reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Ja dostałam juz teraz antybiotyk (zreszta drogi:-() i przy porodzie tez mi dadzą profilaktycznie.

Byłam wczoraj na KTG - na razie mała bardzo dobrze się czuję u mnie w brzuchu i jeszcze w najbliższych dniach na poród się nie zanosi. Szyjka nadal ładnie się skraca. Natomiast lekarka zmartwiła mnie trochę pomiarami mojej miednicy - okazało się, że część pomiarów jest dosc małych :/ Mam nadzieję, że jakos to pójdzie.
Aha i kazała mi wypakować całą torbę z wyprawką dla niemowlaka!! W szpitalu w którym rodzę, nie potrzeba nic dla dziecka poza ubrankami na wyjście. Potrzebuję tylko torbę dla siebie. No proszę, jaki szpital bogaty hehe:-)

a dzidzia będzie raczej duża czy mała?

reklama
a dzidzia będzie raczej duża czy mała?
W zaszły piatek na USG wyszło, że waży ok 3200, więc myslę, że będzie standardowych wymiarów.

Mam wymiary miednicy 26-27-29-20. Pierwszy i ostatni są dobre ale te dwa środkowe zbyt małe w stosunku do pierwszego co oznacza zwężenie miednicy w tym miejscu....

Ostatnia edycja:
W zaszły piatek na USG wyszło, że waży ok 3200, więc myslę, że będzie standardowych wymiarów.

Mam wymiary miednicy 26-27-29-20. Pierwszy i ostatni są dobre ale te dwa środkowe zbyt małe w stosunku do pierwszego co oznacza zwężenie miednicy w tym miejscu....

aha...no to wiesz, jakby mieli podejrzenie,że dzidzia może być duża to pewnie zaleciliby cc. Póki co nie martw się, może to nie jest wielka przeszkoda.

Wizyta zaliczona ::) Łozysko sie nie starzeje, rozwarcie na palec. Malota waży 2960. I w sumie weekend moge plamowac rzozrywkowo byle nie za daleko od domu bo a nuz jakby cos sie zaczeło... W co gin watpi.

Cisnienie mam tylko 140/100 wiec mam pilnowac i melise sobie zaparzyć....

Kolejna wizyta za tydzień

Wizyta ostatnia u doktora za nami.
JA 105/80
NIUNIO FHR140.
poniedziałkowa podróżowiona wydzielina -czop powoli sie wysuwa.
Narodzin mam się spodziewać w przyszłym tyg....ufff ... kosmiczne przysppieszenie 1 tydzień wcześniej. MÓJ niunio ustawiony centralnie do wyjścia.No i brzuch ma wielkość odpowiadającą 39 tyg.
Malinka -gratulacje,
AYLIN- gratuluje udanej wizyty.

reklama
Do góry