reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

moniska bardzo fajny pomysl....moj wujo ma tez lumpeks, ale taki nie na kilogramy, ciuchy sa na wieszakach, itd. Tylko maja z ciotka troche roboty, bo zawsze wszystkie ciuchy sprawdzaja czy nie maja plam, piora, prasuja....

reklama
Moniskabe, szczerze mówiąc, to mój Misiak ma większość używanych rzeczy. Kupuję głównie na allegro, bo u mnie w mieście taki naprawdę fajny ciucholand jest bardzo daleko i jakoś nie mam odwagi z małym tam poginać, bo wiadomo, że takie zakupy długo trwają, jak się chce coś fajnego znaleźć. A parę dni temu koleżanka przywiozła mi wielką reklamówkę ładnych ubranek od jej koleżanki, chce 4 zł od sztuki. Z pewnością wybiorę coś dla mojego Szkraba.
Także uważam, że Twój pomysł jest bardzo dobry. Wydaje mi się, że wiele mam kupuje dla dzieci używane ubranka, bo one przecież nie są zniszczone, a czasami można znaleźć coś super :tak:

kupiłam małemu łózeczko....tyle smiechu co nie miara przy składaniu...pięc osób jak się zabrało to po półtorej godziny nie bytło jeszcze nic gotowe ;-) w ogóle instrukcja złożenia pożal się ........ale jakoś poszło :-) reasumując z pozoru łatwe łózeczko składane było 2,5h hahaha ;-) az moj Ł. poległłłłłł:-D

basta spania z nami w łózku już widzę ten ryk ale cóz..człowiek normalnie wyspac sie nie moze a co dopiero przytulic ....mimo wszystko lubie tego małego człowieczka z nami ale co za duzo to nie zdrowo ;-)

rowniez myslalam nad sprzedaza przez neta , ale tu zawsze dochodzi koszt przesylki, ktory niejednokrotnie mnie zalamuje jak znajde cos fajnego na allegro np.
za ciuszek dajesz grosze, jednak gdy doliczyc koszt przesylki to juz takie grosze nie wychodza.

pytam, gdyz planuje otworzyc lumpeks z ciuchami wlasnie tylko dzieciecymi. W mojej miejscowosci jest jeden komis dzieciecy. Ciuchy ladne, ale uwazam , ze za uzywane body na kr rekaw 8 zł to troszke duzo. Mamy kilka lumpeksow, ale szczerze powiem, ze trzeba sie sporo po pierwsze nalazic, po drugie trzeba trafic, zeby kupic cos ladnego. Sama kupuje uzywane, wiec wiem.

tylko kurcze.. jak ja juz wpadlam na ten pomysl.. to dowiedzialam sie ze jeden taki sklep sie juz otwiera... no i zastanawiam sie..

z jednej strony dzieci ZAWSZE sie beda rodzic i zuzywac ciuchy.. po drugie jest tyle lumpeksow, otwieraja sie nowe i jakos sie nie zamykaja. Czyli musza przynosic dochody.
A stricte dzieciecych lumpeksow nie ma. Oczywiscie planuje kupic naprawde dobry towar do sklepu. Bez plam, uszkodzen i w dobrym stanie.

jako mamy, napiszcie prosze co o tym sadzicie...
Kuba ma też baaaardzo dużo rzeczy używanych, ale w dobrej jakości. Osobiście kupowałabym w takim sklepie:tak:

kupiłam małemu łózeczko....tyle smiechu co nie miara przy składaniu...pięc osób jak się zabrało to po półtorej godziny nie bytło jeszcze nic gotowe ;-) w ogóle instrukcja złożenia pożal się ........ale jakoś poszło :-) reasumując z pozoru łatwe łózeczko składane było 2,5h hahaha ;-) az moj Ł. poległłłłłł:-D

basta spania z nami w łózku już widzę ten ryk ale cóz..człowiek normalnie wyspac sie nie moze a co dopiero przytulic ....mimo wszystko lubie tego małego człowieczka z nami ale co za duzo to nie zdrowo ;-)
Wow, dopiero teraz?:szok: Życzę powodzenia i żeby łatwo było;-)

Moniska ja też myślałam o czymś takim, ale się spóźniłam i już taki mi w mieście otworzyli. Co od siebie mogę dorzucić, to może pomyśl o tym, by oprócz ubranek dziecięcych mieć tam ubrania dla kobiet w ciąży. Takie rzeczy nowe są drogie, a jak na kilka miesięcy, to przy okazji kompletowania wyprawki można i sobie coś zafundować. Sama pamiętam, jak się naszukałam ciążówek w dobrej jakości i cenie, a moja Mysza ma gigantyczny zapas ubrań z czego 3/4 używane:tak:, a jak chodzę z nią po parku, to wiele mam się zachwyca jak ona ślicznie ubrana :-D

dziewczyny kupujecie uzywane ciuszi dla dzieci?
Monika fajny pomysł z tymi ciuszkami :) sama co jakiś czas zaglądam do ciuchów używanych i na prawdę można znaleźć cuda, te ciuszki nie są wogóle poniszczone, dzisiaj np kupiłam dwa bodziaki z misiem Me to you firmy Marks & spencer zapłaciłam za oba 5 zł!! :) Wcześniej kopiłam piękną sukieneczkę z H&M w kwiaty za 2 zł także można wyszukać cudeńka :)
me_to_you_met_bloem-202865625b.jpg

reklama
rowniez myslalam nad sprzedaza przez neta , ale tu zawsze dochodzi koszt przesylki, ktory niejednokrotnie mnie zalamuje jak znajde cos fajnego na allegro np.
za ciuszek dajesz grosze, jednak gdy doliczyc koszt przesylki to juz takie grosze nie wychodza.
Zawsze możesz równolegle działać na Allegro, na przykład co lepsze sztuki wystawiać po wyższych cenach niż w sklepie.

Do góry