reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama, tata ja chce brata - czyli starsze rodzeństwo

U nas w rodzinie tez sie stosuje tą zasadę z prezentem od dzidzi i dla dzidzi i pewnie tak samo tez zrobimy.
O rozstanie w szpitalu sie nie boje bo moje dziecko tak jak mowilam to cycek taty i jest przyzwyczajony to nieobecnosci mamy jak mial niecale 1 r i 3 msc musialam wyjechac na delegacje zagranice na pare miesięcy i widzielismy sie przez 2 dni co miesiac... i dał rade :) poza tym często zostaje u babci bo lubi tam zostawac i czasem po pracy jak po niego przyjezdzamy to nie chce sie ubierac i uparcie chce zostac u babci.... wiec co do rozstan jestem spokojna.... z dzidziami ma kontakt i zachowuje sie baardzo delikatnie i poprawnie czasem sie wystraszy jak dzidzia placze za dlugo... zobaczymy jak bedzie w tym przypadku :)

reklama
Pochwalcie się swoimi obecnymi dzieciakami ;) żeby było latwiej mogę pierwsza ;-)

co prawda sprzed 3 msc ale oto Piotr przyszly starszy brat ;)
piotr4.jpg

Załączniki

• piotr4.jpg
    piotr4.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 227
Kirsza ja z kolei nie mogę sobie wyobrazić ze kiedy będzie tak duzy jak np. Twój synek :)) Szkoda ze dzieci tak szybko rosną :(

U mnie Dominiczek chyba jeszcze nie rozumie ze w brzuszku jest jego rodzeństwo bo twierdzi że przecież nic tam nie ma haha no bo nie widzi
[h=1][/h]

U mnie córka wie od początku, ale sytuacja jest zupełnie inna, bo to już nastolatka, u mnie tak się złożyło będzie aż 13 lat różnicy między dziećmi. Moja córka to akurat taki typ opiekunki, uwielbia wszystkie dzieci w rodzinie, wiec myślę, że maluch będzie miał z nią dobrze :-)Natomiast zazdroszczę dziewczynom, u których różnica wieku między dziećmi jest mała np. 2-3 lata, na pewno fajna więź jest między dziećmi, wspólne zabawy itp. No ale u mnie tak się życie ułożyło i tak musi być...

reklama
Dziewczyny super macie dzieciaczki !! To ja się pochwale moim przystojniakiem ; D

Załączniki

• 1398708250430.jpg
    1398708250430.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 153
  • 1398708265522.jpg
    1398708265522.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 159
Do góry