reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja mam taką właśnie pościel : *6-cz +DRUGI KOMPLET POSZEWEK GRATIS =8cz. 90x120* (896742412) - Aukcje internetowe Allegro tzn bedzie jutro :tak: Jeszcze nam prześcieradełek brakuje. To mówicie że 3 kupić? Kocyk mam jeden taki polarowy a jeden taki bardzo cieplutki na spacerki. Pieluch tetrowych mam 20 w tym dwie takie z zyrawkami do lekarza itd.
W sumie oprocz tych rzeczy mamy juz calutką reszte. Wszystko poprane i poprasowane, poukładane w szafkach. Moja torba spakowana. I reklamówka na porodówke też. Opisalam dwie małe reklamóweczki jedna "na wypis" a druga "do szpitala" :tak: i wszystko jest. Teraz czekam już na poczatek marca. Umyje juz okna itd itd i moge rodzic:-D:-D:-D
Męczy mnie jedynie wybór laktatora bez którego u mnie sie nie obejdzie bo studia bede kontynuować. Musze cofnąć się jak o tym pisałyście;-)

reklama
Kupiliśmy wózek:rofl2::rofl2::rofl2: Jest przepiękny, super sie prowadzi a wrecz płynie po drodze:rofl2: kolor beżowo-brązowy mam nadzieje ze nie bedzie sie brudził ale jest bardzo elegancki:-) ale odbieramy dopiero w czw wiec napewno się pochwalę;-)

Ale mam pytanie do was czy moskitiera do wózka jest potrzebna i parasolka?? Bo folia przeciwdeszczowa na bank:-) ale nie wiem czy dokupować inne akcesoriatypu moskiteria i parasolka :sorry: bo nie tego w komplecie:confused2: dobrze ze torba jest:-)

A i jescze czy macie materacyki i pościele do wózka?? bo tez nie wiem czy warto zakupić :confused:

We wtorek jedziemy po łóżeczko i pościel i bedzie już wsio:rofl2: no jescze nie mam żadnej karuzeli i zabawek na łóżeczko ale to juz z czasem sie kupi!! hehe jeszcze kupilismy dzis Pampery JumboPack 92 szt za 46 zł ..chyba tanio :sorry: Na tydzien starczy:eek:

A ja mam 8 tetrowych i 8 flanlowych pieluch i 2 reczniki kąpielowe z kapturkiem i 3 kocyki. Mam nadzieje ze starczy:-) Jakby co to zawsze dokupie.......

do wozka parasolka przyda sie bankowo bo slonce potrafi byc naprawde dokuczliwe...
ja jeszcze nie mam ale kupie na bank:tak:
a poscieli do wozka nie mam i nie wiem czy to kupowac, kocyk nie wystarczy...?
i moskitiery tez nie;-)

Jakie kosmetyki macie dla swoich Maleństw przygotowane ?

Teściowa kupiła cały zestaw z Penatenu ... a słyszałam, ze Johnson uczula :-(

Dużo superlatyw słyszałam o Bambino :happy:

Ja posciele mam 3 ,jedną w myszki a 2 zrobione z kompletu poscieli ktory dostalismy na slub.

Poscieli do wozka nie kupuje bo i po co? nie widzę potrzeby.

Co do kosmetyków to mam 1 krem z johnsona, 1 z bambino.Mam jeszcze mydelko bambino,sudocrem i bephanten.I wiecej nie zamierzam kupować.Chyba ze zajdzie taka potrzeba.

Patinka co do lactatora to avent podobno dobry:))

Ja jeszcze tylko muszę kupic wielorazowe wkladki laktacyjne i bede miala wszystko ufff:)

Jakie kosmetyki macie dla swoich Maleństw przygotowane ?

Teściowa kupiła cały zestaw z Penatenu ... a słyszałam, ze Johnson uczula :-(

Dużo superlatyw słyszałam o Bambino :happy:
Mustela, nivea, avene pediatril z tych firm rózne kosmetyki, hipp- krem na niepogodę i płyn do kapieli johnsons- ładnie pachniał w przeciwienstwie do całej reszty kosmetyków dzieciecych :sorry:, cos z ziajki- nakupowałam troche i będe po kolei testować. A i sudokrem a w planach bepanthen w razie wu. Kosmetyków mam chyba na poł roku :-D

Co do pieluch kupiłam na razie 10 tetrowych i mam "dostane" 2 flanelowe. Chce dokupic jeszcze ze trzy flanelowe a pozniej sie zobaczy bo nie wiem co bardziej mi podejdzie.
Co do poscieli to w koncu uszyłam komplet poszewek bo nic sensownego "bezmisiowego" nie znalazłam. jak znajde jakis ładny materiał to uszyje jeszcze jeden komplet na zmiane a na razie i tak Haniór bedzie w spiworku spac wiec tylko przescieradło i ochraniacz sie przyda.

tez sie zastanawiałam nad tymi dodatkami do wozka ale zaopatrze sie tylko w folie przeciwdeszczowa, reszte sobie na razie daruje.

reklama
u mnie w gondoli jest coś jakby materac, tzn takie cienkie miękkie coś ;-) nie kupuję innego i żadnych pościeli do wózka :no: czułabym sie jakbym chorego na spacer wyprowadzała :eek: no i im mniej falbanek tym lepiej :-p

Do góry