reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja dziś byłam na zakupach, obkupiłam młodego na resztkach wyprzedaży i koniec, sama sobie postawiłam zakaz odwiedzania galerii handlowych póki co bo zawsze mnie coś skusi. Te ceny są naprawdę niskie ale jak tak się zsumuje zakupy to robi się niezła sumka:dry: Co do ceny za kurtkę, ogólnie kupuję małemu przede wszystkim na wyprzedażach i promocjach a tak to często poluję na allegro, od czasu do czasu skuszę się na jakieś szaleństwo ale to musi mi się coś bardzo spodobać tak jak ta kurteczka;-), z M planujemy jeszcze dwójkę rodzeństwa dla Marcelka, więc może będzie jeszcze jeden chłopak to on dalej ponosi a jak nie to sprzedam na allegro. Wiosnę i lato (chłodniejsze dni) na pewno w niej przechodzi, obstawiam jeszcze cieplejsze dni jesienne bo h&m ma dość duże rozmiary. Ja tam bardzo się cieszę z zakupu bo uwielbiam młodego modnie ubierać, tylko teraz po domu zakładam mu takie gorsze jakościowo bo pełza jak szalony i szkoda mi tych lepszych więc mamy tylko na wyjścia lub jak ktoś nas odwiedza:-) Nie mogę doczekać się wiosny bo wtedy długie spacerki i dużo na dworze. No ale wracając do zakupów. W lidlu kupiłam cztery pary rajstop, dwa komplety skarpetek, śpiworek na przyszłość, śliniaczki, bardzo lubię ich produkty, super są jakościowo. Co do pampków oczywiście wszystkie rozmiary oprócz 4:wściekła/y: 5 nie kupiłam bo boję się że jeszcze duże by były, Marcel waży 9,7. No i kupiłam pieluszki toujours czy jak to się pisze te lidlowskie, używała któraś z Was? My chyba kiedyś mieliśmy ale już kompletnie nie pamiętam jakie były. W galerii udało mi się kupić zarąbiste jeansy w Marks&Spencer z 80zł na 18,90, W C&A jeansy z serii kubuś puchatek z paskiem z 80 na 25zł, czapkę z daszkiem disney w cenie regularnej 25zł na wiosnę i lato, kaszkiecik w H&M w cenie regularnej 19,90. W Mothercare z body zostały już tylko malutkie rozmiary:-( a cocodrillo zamknięte:baffled: A sobie kupiłam tuniczkę i torebkę w carry bo przecenione 70% no i M zabiera mnie w piątek na randkę na odstresowanie więc trzeba błysnąć;-) Ehhh kocham zakupy, gdyby tylko tak z portfela szybko nie ubywało:-(

Ajentka, pochwal się zdjęciami - może też się skuszę jeszcze na jakiś mały wypadzik:) w c&a mnie jeszcze w tym roku nie widzieli:)

reklama
Dzewczyny czy któraś z Was kupuje ciuszki dziecięce w LIdlu firmy Lupilu? Ostatnio kupiłam tam Amelce bluzę różową z kapturem i rajstopki, bardzo fajny materaił i bardzo ładne... czytałam opinie o tej firmie, i bardzo ludzie sobie to chwalą... A co wy myslicie?

Ja nie kupowałam nic z Lidla więc nie wiem jakie mają ciuszki.
A to moje wyprzedażowe łowy. Wczoraj udało mi się kupić buty Geox z 70% przeceną.Zapłaciłam tylko 49zł.:-)
zakupy 001.jpgzakupy 003.jpgzakupy 002.jpg
Teraz muszę coś na lato wyszukać. Najchętniej pobuszowałabym w lumpkach ale nie znam fajnych z dziecięcymi rzeczami w Warszawie.:-( Trzeba pojeździć chyba ale to bliżej wiosny bo mój małż nie bardzo lubi po takich sklepach ze mną chodzić więc muszę wybrać się sama. A przy takiej pogodzie nie bardzo mi się chce wyruszać.

Trochę kiepsko ostre te zdjęcia . Na ostatnim sweterek i bluzka są różowe a wyszły jakieś bure

Ostatnia edycja:
No z tym rozmiarem to myślę, że będzie na wiosnę trochę za duży. Ale na koniec lata i jesień. Przymierzyłam nóżkę do wkładki i jest zapas na tyle, że raczej na jesień. A jak się nie wstrzeliłam z rozmiarem to mam w rodzinie dziewczynkę w podobnym wieku. Nie zmarnują się raczej:-)

reklama
Do góry