reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

mnie sie strasznie ten dresik kremowy podoba :-)

dziewczyny jakie sa kaftaniki grube a jakie cienkie?
bo mam i takie i takie do szpitala zabrac :confused:

ja bym sie nie przejmowala az tak tymi wytycznymi. ja na inflancka sie pakuje tak jak mam ubranka, a nie tak jak oni sobie zycza, chociaz przygotowalam 2 komplety kaftanik (zwykle bawelniane), spiochy, czapka, niedrapki, skarpetki w razie czego. oprocz tego na wyjscie mam oddzielnie cieplejsze rzeczy przygotowane (body z krotkim rekawem, pajac cieplejszy, skarpetki, czapka ciepla, kombinezon), no i jeszcze awaryjnie jakiegos pajaca i cos tam jeszcze wrzucilam.
jesli wiecej masz np. pajacow i je wolisz, to tak sie pakuj. kocyk to taki polarowy ma byc (trzymaj go gdzies na wierzchu, bo zaraz po porodzie trzeba im go dac, zeby dziecko zawineli; i pokaz swojemu mezowi ktory to kocyk bo pewnie on bedzie podawal).
aa i na inflancka butelke swoja dobrze jest wziac, na szkole rodzenia tak mowila polozna - jesli trzeba bedzie dokarmiac dziecko to bedzie musial maz dowozic butelke jak nie bedziesz miala. majtek niby nie mozna nosic, ale ja siatkowe biore ze soba, nie bede caly czas z golym tylkiem latac :)

reklama
ja bym sie nie przejmowala az tak tymi wytycznymi. ja na inflancka sie pakuje tak jak mam ubranka, a nie tak jak oni sobie zycza, chociaz przygotowalam 2 komplety kaftanik (zwykle bawelniane), spiochy, czapka, niedrapki, skarpetki w razie czego. oprocz tego na wyjscie mam oddzielnie cieplejsze rzeczy przygotowane (body z krotkim rekawem, pajac cieplejszy, skarpetki, czapka ciepla, kombinezon), no i jeszcze awaryjnie jakiegos pajaca i cos tam jeszcze wrzucilam.
jesli wiecej masz np. pajacow i je wolisz, to tak sie pakuj. kocyk to taki polarowy ma byc (trzymaj go gdzies na wierzchu, bo zaraz po porodzie trzeba im go dac, zeby dziecko zawineli; i pokaz swojemu mezowi ktory to kocyk bo pewnie on bedzie podawal).
aa i na inflancka butelke swoja dobrze jest wziac, na szkole rodzenia tak mowila polozna - jesli trzeba bedzie dokarmiac dziecko to bedzie musial maz dowozic butelke jak nie bedziesz miala. majtek niby nie mozna nosic, ale ja siatkowe biore ze soba, nie bede caly czas z golym tylkiem latac :)

No to jesteś spakowana tak jak oni chcą:-) Bo potrzebne są 3 komplety ciuszków dla malucha...tylko nam mówili na szkole rodzenia o rożku a nie o kocyku:dry: Jeszcze nie wiem co wezmę:sorry2:

donoszę, że w re kids w dalszym ciągu wyprzedaże ciuszków dziecięcych - u mnie wymiata bluzka z napisem "dad rulezzz", w cubusie w forum też sporo było, w h&m same resztki. niemniej wydałam 150zł :D za całą reklamówę

No to fajnie że te przeceny to takie prawdziwe a nie tylko na plakatach.
U nas w reserved było już niewiele poprzecenianych. Weszła nowa kolekcja już. No i ceny do cen cubusa się nie umywały. Z wyjątkiem rajstop - fajne i tanie (ok. 4.90) ale w rozmiarze 56-62. Do takiego rozmiaru rajzstop to ja nie jestem przekonana.

no ja tez po zakupkach. Narobiłyscie mi smaka po tych zdjątkach :) I nawet moj Ł. mi prezenciki zrobił . Postarał się chłopak :)
Wozek zamowiony , pampersiki kupione kosmetyki tez. Z ciuszkami daje luz bo ile mozna ;) ja to jestem uzależniona a to co ma pewnie ząłozy raz albo dwa;p
Zostały jeszcze butelki sterylizator i laktator:-)

Ja tam sie jeszcze nie pakuje. Niech sobie dzidzia posiedzi w brzuszku:)

Marciaa - pochwal sie jaki wozek :tak::tak::tak:

ramari - naprawe super okazja - sliczny fotelik :tak:

tu tez jest fajny :-)
http://www.allegro.pl/item904480992_fotelik_nosidelko_chicco_auto_fix_z_baza.html

a ja musze chyba zdjac pokrycie z moejgo fotleik i je wyprac, ale nei wiem czy bede umiala potem zalozyc z powrotem :-D
No lae z drugiej strony to jak M nie zdazylby wrocic to mialabym problem z powrotem ze szpitala - W RAZIE CZEGO... Kurcze - jeszcze sobei wykracze ten wczenisejszy porod... :szok:

my fotelik mamy taki Fotelim Mutsy Prima Play + adaptery, stan bdb (894401392) - Aukcje internetowe Allegro -0 tylko ciemnopopielaty

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry