reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie w tandemie

U mnie starania zbliżają się wielkimi krokami.
Zielone światło od lekarza (jestem po dwóch cc w tym jednak w lipcu będzie 5 lat po, a po drugiej rok).
Młoda cały czas wisi na cycu.
A w takie dni jak dziś ze jesteśmy więcej na polu i ma mniej cyca bo tylko rano a przez ponad połowę dnia stałe jedzenie i wodę, to zaraz po powrocie do domu muszę ją przystawiać bo cyce jak kamienie. Mam nadzieję że jak zajde z ciąże to się nie zmieni. W sensie ilość pokarmu.
No i owulacje jest na 10000% pomimo karmienia. I ja czuję i już drugi dzień z rzędu testy owylacyjne są pozytywne.
Mam nadzieję wrzesień /październik zobaczyć też dwie kreski ale na teście ciążowym.
PicsArt_07-03-08.06.18.jpeg

reklama
Hej mam takie pytanie bo jestem w podobnej sytuacji dwie cc po ostatniej mija rok i chciałabym zacząć się starać o trzecie dziecko z jak najmniejsza różnica wieku z tym, że mój lekarz upiera się (przy każdej pacjentce) że po cc musi minąć minimum dwa lata a ginekolog w szpitalu mówił mi, że minimum rok. W jakim sensie dostałaś od lekarza zielone światło? Mam na myśli co konkretnie badał? Bo u mnie wg. badań jest wszystko w porządku więc nie rozumiem uporu lekarza o te dwa lata i ani miesiąca wcześniej:/
U mnie starania zbliżają się wielkimi krokami.
Zielone światło od lekarza (jestem po dwóch cc w tym jednak w lipcu będzie 5 lat po, a po drugiej rok).
Młoda cały czas wisi na cycu.
A w takie dni jak dziś ze jesteśmy więcej na polu i ma mniej cyca bo tylko rano a przez ponad połowę dnia stałe jedzenie i wodę, to zaraz po powrocie do domu muszę ją przystawiać bo cyce jak kamienie. Mam nadzieję że jak zajde z ciąże to się nie zmieni. W sensie ilość pokarmu.
No i owulacje jest na 10000% pomimo karmienia. I ja czuję i już drugi dzień z rzędu testy owylacyjne są pozytywne.
Mam nadzieję wrzesień /październik zobaczyć też dwie kreski ale na teście ciążowym. Zobacz załącznik 993763

Usg, podstawowe badania tsh, morfologia, mocz, cytologia.
Hej mam takie pytanie bo jestem w podobnej sytuacji dwie cc po ostatniej mija rok i chciałabym zacząć się starać o trzecie dziecko z jak najmniejsza różnica wieku z tym, że mój lekarz upiera się (przy każdej pacjentce) że po cc musi minąć minimum dwa lata a ginekolog w szpitalu mówił mi, że minimum rok. W jakim sensie dostałaś od lekarza zielone światło? Mam na myśli co konkretnie badał? Bo u mnie wg. badań jest wszystko w porządku więc nie rozumiem uporu lekarza o te dwa lata i ani miesiąca wcześniej:/

oj dawno mnie nie było.... i odpowiadam na pytanie: bo zazwyczaj jeden z maluszków był nienajedzony.... siostra naprzemiennie karmiła, więc nie jest to tylko kwestia jednej dzidziusia... dziękuję za porady, przekazałam je mojej siostrze, ale biedulka dalej ma problemy z karmieniem:(zastanawia się, czy nie przejść na mm, bo ma wrażenie, że nie daje rady już z produkcją pokarmu:(

Jak ma profil na fb to znalazłam tam grupę Karmienie w ciąży i tandemie. Niech tam dołączy. Jest dużo mam tam. Może jej coś doradzą [emoji8]
oj dawno mnie nie było.... i odpowiadam na pytanie: bo zazwyczaj jeden z maluszków był nienajedzony.... siostra naprzemiennie karmiła, więc nie jest to tylko kwestia jednej dzidziusia... dziękuję za porady, przekazałam je mojej siostrze, ale biedulka dalej ma problemy z karmieniem:(zastanawia się, czy nie przejść na mm, bo ma wrażenie, że nie daje rady już z produkcją pokarmu:(

Do góry