reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama, tata ja chce brata - czyli starsze rodzeństwo

xdorotaa

Fanka BB :)
Wszelkie rady jak poradzić sobie z więcej niż jednym maluchem, jak przygotować starsze rodzeństwo na pojawienie się nowego członka rodziny ;)

reklama
Doskonały temat. Mój Jaśko to typowy mamusiowy synek i już sie boje. Jak go podpytuję to słyszę "o nie nie nie nie ja nie chce małej dzici bo one ciągle płaczą tak mówi hubert w przedszkolu" nie ma co nauczyciela ma doskonałego.

Nasz narazie gadula nie jest ale co chwile przytula caluje brzuch i nawet częstuje chrupkami, do innych dzidzikow podchodzi bardzo delikatnie i czule, ale on ogolnie jest taki lelek troche... na szczęscie bardziej taty niż mamy, wiec mam nadzieje ze na czas pobytu w szpitalu tudzien czynnosci takich jak karmienie malucha nie bedzie scen zazdrosci ;)

Moja córka też jest przylepą i boję się że będzie bardzo zazdrosna :/ Pobyt w szpitalu też mnie martwi bo w końcu wrócę z niego z dzieckiem więc pewnie będzie to dla niej szok mimo ze mówimy już Jej o dzidziusiu w brzuszku .

U nas od początku córcia chce rodzeństwo,głaszcze brzuszek i uspokaja naszego maluszka:-),twierdzi,że będzie pomagała bo dzidzia będzie malutka i nie potrafi chodzić ani mówić ;-) zobaczymy jak to będzie po narodzinach maleństwa jak na razie jest bardzo wyrozumiała jak na swój wiek ;-)

Na razie nic synkowi nie powiedzieliśmy że będzie miał rodzeństwo bo jest bardzo niecierpliwy i będzie codziennie pytał kiedy się urodzi :) Na razie wypytałam się smyka czy chciał by mieć rodzeństwo odp że tak siostrzyczkę bo chce ją bronić :D

Moj Bartus ma 2 latka i 2 miesiace, troche boje sie jak to bedzie bo On straszny pieszczoch i cycoholik. Najbardziej jednak boje sie, ze jak bedzie cos sie dzialo i trzeba bedzie isc do szpitala, nie wiem jak przezylabym rozstani z Synkiem

Moj Bartus ma 2 latka i 2 miesiace, troche boje sie jak to bedzie bo On straszny pieszczoch i cycoholik. Najbardziej jednak boje sie, ze jak bedzie cos sie dzialo i trzeba bedzie isc do szpitala, nie wiem jak przezylabym rozstani z Synkiem

Ja też boje się rozstania z Lenką i odpędzam takie myśli ;)

Moja Julka mówi, że chce siostrę :) nie chłopaka, bo chłopaki mają siusiaki :zawstydzona/y::-D mówi, że będzie pomagać przy dzidzi, będzie pampersiki zakładać. I wiecie co? wierzę, że tak będzie. Ona jest typem opiekunki, bardzo lubi opiekować się swoimi laleczkami :-) mówi, że będzie pomagać w kąpieli itp. Myślę, że nie będzie zazdrosna, choć mogę się mylić! Wielu moich znajomych robiło tak, że starsze rodzeństwo kupowało jakąś zabaweczkę dla małej dzidzi na przywitanie i na odwrót. Czyli jak przychodzimy ze szpitala to mamy prezencik od młodszego rodzeństwa dla starszego. Ponoć szybciej przełamuje tę pierwszą barierę! Ja na pewno też tak zrobię, bo u wszystkich się sprawdziło :)

reklama
Jorezencik na pewno tez kupie. Bede tez angazowala w pomoc, podkresalal co ja bym bez Jego pomocy zrobila, no i wiadomo jak najwiecej czasu dla strszaka

Do góry