Polusia możesz spokojnie. Ja też mała tak wożę. A tak swoją drogą to dziwne, że w niektórych samochodach czyt. nowych, nie można tej poduszki wyłączyć. Moja sąsiadka ma baaaardzo wypasione auta i w żadnym tego zrobić nie może. Dziwne.system mocowania isofix mam w samochodzie a nakładkę musiałam kupić.
dziewczyny mam pytanie może wiecie: jeżeli mam wyłączaną poduszkę powietrzną samochodzie to mogę wozić z przodu?
reklama
kurde wama tez mamy rav4 i nie widze tych zaczepow :/
Marciaa musialam polozyc lekko siedzenie do tylu zeby to znalesc, bo tez zaczepy sa dosc dobrze schowane. jak odchylisz siedzenie to poszukaj placami
peperka dokladnie, poki co jeszcze ten maly fotelik graco zdaje egzamin, bo juz zaczepilam go na te latch i zrobilam testowa jazde i sie fotelik nie wywrocil
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Co do wylaczania poduszki z przodu, to nie chodzi o nowosc auta tylko czesciej o tyl. Na przyklad pickupy (niektore) nie maja duzo miejsca z tylu i nie da sie z tylu zamontowac siedzonka dla dziecka, wiec z przodu opcja wylaczania poduszki jest konieczna.
Polusia radze Ci zadzwonic do siebie na komisariat i sie zapytac policjanta, bo niektorzy sie czepiaja, ze po co pani wozi z przodu skoro z tylu pusto. Dodatkowo uwazam tez ze wozenie z przodu jest duzo bardziej niebezpieczne, chocby dlatego ze kierowca podczas wypadku automatycznie bedzie reagowal w taki sposob aby chronic siebie, wiec umieszczenie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze.
dzieki mamusie za osiwecenie z tym isofix, bo dzieki wam odkrylam odpowiednie zaczepy w moim aucie i teraz wszystko dziala jak nalezy :-)
Marciaa musialam polozyc lekko siedzenie do tylu zeby to znalesc, bo tez zaczepy sa dosc dobrze schowane. jak odchylisz siedzenie to poszukaj placami.
peperka dokladnie, poki co jeszcze ten maly fotelik graco zdaje egzamin, bo juz zaczepilam go na te latch i zrobilam testowa jazde i sie fotelik nie wywrocila drugi bede kupowac blizej zimy zeby Pola spokojnie mogla jezdzic w kurtce itd.
Co do wylaczania poduszki z przodu, to nie chodzi o nowosc auta tylko czesciej o tyl. Na przyklad pickupy (niektore) nie maja duzo miejsca z tylu i nie da sie z tylu zamontowac siedzonka dla dziecka, wiec z przodu opcja wylaczania poduszki jest konieczna.
Polusia radze Ci zadzwonic do siebie na komisariat i sie zapytac policjanta, bo niektorzy sie czepiaja, ze po co pani wozi z przodu skoro z tylu pusto. Dodatkowo uwazam tez ze wozenie z przodu jest duzo bardziej niebezpieczne, chocby dlatego ze kierowca podczas wypadku automatycznie bedzie reagowal w taki sposob aby chronic siebie, wiec umieszczenie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze.
dzieki mamusie za osiwecenie z tym isofix, bo dzieki wam odkrylam odpowiednie zaczepy w moim aucie i teraz wszystko dziala jak nalezy :-)
o widzisz Wama to ja pisałam o tych poduszkach i myślałam, że to zależy od nowości auta. Też dziękuje za oświecenie. A moja sąsiadka to ma własnie dwa picukupy.
ja niestety Lile z tyłu mogę wozić jak tylko Pola z nia jedzie, bo tak to masakra. Ale jeszcze trochę i będzie jeździła z tyłu.
Y
yra245
Gość
![1zlrivs.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi52.tinypic.com%2F1zlrivs.jpg&hash=1b2ec44dcb87b568e109fefdec80412d)
nasz dzisiejszy zakup z 5-10-15 butki 29,99
patinkakrk
Fanka BB :)
yra rewelacyjne buciki
moja ostatnio dostala juz zimowe eskimoski
są prze cacane
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Y
yra245
Gość
a wiecie że się okazało że mały ma wysokie podbicie, pięta nie chce mu schodzić , mój M mówi że jeszcze mu się to może ukształtować, ciekawe, bo dziś było dużo mierzenia.
reklama
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
yra butki śliczne, później pokaże nasze zimowe
a co do wysokiego podbicia, Dawid mój ma, koszmar!! Nie można mu butów kupić!! Ortopeda powiedziała,że trochę się ukształtuje, ale i tak będzie miał wysokie.