reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ccaroline a czy Ty uzywasz inne lozeczko czy tylko te turystyczne??? bo ono jest troche mniejsze niz zwykle i ja nie wiem nawet czy znajde tutaj materacyk na ten rozmiar.... bo to turystyczne kupilam wczoraj za pol ceny i sie zastanawiam czy moge uzywac tylko je ale z innym materacem czy kupic tez drewniane... Z Patem mialam drewniane, wiec o turystycznych nic nie wiem, ale za pol ceny nowe lozeczko wiec sie skusilam i teraz sie zastanawiam czy mi sie wogole przyda?
Mam tylko turystyczne, ale rozmiar standardowy tak jak w drewnianych łóżeczkach, więc z kupnem materaca nie miałam problemu, nie wiem co Ci poradzić, osobiście bym nie kładła dziecka na samej podkładce bo nie jest z byt wygodna, a może kupić chociaż zwykły piankowy materac i jakoś go uciąć?? Nie mam pojęcia, łóżeczko fajne kupiłaś, podobne robi firma GRACO, ja mam takie
f2ef7add24352973612092c5ac14406b.jpg

reklama
wama bardzo fajne lozeczko:tak::tak::tak:

a jakie ma wymiary??

bo ja tez kupilam turystyczne ale dokupywalam materacyk bo tamten oryginalny wydaje mi sie niezbyt odpowiedni, tylko moje lozeczko to standard 120x60

jak kupowalam lozeczko turystyczne (do celow turystycznych w moim przypadku) to w sklepie babka mowial ze wlasnie ludzie dokupuja zwykle piankowe materacyki do tych lozeczek - ccaroline ma racje - mozna przyciac :-)

ono jest duzo mniejszcze od standardowego lozeczka niestety... bylam wlasnie w sklepie i rozgladalam sie za materacykami i mozna dokupic, ale do tego trzeba tez nowe przescieradla i doszlam do wniosku, ze jedna dokupie zwykle drewniane lozeczko tym bardziej ze mam sporo poscieli po Pacie i materacyk tez, tylko lozeczko wyrzucilam bo mlody strasznie je obgryzl :)... dziekuje bardzo za rady, a te turystyczne tez zostawie, jakbysmy gdzies mieli pojechac to mozna je uzwyac do 24 mies, lub 14kg... wiec napewno sie przyda.

z przescieradlami to nie problem - zawsze mozesz dac duzy recznik albo jakies swoje przeciac na 2 albo 3 czesci i bedziesz miala :-)
No ale do celow turystycznych sie pewnie przyda :-)

Dziewczyny mam pytanie do mam ktore uzywaja takie lozeczka....chodzi mi glownie o ten materacyk w srodku, bo on nie jest plaski tylko sklada sie na 4. Moje pytanie jest... czy bedziecie kladly dziecko bezposrednio na ten materacyk czy macie "cos" dokupione zeby go wyplaszczyc i pozbyc sie tych lini ze zgiec???
Walmart.com - Boppy - Happy Place Playard

Mycha moj starszy spi w kojcu i tez ma "podloge" skladana na 4 ale do spania to za twarde i dolozylam mu materac i jest ok.

wlasnie czytalam na necie, ze to lozeczko jest niby tak zrobione ze jest dla dzidzi wygodne i materacyk wisi w powietrzu przez co wygina sie w taka lekka lodke i dzieki temu maluszek ma glowke lekko wyzej od reszt ciala... ale jednak wydaje mi sie ze za twardy ten materac i rzeczywiscie bede klasc kocyk na niego i potem przescieradlo, jak bede gdzies z mala jechac. Ale pewnie jakie ono jest okaze sie w praktyce jak mala juz bedzie na swiece. Jeszcze raz dzieki wam.

Chyba zakupię dzisiaj biustonosz do karmienia ... cały czas się zastanawiam czy uda mi się bez niego obyć. Wszystkie będziecie korzystać ze specjalnych staniczków ?

Ja się zastanawiam, czy po prostu nie odpinać zwykłego. Wiadomo, że to trochę niewygodne, ale może się tak da? Jak nie, to wtedy coś kupię.

reklama
ja tam kupiłam, ale jak ubrałam i wyjęłam cycka, to śmiać mi się chciało, tak to dziwnie wyglądało

M się spodobał taki dostęp do cycka - ale co tu dużo gadać, to facet w końcu:-D

jedno co mnie w nich denerwuje - większość z nich jest miękka ,a ja takich nie lubię:dry:
bo widać przez nie twarde suty:dry:

ale tak sobie myślę, że jak będę nosić wkładki, to pewnie nie będzie ich widać:cool2:

Do góry