reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Chcialam sie zapytam Mam, ktorych dzieci jezdza spacerowka x-landera xa, czy u Was daszek sie w pelni opuszcza? Tzn. czy mozecie dowolnie nim manewrowac i opuscic tak, zeby zabezpieczal dziecko przed sloncem swiecacym prosto w oczka?

Tak, daszek w spacerowce x-landera opuszcza sie dosyc nisko i zaslania dziecko od sloneczka!

Tylko trzeba uważać żeby nie kupić za małych. Dawniej kupowałam body Cherokee i były raczej duże, a F&F są mniejsze. Ostatnio kupiłam body z krótkim 3-6 miesięcy i są już ciasnawe niestety. Dzisiaj kupiłam 3-pack z długim rękawem na 6-9 miesięcy.
a ile dalas za ten 3pack?? hehe ale Twoj Adas nie wiem jak to robisz ze jest na piersi i tak ladnie wygląda!! wiec ja raczej ten miejszy rozmiar musze kupic a z dl rekawem to musze wyjac i oblookać jak wyglądają:-)
ja mam kilka ciuchow z mothercare i nie narzekam. Zamowilam early na 74 zobaczymy. Musze wpasc do tesco i luknąć co tam mają
ciekawa jestem jak rozmiarowo beda u ciebie:-D mojej siegają za kolana:oo::-D

Ostatnia edycja:
tak, Early Days mają wielkie ubranka. ma moją pasują od biedy jeszcze body 0-3 ;-)
hehe to ciekawe kiedy dorosniemy do tych 74 :huh:bo to jest na 6-12mcy:oo2: zebym wiedziala wczesniej to bym takiej gafy nie popelnila:hmm:ale wszyscy mowia ze corcia dluga jest i wyglada na 6mcy to sie połasiłam na wieksze:sorry:

Dziewczyny jakie polecacie foteliki samochodowe?? bo naszej nogi juz na oparciu wedruja i jest to fotelik do 8kg wiec pora zmieniać;-) chcilabym taki od 9kg ale nie wiem czy do 18, 25 czy 36kg?? no jak jest wparktyce z tymi dla wiekszych dzieci np 9-25kg bo taki mam upatrzony tylko musze jakies testy spardzic ich? Macie jakies aktulane stronki testów na foteliki :sorry:

Ostatnia edycja:
a ile dalas za ten 3pack?? hehe ale Twoj Adas nie wiem jak to robisz ze jest na piersi i tak ladnie wygląda!! wiec ja raczej ten miejszy rozmiar musze kupic a z dl rekawem to musze wyjac i oblookać jak wyglądają:-)
35 zł

Ano, gość waży tyle co koleżanki córeczka, która właśnie skończyła roczek :-D. Ale w sumie są tu jeszcze większe dzieciaki :tak:.

Co do fotelika - my mamy dla Karolka fotelik 9-36 kg Recaro Young Sport i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Używamy go na razie w opcji 9-18 (potem się wyciąga taką wkładkę i można podnieść zagłówek). Jest bardzo fajnie zabudowany z boków, szczególnie przy głowie, poza tym jest wygodny dla dziecka, ma welurową tapicerkę, nie brudzi się. Ale uważam, że nasze dzieci są jeszcze za małe do fotelików od 9 kg. Jeszcze ze 3 miesiące pasowałoby poczekać.

35 zł

Co do fotelika - my mamy dla Karolka fotelik 9-36 kg Recaro Young Sport i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Używamy go na razie w opcji 9-18 (potem się wyciąga taką wkładkę i można podnieść zagłówek). Jest bardzo fajnie zabudowany z boków, szczególnie przy głowie, poza tym jest wygodny dla dziecka, ma welurową tapicerkę, nie brudzi się. Ale uważam, że nasze dzieci są jeszcze za małe do fotelików od 9 kg. Jeszcze ze 3 miesiące pasowałoby poczekać.

hehe ten fotelik jest tez na mojej liscie:) przestudiowalam crashtesty i mam pare typów -ale teraz czytam opnie uzytkownikow bo moj typ nr 1 ma w użytkowaniu same - !! Rozgladam sie za kupnem ale poczytalam ze tak od 9mca nalezy zmienic wiec poczekamy ...napewno az mala bedzie solidnie siedziec a do tego to jeszcze jej brakuje:)

reklama
Dzisiaj bylismy w tesco. Upolowałam pajacyki 3pak disneya za 24zł:) Bardzo ładne:)Jutro postaram sie wstawic fotki. Kupilismy też butelko kubek z NUKa z rączkami do trzymania i miękkimi ustnikami(*2szt).Dopiero w domu sprawdzałam paragon i wiecie ,że mi policzyła babka 44 ,50 za ten kubek? Jutro jadę z awanturą , bo sprawdzałam na allegro te kubki po 22 są. A w tesco miał kosztować 19,90 .Wściekłam sie bo nas orżneła a zostawiliśmy tam 500zł prawie .Mogłam dziecku na allegro kupić za 8 zł z TommyT ten od 4 miesiąca.Dzisiaj taki znalazłam w promocji.Póżniej byliśmy w auchan , miały byc wagi z pomiarem tłuszczu.Wykupili, za to kupiłam dzieciakom ciuchów:) Oj pózno ...spac trzeba

Ostatnia edycja:
Do góry