reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja miałam przy Igorku elektryczny Medeli.
Nie wytrzymał bidoczek jednak próby, zepsuł się.Zbyt mocno go eksploatowałam:-):-)
ALe dopóki działał to byłam zadowolona, a teraz to chyba pozyczę od koleżanki taki sam.

reklama
Ja przy mojej córci miałam ręczny laktator AVENT ISIS. Służył mi na samym początku do odciągania i mrożenia pokarmu na wszelki wypadek, później już nie był potrzebny. Pokarm zamroziłam, przeleżał kilka miesięcy w zamrażarce (ponoć można do pół roku) i wiecie co z nim zrobiłam? Mojej mamie oszczeniła się suka i pokarm przekazałam na rzecz braci mniejszych, ciekawe kot to doceni :-D:-D

Teraz planuję dokupić sobie tylko nakładki silikonowe do laktatora. Może znowu będzie ktoś do dokarmiania:tak:

czy któraś z was kupowała może laktator Tommee Tippee???

i odnośnie zakupów do szpitala...czy zamiast np batoników można mieć ciasteczka owsiane? one chyba nie zaszkodzą dziecku w trakcie karmienia piersią????:sorry::sorry:

Niestety nie pomogę bo uzywałam elektrycznego Medeli i tym razem tez się w taki zaopatrzyłam.

Ja tez kupilam sterylizator, ale parowy :tak: Wlewa sie wode, wlacza przycisk i za pare minut gotowe :-) No ale ja musialam, bo u nas polozna na wizycie sprawdza, gdyby nie to, pewnie bym dala sobie siana ;-)

Mój tez jest parowy:-Dtyle ze mikrofalowy a twój pewnie elektryczny. Działają tak samo:-)

Ja to mam wszystko , i sterylizator i podgrzewacz i laktator :sorry: i mi tam sie wszystko przydalo. Ale tak jak juz chyba kiedys pisalam, inaczej jest w mieszkaniu kiedy ma sie kuchnie pod nosem a inaczej w domu gdzie musialam w nocy biegac na dol i robic czy podgrzewac mleko.
Zreszta z tymi gadzetami to tak jak z zmywarka na przyklad, da sie bez niej zyc ale zycie ulatwia ;-)

moniSkaBe przez te piersze miesiace to mysle ze potrzebna, bo to dziecko jest takie delikatne i wrazliwe ze strach o jakiekolwiek zatrucie pokarmowe

A tak apropo to czym myslyscie butelki dla dziecka w tych pierwszych miesiacach ??? Jakis zwyklym plynem do mycia naczyn czy czyms specjalnym ?

Ja myłam zwykłym płynem do mycia naczyn i bardzo porządnie płukałam. Ale niektóre moje kolezanki nie uzywały niczego, myły samą wodą a później sterylizowały. Dla mnie jednak butla umyta bez płunu jakas tłusta sie wydawała więc dodawałam płynu

reklama
Do góry