reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama cyca- czyli wszystko o karmieniu naturalnym

Hej,
przy odciąganiu mleczka jakiego laktatora używacie? Chcę kupić elektroniczny i nie wiem na który się zdecydować.
W szpitalu widziałam ręczne Aventu etc, i okropnie to szło dziewczynom.
BabyOno
Snow Bear
Tufi Gaja
Medela

jaki wybrać?????

Ja mam medela in style i bardzo polecam, szybko i musze przyznac ze nie czuje zadnego bulu

reklama
A ja jak poprzednim razem mam znowu mało pokarmu i musze czasem dokarmic - przystawiam ja non stop i nic to nie daje - pierwszą córke udało mi sie karmic jedynie przez 1,5 miesiaca - a teraz jest chyba jeszcze gorzej :(( bo Pati jest wieksza i wiecej potrzebuje zjeść a u mnie z produkcją kiepsko :(((

jsorbek, mój mały tez ma ponad 4 kilo i wykarmienie piersią jest dla mnie niemożliwe. Ja używam laktatora Avent i jestem naprawdę zadowolona. Jak małego cycuję to może i ponad godzinę ssać a i tak potem wrzask i głodny. Jak odciągam mleko, to jest go w zależności od pory dnia 20-60ml, więc naprawdę mało, tak więc muszę dokarmiać butlą.

A ja jak poprzednim razem mam znowu mało pokarmu i musze czasem dokarmic - przystawiam ja non stop i nic to nie daje - pierwszą córke udało mi sie karmic jedynie przez 1,5 miesiaca - a teraz jest chyba jeszcze gorzej :(( bo Pati jest wieksza i wiecej potrzebuje zjeść a u mnie z produkcją kiepsko :(((

tez mamy z tym problem :(((((((( caly czas przystawiam, pompuje i mam ogromna nadzieje ze pokarmu przybedzie bo mam wielkie plany odciagc zapasy a tu wychodzi na to ze narazie nawet nie mam wystarczajaco by nakarmic ;(((((((((((

Też się zaopatrzyłam w laktator elektryczny medeli - i zapas miałam zamiar odkładać na czas kiedy np mała będzie zostawała z tatą ale póki co musze sztucznie uzupełniać braki :zawstydzona/y: a nie odkładać zapasy :sorry2: i obawiam sie ze lepiej juz nie bedzie bo po poprzedniej ciaży tez tak miałam - przystawianie bez przerwy, wszystkie zioła mlekopędne wypróbowałam i chyba wszystkie sposoby i nic pokarmu zamiast przybywać ubywało - tylko wtedy troszke dłuzej karmiłam tylko piersią ale chyba powodem tego był fakt iz nie miałam doświadczenia i długo trwało zanim się zorientowąłam ze dziecko mam po prostu głodne :zawstydzona/y:

Mam nadzieje ze sie nie gniewacie ale ulżyło mi ze nie tylko ja mam takie problemy bo juz myślałam ze coś robie nie tak :-:)-( ze znowu mam tak mało pokarmu

U mnie też spadek laktacji i dzisiaj piersi jak flaczki, aż wypiłam dwie herbatki Hippa i od razu pomogło. A córcia wg mojej wagi kuchennej powoli dochodzi do wagi urodzeniowej (średnio 20g przyrostu na dobę). Ale chyba się najada, bo pocyca z kwadrans, nie płacze i dużo śpi. Z synkiem tak wisiałam godzinami na cycu, okazało się później, że go po prostu głodziłam.
No i u mnie poszły chwilowo w ruch osłonki ochronne Aventu, od razu poczułam ulgę, w końcu muszę wygoić te brodawki, a mała jakoś sobie radzi.

Ewitka to fajnie masz, że tak krótko Ci cyca, bo mój to mały smakosz jest i się delektuje sie przez conajmniej kilkadziesiat minut, czasem pół godziny a czasem dłużej aż uśnie ,bo inaczej nie mogę go odłożyć do łóżeczka. Taki cycuś mamusi się z niego robi. Mleko póki co mam bo aż mi cieknie, mam nadzieję, że wystarczająco.

Też się zaopatrzyłam w laktator elektryczny medeli - i zapas miałam zamiar odkładać na czas kiedy np mała będzie zostawała z tatą ale póki co musze sztucznie uzupełniać braki :zawstydzona/y: a nie odkładać zapasy :sorry2: i obawiam sie ze lepiej juz nie bedzie bo po poprzedniej ciaży tez tak miałam - przystawianie bez przerwy, wszystkie zioła mlekopędne wypróbowałam i chyba wszystkie sposoby i nic pokarmu zamiast przybywać ubywało - tylko wtedy troszke dłuzej karmiłam tylko piersią ale chyba powodem tego był fakt iz nie miałam doświadczenia i długo trwało zanim się zorientowąłam ze dziecko mam po prostu głodne :zawstydzona/y:

Mam nadzieje ze sie nie gniewacie ale ulżyło mi ze nie tylko ja mam takie problemy bo juz myślałam ze coś robie nie tak :-:)-( ze znowu mam tak mało pokarmu

tez mialam podobnie z coreczka :(
jestem podlamana tym faktem ale nie trace jeszcze nadziei, dzisaj cala noc karmilam piersia co dwie godziny i rano niby jeszcze byl glodny i zrobilam mieszanke ale nie chcial, piersi sie wydaja pelniejsze, zobaczymy...

U mnie narazie bez zmian ale tez jeszcze sie nie poddaje - musze tą herbatkę z hippa kupic bo nie mam - martwi mnie tylko fakt ze małą usypia przy cycu inaczej nie da rady nawet jak jest najedzona - nie wiem co z tym począć :(

reklama
U mnie narazie bez zmian ale tez jeszcze sie nie poddaje - musze tą herbatkę z hippa kupic bo nie mam - martwi mnie tylko fakt ze małą usypia przy cycu inaczej nie da rady nawet jak jest najedzona - nie wiem co z tym począć :(

Ja co prawda pokarm mam, ale mój Mały też usypia tylko przy cycu, nawet jak jest najedzony i niestety mu się ulewa czasem przez to. Bo jak uśnie to jakoś tak mu się nie odbija.

Do góry