reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

wlasnie duzo wyprzedazy letnich teraz jest... po wyplacie bede polowala bo naraxiemusze troche zaoszczdzic bo jedziemy do m mamy :tak: ale kupilam dzisiaj 4 pary skarpeteczek bo jeszcze nie mielismy :-)

reklama
Ja na zakupki, wybieram się po USG 5 listopada, wtedy będziemy mieli pewność co do płci-taka mam nadzieje i w tedy zaszalejemy, a jak....:-)
Na razie mam skarpetki, takie niby buciki i jedno body. tak na zachętę;-)

Kurcze, jak patrzę na liste rzeczy potrzebnych dla małego paskuda to mi się słabo robi... gdzie to trzymać? Oj stanowczo musimy działke kupić i o domu pomyśleć bo w naszym niewielkim mieszkaniu to ciężko będzie :eek:
Z tego wszystkiego zaczęłam szafek pasujących do sypialni szukać bo ja nie cierpię jak różne rzeczy na wierzchu leżą- takie to zboczenie estetyczne, że lubię jak wszystko kolorystycznie do siebie pasuje i nie ma bałaganu wizualnie. Dlatego ciężko mi znieść te kolory dla małych dzieci- wszystko takie pstrokate, kolorowe brrr. No ale przecie nie mogę otaczać dzidziora moimi ulubionymi szarościami i stalą hehe Mam świadomość, że dziecko musi się rozwijać, że kolory wskazane, że zabawki będą wszędzie się pałętać ech chyba będę musiała zrewidować swoje upodobania do porządku ;-)
Ale doszłąm do wniosku, że ciuszków pstrokatych i rózowych (brrrr) moja Hanka dostanie sporo od znajomych i rodziny więc ja kupuję w beżach i szarościach :cool2:. Zresztą wszystko takie bardziej chłopięce bo różu i falbanek nie lubię. Choć brązowe kombinezony pluszowe z uszkami mnie rozczulają ;-)

Ja też nie bardzo lubię różowe dla dziewczynek. Chociaż mam juz parę rzeczy różowych bo dostałam od kuzynki. Ja zamierzam kupować białe i zielon, lub kremowe rzeczy dla córeczki:)

mnie też różowy nie przekonuje, chyba, że taki ciemny, nasycony- to jeszcze zniosę w niedużych ilościach :-)
na szczęście jest dużo innych kolorów :tak:

Jak na razie kupiłam tylko 2 body.Nie wiem jeszcze kto nam się szykuje:-D i wolimy z kupowaniem się wstrzymać...tym bardziej,że z kasą krucho a ciągle jest masa wydatków...eh..

Wiecie a ja mam jakies takie głupie obawy..:zawstydzona/y: Bo wogóle nie wiem jak dzidzię trzeba ubierac.. tzn co po kolei na dzidzię zakładac:eek: Wiem, że sa body, pajacyki, śpioszki, takie bluzeczki (kaftaniki chyba:sorry:) ale jak to na dzidzię załozyc? Tzn w jakiej kolejności? A takie spodenki, chyba połśpiochy to sie nazywa... Eh.. normalnie głupieję po woli.. nie wiem ile czego mam kupic:eek: i skrapetki tez się zakłada na śpioszki?:sorry: a rajstopki? co z nimi?:sorry::eek: Eh.. normalnie czuje się jak z epoki kamienia:-D

Wiecie a ja mam jakies takie głupie obawy..:zawstydzona/y: Bo wogóle nie wiem jak dzidzię trzeba ubierac.. tzn co po kolei na dzidzię zakładac:eek: Wiem, że sa body, pajacyki, śpioszki, takie bluzeczki (kaftaniki chyba:sorry:) ale jak to na dzidzię załozyc? Tzn w jakiej kolejności? A takie spodenki, chyba połśpiochy to sie nazywa... Eh.. normalnie głupieję po woli.. nie wiem ile czego mam kupic:eek: i skrapetki tez się zakłada na śpioszki?:sorry: a rajstopki? co z nimi?:sorry::eek: Eh.. normalnie czuje się jak z epoki kamienia:-D

Nauczysz się wszystkiego, ja też nie wiedziałam :) Ale dla takiego maluszka nakładałam body, na to pajacyka najwygodniejsze są rozpinane na środku zresztą już chyba większość jest takich, skarpetki można, ja w sumie mało kiedy nakładałam niemowlakowi. Zawsze Dawidek miał body, nawet teraz używam ponieważ wiem, że nie ma gołych plecków, więc na pewno sporo ich trzeba :)

Agniesiak85-nie martw się. wszystko przydzie z czasem, nagle doznasz olśnienia, zobaczysz:) A kolejnośc jest taka: najpierw body, potem pajacyk. Albo: body-kaftanik-śpiochy(półśpiochy)-w zależności w jakie ciuszki sie zapopatrzysz. Jak dla mnie rewelacyjnie sprawdzily sie wlaśnie bodziaki i pajacyki różnej maści( bawełniane, welurkowe, polarkowe). Podkoszulki, kaftaniki i śpiochy zostały odłozone na półkę po pierwszym założeniu i więcej do nich nie zajrzałam. Co do skarpetek -załozysz je wczesnym latem a możesz także jesienia i zimą np. na śpiochy jak zauwazysz ze dzidzia marznie w stópki. Rajstopki nadaja sie raczej "na wyścia" do sukienusi i to raczej od 3 miesiąca zycia. Wcesnie raczej bedzie maleństwiu niewygodnie ty sama napociz sie zeby to to n nie założyć;)

reklama
Do góry