reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Nad parasolka pomysle :blink:

myslę, że może się przydać, bo u nas to słońce (jak juz wyjdzie heheh) jakieś takie ostre jest... ja osobiście opalam się duuuużo szybciej tutaj niż w Polsce, mimo stosowania kremów :-) więc mozna pomyśleć nad parasolką... :tak:

reklama
co do szerokiego pieluchowania to 3 lata temu mi lekarz (starej daty) kazał mimo, że Olo miał wsio wporządku. Ale słyszałam, że to pieluchowanie ma wiecej wad niż pomocy... bo kręgosłup noworodka się źle układa, jak ma taki wałek na pupie....

teraz mam zamiar nie pieluchować - no chyba, że lekarz mi będzie kazał. Zresztą w szpitalu mi nic nie mówili by pieluchować, dopiero na wizycie u ortopedy się to dowiedziałam.

no właśnie mi tez sie wydaje, że jeśli wszystko ok, to po co dzidzię narażac na niewygodę? bo to jednak tak średnio naturalnie leżeć wygiętym z tą pieluchą... :sorry:
chyba, że lekarz powie inaczej...
chociaż tutaj chyba się nie praktykuje czegoś takiego.... skoro nawet do pępka używają po prostu czystej wody...

ja do wozka mam posciel - taka najzwyklejsza, aczkolwiek w sumie to bez poduszeczki mozna spokojnie sie obejsc, a zamiast kolderki mozna miec koc i tyle :-)

kosmetyki mam jakies z Ziai ackzolwiek nie wiem czy jednak sie nie skusze na Hippa :tak:

co do parasolki to mialam dwie (w jednej sie zepsul ten uchwyt do mocowania na wozku) i ja jakso zachwycona nie bylam bo manewrowanie tym dziadostwem mnie dobijalo - jak sie idzie caly czas prosta droga to mozna sobei ustawic i spoko, ale przy skrecaniu trzeba zmianiac i po chwili znowu itp a mnie szlag trafial :-D Wiec w sumie parasolki uzywalam malo. Moskietiery nei mialam w ogole bo nei byla potrzebna

Mnie to na sam widok mamy idacej z wózkiem i co chwila zmieniającej ustawianie parasolki szlag trafiał:tak::-D Dlatego ja nie kupuję parasolki, po co się męczyc wyginaniem co chwila w inną stronę, budka jest;-) Pościeli do wózka tez nie mam. Dla mnie to zbędny zakup;-) Mam kocyki i to starczy:tak:

ja już kurna chata całkiem zdurniałam, chciałam zamówić wózek, ale piszą, że kolory w necie inne niż u producenta:no::no:

potem spodobał mi się inny

nie mam pojęcia, co zamówić, a czas leci jak szalony:eek:

nie orientujecie się czy w baby max jest duży wybór wózków?

reklama
Asia a wiesz jak ta tantum rose zrobic? Bo mam taka w saszetkach, ale nie bylo w niej instrukcji i jestem zielona:eek:

jedną saszetkę na małą butelkę wody. :-)

mojej siostrze też powiedzieli że na pampersa jeszcze tetre zakładać...i ona zakładała córce...nie wiem czy u chłopczyków też tak tzreba - pewnie tak...no ale mam nadzieję że wszystko powiedzą przed wyjściem ze szpitala.

co do pieluch to ja mam 30 tetrowych i 3 flanelowe :-D
To się nazywa szerokie pieluchowanie i podobno jest g warte - przy większej wadzie nie pomaga, przy mniejszej może nie zaszkodzić, ale mniejsze się same często redukują...

ee w buszu nie praktykuje sie takich rzeczy i jakoś dzieci nie są koślawe:-p:rofl2:
Oj podejrzewam że niestety są koślawe... :sorry:
Mnie to na sam widok mamy idacej z wózkiem i co chwila zmieniającej ustawianie parasolki szlag trafiał:tak::-D Dlatego ja nie kupuję parasolki, po co się męczyc wyginaniem co chwila w inną stronę, budka jest;-) Pościeli do wózka tez nie mam. Dla mnie to zbędny zakup;-) Mam kocyki i to starczy:tak:
Niestety już się nie raz przekonałam że sama budka nie wystraczy.

Do góry