w 2010 roku w odwiedzinach u mojej rodziny, tam zostal poczety pierworodny :), wiec sentymenty sa :), a potem wiesz ciaze, porody, przeprowadzka, bo wczesniej mieszkalismy w NY, a potem przenieslismy sie tutaj do CA itd itd, wiec nie bylo kiedy leciec, ale moj tato nas odwiedzal na swieta. Zanim zaszlam w ta ciaze planowalismy lot do PL w czerwcu, bo mamy do zalatwienia pewne sprawy, no i jesli lekarz wyrazi zgode to w czerwcu lecimy na jakies 2 tyg, ale przyznam, ze sceptycznie podchodze do tego lotu zez wzgledu na dzieci i ciaze, bilety mamy w kazdym badz razie. Tesknie za rodzina, ale jest skype, radzimy sobie, zaluje tylko, ze chlopcy maja tak maly kontakt z dziadkiem- moim tata, ale coz..
Co do lososia to robie go tak samo w tej marynacie, czasem marynuje dzwonka, a czasem taki wiekszy kawalek, ale marynuje tak samo.
A co do spelnionej mamy i zony... oj tak :) odnalazlam swoje powolanie, ale to chyba zasluga wlasciwego partnera :) i zakochana jestem w moich mezczyznach, a oni daja mi sile gromna :). szczesciara jestem :)
Cosiek przykro mi z powodu wujka...
Niania najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko w porzadku, gratulacje :)
Kasia&Filip gratuluje udanej wizyty :), ja mam trzech synkow, wiec przez trzy poprzednie ciaze same suisiaki byly na usg, w ciazy z pierworodnym chcialam synka, a potem w ciazy z drugim byla nadzieja na dziewuszke- byl chlopiec, potem w ciazy z trzecim byla nadzieja na dziewuszke- byl chlopiec i powiem tak nie zamienilabym tych moich syneczkow na zadne dziewczynki :)... a teraz mamy nadzieje na dziewczynke :)... ale najwazniejsze aby zdrowe bylo :).

Do góry