reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

u nas te pampesy w kropeczki weszły juz jakis czas temu i ja jestem osobiście niezadowolona, jak Ol sie napije na noc za dużo, to puszczają :wściekła/y: a może miałysmy jakąś wadliwą partię, nie wiem, ale było tak, że codziennie przeciekały :dry:

a ja w Aldim byłam i kupiłam Olci majtki :-p

reklama
Dokłądnie są w kropeczki:dry: mam nadzieje ze beda chlonąć ale to wyjdzie wpraniu jak sie beda spawowac...poki co mam jeszcze zapas 4+ wiec na noc bede te zakladac a na dzien kropkowate:sorry2:

A wiesz co Yra ja odniosłam wrażenie, że one są troszkę mniejsze niż te, które kupowałam wcześniej. U nas póki co nie ma tego typu problemów, co u Was.

ja tak naprawdę nie zauważyłam różnicy w tych pampersach, nic się nie dzieje też z dupcią Polki :) ostatnio używamy jeszcze 3 i są dobre no ale jak moje dziecko waży 7,5 kg :)

co do ciuszków to ja jedynie co kupuje nowe to bodzaki, resztę mamy albo z ciucholandów albo ze strychu po Julce albo z allegro. wydaję wtedy np. 10 zł za 3 pary spodni :) teraz poluję właśnie na spodenki dla małej

my tez tylko pampersy - choc maly tez ostatnio ma cos na pupce na gorze jakies szorskie- a uzywamy ogolnie 4 - ale te pieluchomajtki 4 juz jakby za małe ;) - chyba sąmniejsze niz zwykle , kiedys kupilam jakies tescowskie pieluchy i mamy juz ich chyba ze 3 miesiace ;) (moze 1/4 zuzyta) - nieraz na chwile zakladam malemu przed kąpielą albo tak max na godzinke , ale dla mnie to powietrza nie przepuszcza ;(

Też mamy te w kropeczki.Ostatnio przez dwa dni kupale, aż na plecach były i body ufajdane sie nie doprały.Samo siusiu wytrzymują spokojnie.Rozmiar 4+ ale dla mnie jak 4. Na noc zakładam 5 te najnowsze w białym opakowaniu care.A pomarańczowe sleep&play miałam raz i były ok, mimo że nie maja elastycznych zapięć.

Ja dziś byłam na zakupach, obkupiłam młodego na resztkach wyprzedaży i koniec, sama sobie postawiłam zakaz odwiedzania galerii handlowych póki co bo zawsze mnie coś skusi. Te ceny są naprawdę niskie ale jak tak się zsumuje zakupy to robi się niezła sumka:dry: Co do ceny za kurtkę, ogólnie kupuję małemu przede wszystkim na wyprzedażach i promocjach a tak to często poluję na allegro, od czasu do czasu skuszę się na jakieś szaleństwo ale to musi mi się coś bardzo spodobać tak jak ta kurteczka;-), z M planujemy jeszcze dwójkę rodzeństwa dla Marcelka, więc może będzie jeszcze jeden chłopak to on dalej ponosi a jak nie to sprzedam na allegro. Wiosnę i lato (chłodniejsze dni) na pewno w niej przechodzi, obstawiam jeszcze cieplejsze dni jesienne bo h&m ma dość duże rozmiary. Ja tam bardzo się cieszę z zakupu bo uwielbiam młodego modnie ubierać, tylko teraz po domu zakładam mu takie gorsze jakościowo bo pełza jak szalony i szkoda mi tych lepszych więc mamy tylko na wyjścia lub jak ktoś nas odwiedza:-) Nie mogę doczekać się wiosny bo wtedy długie spacerki i dużo na dworze. No ale wracając do zakupów. W lidlu kupiłam cztery pary rajstop, dwa komplety skarpetek, śpiworek na przyszłość, śliniaczki, bardzo lubię ich produkty, super są jakościowo. Co do pampków oczywiście wszystkie rozmiary oprócz 4:wściekła/y: 5 nie kupiłam bo boję się że jeszcze duże by były, Marcel waży 9,7. No i kupiłam pieluszki toujours czy jak to się pisze te lidlowskie, używała któraś z Was? My chyba kiedyś mieliśmy ale już kompletnie nie pamiętam jakie były. W galerii udało mi się kupić zarąbiste jeansy w Marks&Spencer z 80zł na 18,90, W C&A jeansy z serii kubuś puchatek z paskiem z 80 na 25zł, czapkę z daszkiem disney w cenie regularnej 25zł na wiosnę i lato, kaszkiecik w H&M w cenie regularnej 19,90. W Mothercare z body zostały już tylko malutkie rozmiary:-( a cocodrillo zamknięte:baffled: A sobie kupiłam tuniczkę i torebkę w carry bo przecenione 70% no i M zabiera mnie w piątek na randkę na odstresowanie więc trzeba błysnąć;-) Ehhh kocham zakupy, gdyby tylko tak z portfela szybko nie ubywało:-(

A ja kupiłam kurteczkę Next używaną za 20 zł

1427091079

reklama
Do góry