reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
wg mnie podstawa sa testy ADAC Foteliki - testy ADAC
foteliki montowane tylem sa bezpieczniejsze dla dzieci i np w szwecji tylem jezdza nawet do 4 roku zycia. niestety u nas zaledwie kilka modeli jest montowanych tylem. jesli dziecko jeszcze dobrze nie siedzi to nie powinno jezdzic przodem do kierunku jazdy, bo kazde hamowanie jest dla niego niebezpieczne.
jesli macie foteliki 0-13 i w miare szersze to lepiej poczekajcie z kupnem kolejnych. moj fotelik byl do 10 kg, wiec konieczna byla zmiana juz teraz, bo maly ma jakies 9600.
jesli kogos stac i ma w samochodzie isofix to lepsze sa foteliki z isofixem - bezpieczniejsze, niestety rowniez drozsze
wiekszosc fotelikow 0-18 slabo sie rozklada i pozycja jest taka polsiedzaca

z tego co czytalam poleca sie foteliki do w miare waskich przedzialow wagowych, sa bezpieczniejsze niz te do szerokiego zakresu

bedziemy mieszkac u znajomych w Ridgewood. rok temu bylismy wlasnie w tangers i moze teraz tez tam pojedziemy, ale nie wiem jeszcze jak to bedzie, bo to jednak z 1,5 h drogi, a ktos mowil ze jakies fajne blizej sa (ale nie wiem jakie). jak mielismy jezdzic sami to subwayem na manhattan do tj'a zasuwalismy, bo najlatwiej bylo nam sie tam dostac ;) a zeby miec kupony to pewnie sie rejestrowalas w tych sklepach? miesjmy nadzieje ze jak przylece to ceny nadal beda super ;>

Ja ogolnie kuponowa jestem :) nawet do spozywczego chodze z kuponami :) .. a tjmaxx i marshalls teraz sie pelno pootwieralo wszedzie. Nowe outley otworzyli w Dix Hills okolo 30 min blizej od was niz do Riverhead. Nie bylam tam ale moj maz mowi ze calkiem fajne. Do childrens place i gymboree dostaje znizki e-mailem, zawsze jakies 15% wiec jak bedziesz blizej to daj znac, jak beda jakies to wysle.

Frotka ja kocham kupony hehe kazdy sie ze mnie smial na poczatku a teraz wszyscy sie pozarazali i kupony wycinaja ;) a po za tym ja zawsze po sezonie robie zakupy na nastepny rok. Lubie miec wszystko z gory zaplanowane/zrobione jesli to tylko mozliwe, bo ja z tych co nigdy nie wiedza co bedzie za rok wiec lepiej sie juz teraz zaopatrzyc ;)

nie mialam pojecia co to isofix, i wlasnie znalazlam na necie, czy ktoras ma taki fotelik? jak on sie sprawdza???

Ostatnia edycja:
My w końcu nie kupiliśmy jeszcze nowego fotelika, bo Kuba od biedy się w 0-13 mieści, ale na zimę na bank trzeba kupić, bo się w kurtce nie zmieści:sorry2:
Chcemy kupić Recaro Young Sport - ma dobre opinie, a poza tym M mówi, że firma Recaro produkuje fotele do samochodów rajdowych, więc na pewno foteliki są porządne pod względem bezpieczeństwa:tak:
My mamy taki i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pewnie Adaś będzie w nim jeździł jak trochę podrośnie, a dla Karolka kupimy jakiś w przedziale 15-36 kg.

polusia dzieki bardzo :) ja mam ten latch system i na ostrzejszych zakretach fotelik potrafi mi sie przewrocic na bok, tak wiec dla mnie to super rozwiazanie, tylko widze ze w USA cos malo tych fotelikow jest. Musze chyba z PL sciagnac.

Ale niestety nie w każdym samochodzie da się zainstalować fotelik z isofix, a trudno zmieniać auto dla fotelika. Foteliki Recaro mają zdaje się wysoką ocenę w testach ADAC

podobno producenci aut zalecają jakieś konkretne foteliki dla swoich marek, można sprawdzić też jak dany fotelik wypada w testach z danym autem

reklama
sprawdz konkretny model, bo to roznie bywa. z tymi fotelikami to czasem jest problem bo sie nie mieszcza do samochodow :)

Wama: a samochod masz z isofixem? bo my mamy mazde z usa i juz go miala. a wydawalo mi sie ze latch to isofix + takie haki na gorze, ale moze to tylko to drugie

Do góry