reklama
Ja przy mojej córci miałam ręczny laktator AVENT ISIS. Służył mi na samym początku do odciągania i mrożenia pokarmu na wszelki wypadek, później już nie był potrzebny. Pokarm zamroziłam, przeleżał kilka miesięcy w zamrażarce (ponoć można do pół roku) i wiecie co z nim zrobiłam? Mojej mamie oszczeniła się suka i pokarm przekazałam na rzecz braci mniejszych, ciekawe kot to doceni
Teraz planuję dokupić sobie tylko nakładki silikonowe do laktatora. Może znowu będzie ktoś do dokarmiania
Teraz planuję dokupić sobie tylko nakładki silikonowe do laktatora. Może znowu będzie ktoś do dokarmiania
czy któraś z was kupowała może laktator Tommee Tippee???
i odnośnie zakupów do szpitala...czy zamiast np batoników można mieć ciasteczka owsiane? one chyba nie zaszkodzą dziecku w trakcie karmienia piersią????
Niestety nie pomogę bo uzywałam elektrycznego Medeli i tym razem tez się w taki zaopatrzyłam.
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Połączone wątki zakupy dla ciężarówki oraz zakupy dla dziecka.
Ja tez kupilam sterylizator, ale parowy Wlewa sie wode, wlacza przycisk i za pare minut gotowe :-) No ale ja musialam, bo u nas polozna na wizycie sprawdza, gdyby nie to, pewnie bym dala sobie siana ;-)
Mój tez jest parowytyle ze mikrofalowy a twój pewnie elektryczny. Działają tak samo:-)
Ja to mam wszystko , i sterylizator i podgrzewacz i laktator i mi tam sie wszystko przydalo. Ale tak jak juz chyba kiedys pisalam, inaczej jest w mieszkaniu kiedy ma sie kuchnie pod nosem a inaczej w domu gdzie musialam w nocy biegac na dol i robic czy podgrzewac mleko.
Zreszta z tymi gadzetami to tak jak z zmywarka na przyklad, da sie bez niej zyc ale zycie ulatwia ;-)
moniSkaBe przez te piersze miesiace to mysle ze potrzebna, bo to dziecko jest takie delikatne i wrazliwe ze strach o jakiekolwiek zatrucie pokarmowe
A tak apropo to czym myslyscie butelki dla dziecka w tych pierwszych miesiacach ??? Jakis zwyklym plynem do mycia naczyn czy czyms specjalnym ?
Ja myłam zwykłym płynem do mycia naczyn i bardzo porządnie płukałam. Ale niektóre moje kolezanki nie uzywały niczego, myły samą wodą a później sterylizowały. Dla mnie jednak butla umyta bez płunu jakas tłusta sie wydawała więc dodawałam płynu
moniSkaBe
Fanka BB :)
ja poki co nie kupilam zadnego.
Jak bedzie potrzebny to wysle meza do apteki. :-)
Jak bedzie potrzebny to wysle meza do apteki. :-)
Agniesiak85
Ja tez nie kupowałam. Dostałam ręczny od koleżanki co bliźnięta urodziła. Taki zwykły, bezfirmowy. I myślę, że ten mi starczy "jakby co";-):-)
reklama
kasia0305
Ja mam odciągacz Tommee Tippe. Mam nadzieję , że będzie ok:-)