No właśnie w moim też jest cienki taki jakby materac ... no ale dziecko bedzie w kombinezonie leżało to miękko bedzie miałou mnie w gondoli jest coś jakby materac, tzn takie cienkie miękkie coś ;-) nie kupuję innego i żadnych pościeli do wózka czułabym sie jakbym chorego na spacer wyprowadzała no i im mniej falbanek tym lepiej
reklama
ramari
Fanka BB :)
To ja chyba poszalałam z pieluchami- mam 20 tetrowych i 12 flanelowych (przyajmniej nie będę musiała ciągle prać i prasować)
Kosmetyków mam większość z nivei, tylko płyn do kąpieli z hippa.
Ja w gondoli też mam taką miękką wkładkę. Pościeli do wózka nie kupowałam. Młodego będe kocykiem okrywać.
Kosmetyków mam większość z nivei, tylko płyn do kąpieli z hippa.
Ja w gondoli też mam taką miękką wkładkę. Pościeli do wózka nie kupowałam. Młodego będe kocykiem okrywać.
Moni27
Monika
Ja też nie kupuje materacyka do wózka ale pościelke kupiłam taką bardzo delikatną z frotki może służyć jako kocyk
Co do kosmetyków to kupiłam troche z nivei i bambino, no i sudocrem i linomag - myśle że będe testowała co najlepsze
Pieluszek mam 20 tetrowych i 5 flanelek, 4 kocyki z czego dwa grubsze, no i dwa komplety pościeli myśle że na początek wystarczy
Co do kosmetyków to kupiłam troche z nivei i bambino, no i sudocrem i linomag - myśle że będe testowała co najlepsze
Pieluszek mam 20 tetrowych i 5 flanelek, 4 kocyki z czego dwa grubsze, no i dwa komplety pościeli myśle że na początek wystarczy
AsiaKC
Just mama
Ja np w ogóle nie używam folii do wózka, choć wychodze w każdą pogodę.
Jakoś zamknięcie dziecka pod plastikiem mi nie odpowiada.
Moskitiera się przyda, jeśli zamierzać dużo czasu spędzać na dworze w bezruchu. Czyli np jeśli mieszkacie w domu i chcecie latem wystawiać wózek z dzieckiem na taras na drzemkę...
Parasolka bardzo się przydaje polecam z całą mocą :-)
Moskitiera się przyda, jeśli zamierzać dużo czasu spędzać na dworze w bezruchu. Czyli np jeśli mieszkacie w domu i chcecie latem wystawiać wózek z dzieckiem na taras na drzemkę...
AsiaKC
Just mama
Acha a materac do wózka jest zbędny - wszyscy producenci piszą że ta wyściółka co jest w gondoli wystarcza
Kosmetyki - krem polecam linomagu - taki z różową zakrętką, wit a+e, i) na odparzenia nivea sos, bepanthen (to przy okazji też na brodawki)
Do kąpania mammydełko bambino i płyn Johnson (moich chłopców nie uczulał) oraz szampon johnson ten najzwyklejszy.
Dla nas, do szpitala fajnie jest mieć tantum rosa - i butelkę od wody, taką z dziubkiem. I mydło zwykłe - biały jeleń.
Kosmetyki - krem polecam linomagu - taki z różową zakrętką, wit a+e, i) na odparzenia nivea sos, bepanthen (to przy okazji też na brodawki)
Do kąpania mammydełko bambino i płyn Johnson (moich chłopców nie uczulał) oraz szampon johnson ten najzwyklejszy.
Dla nas, do szpitala fajnie jest mieć tantum rosa - i butelkę od wody, taką z dziubkiem. I mydło zwykłe - biały jeleń.
Mieszkamy w domq jednorodzinnym i palnuje zostawiać małą na dworzu wiec zakupie moskiteier i parasolke...pewnie folia to nie duzy wydatek wiec kupie wszytko:-) Dzięki za podpiwedzi....a bez materacyka sie obedzieJa np w ogóle nie używam folii do wózka, choć wychodze w każdą pogodę.
Ja mam kosmetyki do kąpieli z nivei i oilatum , do tego linomag , bephanten, sudocrem i kremik z Ziajki...troche mam różych firm mam nadzieje ze potem nie bedzie problemu z rozpoznaniem co uczula tfu ftu
Tabasia
Podwojna marcowka :)
A teraz nadal sie to praktykuje?na bioderka u dziewczynek.....mi tak zakładali na zalecenie lekarskie
No ja sie nie znam, ale wiem, ze mi lekarz (raczej konowal) przepisal, ale poduszke ortopedyczna, bo ponoc mialam nierowne nozki Ale mama na szczescie zakladala mi tylko na wizyte, a ten idiota byl pod wrazeniem duuuuzej poprawy
Jaja jak berety
Asia a wiesz jak ta tantum rose zrobic? Bo mam taka w saszetkach, ale nie bylo w niej instrukcji i jestem zielonaDla nas, do szpitala fajnie jest mieć tantum rosa - i butelkę od wody, taką z dziubkiem. I mydło zwykłe - biały jeleń.
Ja poscieli do wozka nie kupuje absolutnie, bo chyba raczej jest zbedna. Zreszta w zestawie do wozka dodaja spiworek i to nam wystarczy.
Folia przeciwdeszczowa to u nas sie raczej baaardzo przyda Moskitiera niekoniecznie, bo u nas praktycznie zadnego robactwa (latajacego i pelzajacego) nie uswiadczysz ;-)
Nad parasolka pomysle
jejku, ja mam chyba ze 20 tetrowych i z 10 flanelowych- dostałam od teściowej, części nawet nie uprałam, nie sądzę, że aż tyle będzie mi potrzebne
a powiedzcie mi, bo mi teściowa żyć nie daje- czy każdego maluszka owija się dodatkowo tetrą na bioderka??? czy tylko jeśli lekarz zaleci???
mojej siostrze też powiedzieli że na pampersa jeszcze tetre zakładać...i ona zakładała córce...nie wiem czy u chłopczyków też tak tzreba - pewnie tak...no ale mam nadzieję że wszystko powiedzą przed wyjściem ze szpitala.
co do pieluch to ja mam 30 tetrowych i 3 flanelowe
reklama