reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Sprawdzilam, mam Tribactic w sprayu. Sklad spirytus i woda. Tesciowa farmaceutka nam to przyslala do pepka. Czytalam tez na necie, ze mamy uzywaly tego :tak:

Kochane u s w szpitalu mówili że fioletu juz się raczej nie stosuje. Ja w pracy uzywalam 70% spirytusu i było git. Dzieci nie miały zakazen i fajnie sie suszyły pępusie;-)

To moja pościel. Aukcja wydała nam sie ciekawa. *6-cz +DRUGI KOMPLET POSZEWEK GRATIS =8cz. 90x120* (896742412) - Aukcje internetowe Allegro jeszcze prześcieradełka musimy dokupić ale to juz w Kolorino czy jak sie ten sklep nazywa hehe.
Jeśli chodzi o kosmetyki to juz pisałam ze mam wszystko z Bambino :)
Mam 20 tetrowych pieluszek w tym 2 w żyrawki do lekarza itd ;) Brakuje dla mnie jeszcze laktatora ale to spokojnie później kupie.

Ja bede tego środka uzywać do polewania krocza po porodzie. Badzo dobry środek odkażający i nie szczypie więc do pępuszków w warunkach domowych też bedzie dobry. Wiadomo że w szpitalu uzywałyśmy tych silniejszych czyli spirytusu:)

Co do gotowych gazikow ze spirytusem - mozna kupic na allegro te gaziki firmy Hartmann (Soft-Zellin to sie nazywa chyba) - sa bardzo mocno nasaczone i mieciutkie, cenowo to jakas drobna kwota wychodzi, nie pamietam teraz dokladnie ile. Duzo lepsze niz te LEKO.

Moim zdaniem nie ma to jak spiryt ;-)
A powanie to ja przy Bartku uzywalam rozrobionego spirytusu i wszystko bylo ok.
Te gaziki Leko znowu u nas odradzali, ale ja nie uzywalam wiec trudno mi oceniac.
A gencjana to zdecydowanie odpada jak dla mnie.

reklama
Do góry