Magda8888
Fanka BB :)
Jeszcze w kwestii antykoncepcji. Niewiem jaka rozwazalas ale na moim przykladzie moge ci powiedziec ze po odstawieniu tabletek po braniu i 10 lat non stop niemialam wiekszych problemow aby zahsc w ciaze. Odstawilam w listopadzie odczekalam i od lutego zaczelismy starania trwalo to tylko 5 miesiecy i sie udalo. Moja owulacja wrocila z ogromna sila bo czuje ja miesiac w miesiac. Teraz tak jak ty jestem w ciszy 12tygodni 4dni i wystarczyl jeden raz.Dziękuję, mam nadzieję że i mi się uda
Domyślam się co mogła przeżywać Twoją kuzynka.
A co do Twojej historii, myślę że właśnie jest gorzej jeśli są problemy z zajściem niż wczesna wpadka, dlatego obawiałam się antykoncepcji bo słyszałam ( nie wiem ile w tym prawdy) że przez to mogą być później problemy. Jednak kiedy już wiem o ciąży nie wiem już sama co o tym myśleć. Mam nadzieję że to hormony i minie.
I taka mala rada na po porodzie bo jestes mloda i mozesz niewiedziec....niepowinno sie wspolzyc przez 4 do 6 tygodni poniewaz twoj organizm sie oczyszcza i wszystko tam musi wrocic do swojego pierwotnego planu zreszta bedziesz krwaeic wiec nie da rady.....ale zrobisz jak uwazasz ale pomietaj wtedy jak juz bedzie można o antykoncepcji. Po ciazy bardzo szybko mozna zajsc w ciaze i niesluchaj glupot gdy ktos ci powie ze karmiac piersia nie ma szan.....mam cztery znajome ktore zaszly karmiac i w tym jedna podczas pierwszej owulacji gdzie jeszcze nie dostala okresu.......zrobisz jak zechcesz ale sa tabletki dla karmiacych matek jakbys sie zdecydowala no i gdy bedziesz karmic.
A reszta sie ulozy pamietaj będzie dobrze zobaczys jak poczujesz pierwsze ruchy to juz tez inaczej spojrzysz na wszystko.
Pamietaj musisz byc pogodna i radosna dziecko wyczowa twoje emocje a to dla ciebie i dziecka wazne