reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

kasha28 nie wiem nic na ten temat. Sama chciałabym wiedziec jak u mnie wygląda łożysko_Ostatnie usg miałam miesiąc temu.
Moja mała wczoraj mnie skopała na maxa a dzisiaj od rana spokojnie.Aż się wystraszyłam i chciałam jechac do szpitala ale zaczeła kopac.Mam tak prawie cała ciąze:jeden ,dwa dni jest bardzo aktywna a potem dzien prawie się nie rusza:no:.Boje się że teraz na samej koncówce jeszcze sie cos stanie.
Pozatym dom wysprzątany okna umute nawet a skurczy dalej nie ma.Brzuszek też juz bardzo nisko parę dni.

Nie denerwuj sie az tak:) Moj maly tez przez cala ciaze wlasnie tak sie zachowywal...najpierw mial dni mega aktywne zeby pozniej przez 2 dni odpoczywac!:) Byl wtedy taki cichutki ze szok:) Najwazniejsze sa wyniki badan, jesli one sa ok to niczym sie nie martw bo widocznie Twwój maluszek taki ma rytm i koniec:) I nie wyobrazaj sobie nic zlego - ze cos sie jeszcze moze zdarzyc na koncówce!!! Bardzo rzadko tak sie dzieje i u Nas lutowych Mamuś napewno tak nie bedzie!!!!!!Najważniejsze jest pozytywne nastawienie!!!:tak:

reklama
"drętwiejące w nocy dłonie, spuchnięte stopy oraz zatwardzenie na dziecko zamienię- może płakać i kupkać, modeł- najlepiej Hanka 2009, waga jakieś 3200 do 3500, wzrost- powyżej 52 cm.... pilne!!"

mary105 :tak: dokladnie nasze melenstwa tak maja - zwlaszcza teraz w koncach ciazy ze sa bardziej leniwe...
Jak moj nie kopie przez dluzszy czas to staram sie go rozruszac kolyszac brzuszkiem lub wlaczam muzyke relaksacyjna - na nia zazwyczaj reaguje :tak: No a w ostatecznosci jest tez sposob aby zjesc cos slodkiego (czekolade:-D) polozyc sie wygodnie i wyczekiwac ruchow ;-)
No i nie stresowac sie na zapas... Po co niepotrzebnie adrenalinke sobie podnosic:tak:

u nas w szoitalu też grypa ale o tyle lepiej że oddział poporodowy i noworodkowy jest oddzielony i jest osobna sala do odwiedzin i to jest ekstra bo z przeziębieniem nikogo nie wpuszczą:nerd::nerd:
martusia a zamieść ogłoszenie na allegro może ktoś się znajdzie:-D:-D:-D

kasha w tym temacie nie pomogę:-:)-( nie mam o tym pojęcia. a na kiedy masz nastepną wizytę??
jezyk już nie mam terminu na następną wizytę. Gin powiedział, że jak będę 5 dni po terminie mam iść do szpitala na wywołanie. Ale jestem tak spanikowana, że dzisiaj idę do innego gina i zobaczę co ona powie. Może pogadam ładnie i poproszę o oksytocynę już dzisiaj:-pmoże się zgodzi. No bo jeżeli dzidziś jest gotowy na przyjście na świat już teraz to po co mam czekać:tak:.
Niestety grypa mnie też dopadła, katar nie do opanowania no i kaszel męczy!!!:angry:

kasha na pewno wizyta u innego lekarza cię uspokoi daj znać co i jak?

A ja dzisiaj od rana też mam sluz zabarwiony na brunatnie no ale co z tego skoro skurczy nie ma

reklama
język mi lekarz powiedział, że nawet jeśli nie mam skurczy a pojawi się np krew w śluzie to mam jechać na izbe na zaś, bo czasami trzeba wywoływać dopiero skurcze. No aloe Ty jesteś już doświadczona mamusią, ja np bym spanikowała od razu i dmuchała na zimne ;-)

Do góry