reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

system mocowania isofix mam w samochodzie a nakładkę musiałam kupić.
dziewczyny mam pytanie może wiecie: jeżeli mam wyłączaną poduszkę powietrzną samochodzie to mogę wozić z przodu?
Polusia możesz spokojnie. Ja też mała tak wożę. A tak swoją drogą to dziwne, że w niektórych samochodach czyt. nowych, nie można tej poduszki wyłączyć. Moja sąsiadka ma baaaardzo wypasione auta i w żadnym tego zrobić nie może. Dziwne.

reklama
ale ja mam nowy samochód i mam z boku od strony pasażera ja się wsiada to mam taki guzik którym wyłączam, ja nie cierpię Poli wozić z tyłu bo mimo śpiewania ona i tak się złości

kurde wama tez mamy rav4 i nie widze tych zaczepow :/

Marciaa musialam polozyc lekko siedzenie do tylu zeby to znalesc, bo tez zaczepy sa dosc dobrze schowane. jak odchylisz siedzenie to poszukaj placami :).

peperka dokladnie, poki co jeszcze ten maly fotelik graco zdaje egzamin, bo juz zaczepilam go na te latch i zrobilam testowa jazde i sie fotelik nie wywrocil :-D:tak:a drugi bede kupowac blizej zimy zeby Pola spokojnie mogla jezdzic w kurtce itd.

Co do wylaczania poduszki z przodu, to nie chodzi o nowosc auta tylko czesciej o tyl. Na przyklad pickupy (niektore) nie maja duzo miejsca z tylu i nie da sie z tylu zamontowac siedzonka dla dziecka, wiec z przodu opcja wylaczania poduszki jest konieczna.

Polusia radze Ci zadzwonic do siebie na komisariat i sie zapytac policjanta, bo niektorzy sie czepiaja, ze po co pani wozi z przodu skoro z tylu pusto. Dodatkowo uwazam tez ze wozenie z przodu jest duzo bardziej niebezpieczne, chocby dlatego ze kierowca podczas wypadku automatycznie bedzie reagowal w taki sposob aby chronic siebie, wiec umieszczenie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze.

dzieki mamusie za osiwecenie z tym isofix, bo dzieki wam odkrylam odpowiednie zaczepy w moim aucie i teraz wszystko dziala jak nalezy :-)

Marciaa musialam polozyc lekko siedzenie do tylu zeby to znalesc, bo tez zaczepy sa dosc dobrze schowane. jak odchylisz siedzenie to poszukaj placami :).

peperka dokladnie, poki co jeszcze ten maly fotelik graco zdaje egzamin, bo juz zaczepilam go na te latch i zrobilam testowa jazde i sie fotelik nie wywrocil :-D:tak:a drugi bede kupowac blizej zimy zeby Pola spokojnie mogla jezdzic w kurtce itd.

Co do wylaczania poduszki z przodu, to nie chodzi o nowosc auta tylko czesciej o tyl. Na przyklad pickupy (niektore) nie maja duzo miejsca z tylu i nie da sie z tylu zamontowac siedzonka dla dziecka, wiec z przodu opcja wylaczania poduszki jest konieczna.

Polusia radze Ci zadzwonic do siebie na komisariat i sie zapytac policjanta, bo niektorzy sie czepiaja, ze po co pani wozi z przodu skoro z tylu pusto. Dodatkowo uwazam tez ze wozenie z przodu jest duzo bardziej niebezpieczne, chocby dlatego ze kierowca podczas wypadku automatycznie bedzie reagowal w taki sposob aby chronic siebie, wiec umieszczenie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze.

dzieki mamusie za osiwecenie z tym isofix, bo dzieki wam odkrylam odpowiednie zaczepy w moim aucie i teraz wszystko dziala jak nalezy :-)

o widzisz Wama to ja pisałam o tych poduszkach i myślałam, że to zależy od nowości auta. Też dziękuje za oświecenie. A moja sąsiadka to ma własnie dwa picukupy.
ja niestety Lile z tyłu mogę wozić jak tylko Pola z nia jedzie, bo tak to masakra. Ale jeszcze trochę i będzie jeździła z tyłu.

1zlrivs.jpg

nasz dzisiejszy zakup z 5-10-15 butki 29,99

a wiecie że się okazało że mały ma wysokie podbicie, pięta nie chce mu schodzić , mój M mówi że jeszcze mu się to może ukształtować, ciekawe, bo dziś było dużo mierzenia.

reklama
yra butki śliczne, później pokaże nasze zimowe:D a co do wysokiego podbicia, Dawid mój ma, koszmar!! Nie można mu butów kupić!! Ortopeda powiedziała,że trochę się ukształtuje, ale i tak będzie miał wysokie.

Do góry