reklama
Ja pierwsze dziecko mialam w lato, wiec spiochy bardzo mi sie przydaly, bodziaki zreszta tez. Teraz nie wiem czy nie bedzie za zimno na same spiochy, a ubieranie czegos pod spod zbytnio komplikuje zmiane pieluchy. Kaftaniki byly rzadkoscia. Najgorsza rzecz wedlug mnie to cos jakby spodenki ze stopkami, dziecko w sekunde je sobie sciagnie, totalna porazka.
ja Olkowi zamiast rajtus ubierałam śpiochy no i na to spodnie-tak szłam na spacer, bo jak ewcia też mówiła noworodkowi założyć rajstopki to chyba wyczyn sportowy oczywiście jescze ciepły koc lub śpiworek.
na dzień sobie chwaliłam zestaw: body z dł.rękawem i na to spiochy, skarpetki zakladałam by Olek nie miał zwisających "pustych stópek". Noworodki tak podkurczają nóżki ;-) do spania na noc: body na ramiączkach +pajacyk (to była jesień/zima)
co do śpiwora to kupiłam wtedy bardzo fajny w 5-10-15 taki z zamkiem do kroku z którego szło zrobić zwykły śpiworek lub inaczej spiąć zamek i mieć dwie nogawki (był z materiału takiego ciepłego miśka)
na dzień sobie chwaliłam zestaw: body z dł.rękawem i na to spiochy, skarpetki zakladałam by Olek nie miał zwisających "pustych stópek". Noworodki tak podkurczają nóżki ;-) do spania na noc: body na ramiączkach +pajacyk (to była jesień/zima)
co do śpiwora to kupiłam wtedy bardzo fajny w 5-10-15 taki z zamkiem do kroku z którego szło zrobić zwykły śpiworek lub inaczej spiąć zamek i mieć dwie nogawki (był z materiału takiego ciepłego miśka)
Ostatnia edycja:
mysz1978
Fanka BB :)
Agniesiak - spokojnie - wszystko przyjdzie z czasem - i to w co ubrac i jak to zrobic. Choc nie ukrywam ,ze jak mialam kilkudniowemu Jasiowi zalozyc spiochy to rece m isie poplataly i nie wiedzialam jak sie do tego zabrac To bylo w szpitalu - przyszla pani fotograf robic zdjecia do gazey i chcialam go ladniej ubrac, a nie w szpitalnym kaftnaiku. No i ta pani fotograf mi pomogla go ubrac :-)
Ale świetna! :-) Gdzie mozna taką dostać ??Kiedys pisalam ze kupilam świetna bluzeczkę-taką ze stópkami na brzuszku, pamietacie? Korzystając z naprawionego aparatu, zrobiłam w końcu zdjęcie Słodkie, co?
owlrene
Fanka BB :)
A ja do dzis nalezalam do tych co czekaja z zakupami,ale poszlam do lumpka popatrzec za czyms dla siebie i razem z corcia wyszlysmy z tym:
Załączniki
reklama
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Śliczne ciuszki