reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

kranowa na pewno bedzie mogla byc - w koncu jak bedziemy braly prysznic to tez woda z kranu, nie??? :-)
Usiluje sobei przypomniec czy poprzedni otez to Tantum Rosa stosowalam ale oczywiscie nie pameitam :-D Straszne jak to wszystko sie zapomina...

milkshake - tak jak dziewcyzny pisza - mam zamiar rozrabiac w butelce z dziubkiem zeb ybylo latwiej sie polewac.

Lactacyd moj to emulsja, ale nie mam zamairu kupowac plynu.

reklama
tabasia, ja tez wolałabym skrętne, ale mój M coś marudzi:sorry2:
na szczęście ja mam kasę na wózek, a po drugie i tak mi niczego nie odmówi se,se,se...;-);-);-)

Wiecie co ja mam 5 dni do terminu, a wózka jeszcze nie wybrałam:sorry2: Chodzi o to, że u nas (Rzeszów) sa tylko wybrane firmy, a ja już po jednym dziecku chciałabym zobaczyć wózek na żywca.
Powiem Wam, że skrętne koła sa świetne. Zawsze mozna je zablokować. Natomiast na pewno nie kupie wózka z pompowanymi kołami. Powiem Wam, że miałam taki wózek przez 7 mies. i szybko go sprzedałam, bo jego waga była ponad moje siły. Woziłam w nim dziecko, zakupy torbę z potzrebnymi rzeczami, wiec to zawsze było ponad 20 kg. Chyba trochę za dużo:szok:
Później jeszcze moja córcia miała awersje do wózka, więc niesienie dziecka i prowadzenie ciężkiego wózka dało mi w kość i szybko zmieniłam wózek na spacerówke, ale jeszcze nie parasolkę i to był super zakup:-)
Teraz zastanawiam sie nad wózkiem z frimy Peg Perego lub Bebecar Vector- tylko te ceny:baffled:
Stwierdziłam, że zobaczymy jak dzidzia się urodzi to wybierzemy kolor oraz taki wózek jaki będzie wtedy w promocji (liczymy jeszcze na wspomożenie od dziadków):-D

a ja mam pytanie co do tego tantum rosa, bo któraś mówiła, że bierze te saszetki do szpitala.
A jak to "przyżadzacie" bo tam trzeba to wymieszać z pół litrem wody, to co do butelki to bierzecie??

a co do skrętnych kół - to zawsze można je zablokować. Jak dla mnie te wózki prowadzi się idealnie...

Rozmawiałam z położną na temat tantum rosa - powiedziała, ze nie jest konieczny - tylko w wypadku pęknięć będzie potrzebny. Jak będę potrzebować to wyśle mojego Miłego do apteki.

Przy nacięciu też się przyda :tak:

Ja biorę saszetki i butelkę półlitrową kropli beskidu - taką z dziubkiem. Wsypię proszek do butelki i gotowe :-)

A ja tantum rosa to chyba bede polewac ta rane po cc z zalu :D
No zartuje oczywiscie! Na porod naturalny jestem przygotowana w 100% (tantum, lewatywka), a tu taki psikus :/

wczoraj kupiliśmy wreszcie wózek:-D

Mały może wychodzić, tylko nie chce:-D

Załączniki

• 92..jpg
    92..jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Dziewczyny zakupiałyście maty edukacyjne?? Szukam czegos na allegro a mozecie cos polecić:)
Zastanaiwam sie nad taka :

NOWA FISHER PRICE K4562 MATA RAINFOREST + BONUS ! (930946902) - Aukcje internetowe Allegro

Czy ma sens wydawania tyle kasy?? a jak dlugo dzieci interesuje taki bajer??

Mam matę edukacyjną, myślę, że fajna sprawa, jak dziecko zaczyna reagować na różne przedmioty, później próbuję chwytać, osobiście sama bym nie kupowała takiej drogiej, my dostaliśmy prostszą z tej samej serii i się sprawdziła.

MUZYCZNY PRZYRZĄD GIMNASTYCZNY FISHER PRICE L1664 (929236855) - Aukcje internetowe Allegro

Z kolei nam zostało kupić leżak, na prawdę się przydaję, ale poczekam może ktoś nam sprezentuję :-)

Do góry