reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama wraca do pracy

Witajcie.
Ja wracam juz 17.09,takze jeszcze 2 tyg nam zostało. Zatrudnilismy oiekunke do Małej. 1500 zł brutto za 8 h dziennie max.

reklama
Fajny temat:)
Ja tez niestety wracam do pracy:-( strasznie mi szkoda zostawiać malego,ale z jednej pensji nie mamy szansy przezyć:no:

Stokrotka- nie wszystkie żłobki przyjmują dzieci od 20 tygodnia. W Łodzi na pewno ten na Marusarzówny i na Wapiennej i na Starorudzkiej. Zresztą tu możesz poszukać info:
Miejski Zespół Żłobków w Łodzi

My we wniosku zaznaczyliśmy, że chcielibyśmy aby Ula chodziła od listopada do żłobka. Ja będę miała jeszcze trochę urlopu więc przez pierwsze dwa tygodnie będę mogła z nią tam trochę pobyć. Oczywiście jeśli by się dostała bo na razie to nic pewnego.

Ostatnia edycja:
Wracam do pracy po 15 września.
Szefowa sama zaproponowała ,że mam jeździć z małą do fundacji .
Wymyśliła sobie tak:
Jak ja będę na sali z dziećmi pracować ,to ona mi z małą w biurze posiedzi. ;-):-):-)
Wilk syty i owca cała.
Z tym ,że ja będę pracować kilka godzin w tygodniu -tyle ile w projekcie PFRON mam zapisane. ;-)

Dzis po wizycie w kadrach juz cos wiem.
Napisalam podanie o przedłużenie macierzynskiego i zdziwiło mnie to ze kieruje sie je do dyrekcji:szok:a myslalam ze to formalnosc i tylko dla Pan z kadr:zawstydzona/y:no ale poszło odreczne , napisane na kolanie bo pani mi dyktowała terminy:-Dod razu wnioski o urlop i opieke - wychodzi ze mam wrocic do pracy 30 listopada...a ja mam umowe do 31 grudnia...wiec i tak nie wroce tam pozniej bo juz na moje miejsce zatrudnili stara panne - ta im raczej w ciaze nie zajdzie i zwolnien na dzieci brac nie bedzie:confused2:nasza polska rzeczywistosc i polityka prorodzinna górą!!!
wiem ze moge wziac 2 tyg opieki ktore kazdemu raz na rok przysługuja ale co dalej??? zostana mi 3 tyg do załątania dziury.
Planuje posiedziec w takim razie z dzieciakami jeszcze chociaz do nastepnych wakacji. Z kasa damy rade, zakonczymy najwyzej wieksze działania przy wykańczaniu domu i bedzie git. A brac pania do opieki nad malym i kombinowac kto bedzie odbierał starsze z przedszkola, kto zostanie z dwojka jak starsze zachoruje itd dobijajace troche...

Do góry