reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Chyba zakupię dzisiaj biustonosz do karmienia ... cały czas się zastanawiam czy uda mi się bez niego obyć. Wszystkie będziecie korzystać ze specjalnych staniczków ?

Biustonosze do karmienia to konieczność! Najlepiej kup sobie dwa, bo ja musiałam spać w biustonoszu przez nawał pokarmu i ból, a wiadomo że musisz miec drugi na zmianę. Mi zostały po poprzedniej ciąży ale sa niestety już trochę zużyte, lecz na początek na pewno wystarczą. Mam je z Triumpha- model chyba Mamabe.

reklama
Ja mam jeden biustonosz do karmienia i nie wiem czy to nie za mało, ale jak coś to dokupię, ale mam taki zwykły bawełniany

ja mam 4 po pierwszej ciazy i jeszcze 2 dokupilam teraz... pomimo wkladek czesto sie mozna zalac i wtedy trzeba zmieniac. W nocy koniecznosc, najlepszy bez drutow. Jeden napewno warto miec.

monika: tak szczerze to z tym komentarzem to trzeba go bylo olac. nikt nie chodzi do sadu z takimi rzeczami, zaden sad by sie tym nie zajal. trzeba bylo mu powiedziec zeby spadal i tyle i w ogole sie nie przejmowac nim. chcial cie tylko nastraszyc. nastepnym razem jak spotkasz takiego typa to napisz mu pare milych epitetow i niech spada :)

tez mi sie wydaje ze to było straszenie tylko - jemu przede wszystkim szkoda byłoby czasu i kasy. A ryzyko spore... sprawa niedowygrania.
Opinia jest zawsze subiektywna i nawet jakby bok łóżeczka dotarł do Ciebie po pierwszej reklamacji ale nie podobałby Ci się kontakt z gościem to możesz wystawić mu negata - jego regulamin nie ma tu absolutnie nic do rzeczy - inna sprawa że on na pewno odwdzięczyłby się negatywem...
No i zawsze może odpisać na negatyw we własnych opiniach i przedstawić swój pkt widzenia...

Biustonosze do karmienia to konieczność! Najlepiej kup sobie dwa, bo ja musiałam spać w biustonoszu przez nawał pokarmu i ból, a wiadomo że musisz miec drugi na zmianę. Mi zostały po poprzedniej ciąży ale sa niestety już trochę zużyte, lecz na początek na pewno wystarczą. Mam je z Triumpha- model chyba Mamabe.

Dzieki za odpowiedź :-) Przymierzałam w triumphie ten biustonosz... ale jakoś tak bardzo aseksualnie się poczułam (wydać 100zł po to żeby się źle czuć ? :sorry2:) podjęłam decyzje, iż zakupię zwykły a po laktacyjny skoczyłam do marketu ;-) Zatem po ostatnich zakupach mam jeden czarny koronkowy z triumpha i drugi biały z canpol'u do karmienia :-) Później w miarę potrzeby zakupię więcej. Złe wieści: niestety znowu wydałam kase na szlafrok heheh ... to już 2 raz - jeśli nic mi sie nie spodoba to po oddziale będę latać z gołym tyłkiem eh :szok:

długa, długa. mam nadzieję że jutro wybierzemy sie z mężem i pokupujemy te drobniejsze rzeczy. łóżeczko zamówimy chyba, albo mąż kupi jak bede juz w szpitalu. wózek to zdązymy później. na wyjście ze szpitala pożyczamy nosidełko, także jestem dobrej myśli póki co ;)

I tak trzymaj :-) Niechaj Szanowny Autor się wykarze heheh :-D Ojcostwo nie kończy się na poczeciu :-D:-D:-D A tak serio to ja też mam jeszcze pare rzeczy do zakupienia i w sumie to się jakoś nie stresuję bardzo - fotelik mamy już wybrany tylko mój M. podskoczy i zakupi. Z łóżkiem są jajka .... niby mam je już ale jakoś tak nie bardzo garnę sie do przygotowania go. Sęk w tym, ze chciałabym mieć na 2 pierwsze miesiące życia kosz wiklinowy dla Maleństwa ... kosz już mam, ochraniacze krawcowa wyczaruje i tylko problem z materacykiem :dry: ... niestandardowy potrzebuję ... Macie pomysł?

Dzieki za odpowiedź :-) Przymierzałam w triumphie ten biustonosz... ale jakoś tak bardzo aseksualnie się poczułam (wydać 100zł po to żeby się źle czuć ? :sorry2:) podjęłam decyzje, iż zakupię zwykły a po laktacyjny skoczyłam do marketu ;-) Zatem po ostatnich zakupach mam jeden czarny koronkowy z triumpha i drugi biały z canpol'u do karmienia :-) Później w miarę potrzeby zakupię więcej. Złe wieści: niestety znowu wydałam kase na szlafrok heheh ... to już 2 raz - jeśli nic mi sie nie spodoba to po oddziale będę latać z gołym tyłkiem eh :szok:

I tak trzymaj :-) Niechaj Szanowny Autor się wykarze heheh :-D Ojcostwo nie kończy się na poczeciu :-D:-D:-D A tak serio to ja też mam jeszcze pare rzeczy do zakupienia i w sumie to się jakoś nie stresuję bardzo - fotelik mamy już wybrany tylko mój M. podskoczy i zakupi. Z łóżkiem są jajka .... niby mam je już ale jakoś tak nie bardzo garnę sie do przygotowania go. Sęk w tym, ze chciałabym mieć na 2 pierwsze miesiące życia kosz wiklinowy dla Maleństwa ... kosz już mam, ochraniacze krawcowa wyczaruje i tylko problem z materacykiem :dry: ... niestandardowy potrzebuję ... Macie pomysł?

niestandardowy, czyli jaki wymiar?
ten nie będzie pasował? sklep.dzidzio.pl -> Materacyk do koszyka wiklinowego HYGIENICA 70x40 cm 22701, Alvi

reklama
Dziewczyny dzisiaj w uwadze był temat o tych nosidłach i chustach... Kupiła któraś z Was takie cudo? Mnie bardzo podobają się te chusty, ale boję się, jak usłyszałam o tym chłopczyku... ;(

Do góry