reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

hej, Monia, uważam, że to rewelacyjny pomysł! no i faktycznie ubrania dla kobiet w ciąży! to wszystko jest takie drogie, a nosi sie tylko przez parę tygodni, dzieci też rosną jak szalone, więc nawet nie zdążą zniszczyć ubrań.
i faktycznie: kącik dla szkraba i łazienka z przewijakiem ;)
myślę, ze w takim miejscu zawsze będą tłumy.

reklama
Moniskabe Super pomysł, fajnie gdyby udało Ci się znaleźć dostęp do rzeczy markowych. Mój Marcel podobnie jak Jaś mazi89 jakieś 80 - 90% rzeczy ma używanych, wszystkie markowe. Uwielbiam polowania na allegro, też ciągle słyszę że mały, super modnie ubrany. A rzeczy wyglądają jak nóweczki, co takie dzieci mogą zniszczczyć. A o dobry ciucholand ciężko. A jak już jest to naprawdę cieszy się powodzeniem więc Moniska kombinuj, kombinuj:-) Trzymam kciuki.

rowniez myslalam nad sprzedaza przez neta , ale tu zawsze dochodzi koszt przesylki, ktory niejednokrotnie mnie zalamuje jak znajde cos fajnego na allegro np.
za ciuszek dajesz grosze, jednak gdy doliczyc koszt przesylki to juz takie grosze nie wychodza.

to racja Monia... ale z drugiej strony - np ja jak widzę fajny ciuch na Alle i po dodaniu przesyłki faktycznie duzo więcej wychodzi to poprostu szukam u tego sprzedawcy więcej ciuszków :-D a za przesyłkę płacę raz.
Więc może tak jak dziewczyny podpowiadają ...te lepsze ciuszki wystawiaj na Allegro :tak:

Muszę również przyznać,że pomysł świetny.Szczególnie w połączeniu z ciuchami dla ciężarówek+kącik malucha.W Słupsku ostatnio otworzono taki typowo dziecięcy lumpeks,robiąc z tego komis z wózkami chodzikami itp.Sama tam zaglądam chętnie.Tylko warto zaplanować lokalizacje tak aby to było widoczne.
Na Twoim miejscu nie pozbywałabym się ładniejszych rzeczy na allegro tylko wieszała je w sklepie.Jak kobiety zobaczą ładne rzeczy w sklepie to i chętniej tam wrócą.Przecież z reguły nie wracamy tam gdzie nic fajnego nie wypatrzyłyśmy za pierwszym razem.
Monika-a wiesz jak załatwić takie ciuchy z zagranicy?Jeśli możesz to napisz co wiesz na priv.Może sama pomyślę o założeniu takiego lumpeksu.

Ostatnia edycja:
CO do przesylek na allegro to wiecei co jak ktos mieszka na wsi tak jak ja to jest wybawienie.Do miasta mam 20 km wiec za paliwo w obie strony conajmniej bym musiala dac 20 zl za autobus z 10.Wiec mnie wychodzi na jedno a nawet taniej.I tez przewaznie zamawiam wiecej ubranek u jednego sprzedawcy.A wole sobie tak na spokojnie na allegro przejrzeć:)Pozatym z dzieckiem to jednak ciezko do takiego lumpeksu bynajmniej mnie sie wybrac.

Ja moge Ci poradzic bys ubiegala sie o dotacje z ue przez urzad pracy.Tylko musisz chyba zarejstrowac sie jako bezrobotna mozesz dostac 40 tyś na rozkrecenie biznesu.

http://www.przepisnabiznes.pl/dzial...na-rozpoczecie-dzialalnosci-gospodarczej.html

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny, fajnie, ze takie cos moze sie udac.

Mazia tez myslalam nad dotacja, ale cholerA to strasznie duzo zachodu. Poza tym na koniec roku watpie, zeby zostaly jeszcze pieniadze na dotacje. Wiec musialabym czekac na poczatek roku. A co jesli nie dostane kasy? Zalezy mi na czasie, gdyz zostajemy z jedna pensja mojego meza i moze byc ciezko.
Zreszta nie wiem czy moj pomysl nie wezmie w leb, bo nie wiem czy dostalibysmy kredyt.

Co do używanych ciuszków, to teraz jest świetny moment by je kupowac, później troszkę trudniej, gdyż dzieciaczki zaczynają jeść inne pokarmy i często sa poprostu plamy:tak:. Moniskabe nawet w Wawie brakuje dla mnie ciuszkolandu tylko dla bejbików- by nie przeszukiwać inny rzeczy tylko te konkretne - będe przyjeżdżać jak otworzysz:-)!
Ja już po zmianie fotelika i jeździmy w wiekszym :)
Zapomniałabym - byłam dziś w Rosmanie bo dostałam paczkęhippa a w niej kupony zniżkowe na soczki, herbatki (około 20 % ) zakupione tylko u nich i tylko Hippa - wyszło troszkę taniej i mam malutki zapasik.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
reklama
Mazia mi sie podoba ten pierwszy :happy2: A koszyk na zakupy chyba troche malutki? Ja w gondoli mialam bardzo maly kosz, na poczatku mi to nie przeszkadzalo, ale w trakcie uzytkowania zaczelo denerwowac.
Ja kupilam podobny, troche wiekszy i te tacki wlasnie sa fajne. Jak dzidzius bedzie wiekszy, to zawsze mu mozna cos tam polozyc.
My juz jezdzimy w spacerowie i Alex zachwycony :-D Aczkolwiek zal mi mojego starego wozka...

Do góry