reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Z drugiej strony mój mąż był karmiony zwykłym mlekiem zagęszczonym mąką krupczatką. I żyje ;-). Czy w związku z tym któraś ma zamiar tak karmić swoje dziecko? :-D:-p

Czasy się zmieniają, zmienia się wiedza, zmienia się środowisko... Nie ma co porównywać :sorry2:

Dokładnie :)
Nasz pediatra pierwsza rade ktora dala mi po urodzeniu Syna to nie sluchac rad typu " a za moich czasów" :sorry2:

Co do tych kosmetyków to ja tez juz pisalam ze trzeba bedzie je dostosowac do skóry wlasnego dziecka bo nie ma jednego idealnego kosmetyku
ja osobiscie nie lubie oliwek - moim zdaniem oliwki zatykaja pory i generalnie nie lubie takiej tlustej skóry ( zreszta polozna nam tez nie radzila uzywac oliwki na przesuszona skore Bartka po urodzeniu ), a mydla do mycia tez nie uzywam wiec dziecka mydlem tez nie bede myla :) Ale to ze ja tak robie to nie znaczy ze moj wybor jest jeden i sluszny :-)

A na problemy skórne typu luszczenie i przesuszenie to u nas najbardziej skuteczny byl w domu gotowany i prawie darmowy krochmal :)

wracając do karmiania piersią- nie odnosiłam się do żadnej z wypowiedzi :sorry2: po prostu wyraziłam swoje zdanie ;-)

co do torby do szpitala, to jedna świeża mamuśka mnie dzis spytała, czy ja juz spakowana i była zdziwiona, ze jeszcze nie! :szok:

więc chyba czas najwyższy ;-)

Witam wszystkie mamusie!

Mam do sprzedania wielką pakę ciuszków dla dziewczynki. Razem około 90 sztuk!
Wszystkie ciuszki są dobrych ( głównie angielskich firm) i są w idealnym, lub bardzo dobrym stanie. Rozmiary z metek od 0 do 9 miesięcy, ale z doświadczenia wiem,że wystarczą do roczku.
Najmniejsze ciuszki są ciepłe, welurowe- idealne na obecną porę roku.
Serdecznie polecam!

Paka 90 szt. 0-3-6-9 firmówek dla Dziewczynki (900124470) - Aukcje internetowe Allegro

Dla mnie okropny jest juz fakt ze cos z cyca leci fuj Jak zauwazyłam kropelke siary to stałam i wyłam w łazience bo to było dla mnie takie paskudne... no nie umiem wyjasnic inaczej :-(
Ale wiesz, to jest ich główna rola :-D:-D:-D Cycków znaczy :tak:

Tak czy inaczej uważam, że każda kobieta ma prawo karmić tak jak chce i nikomu nic do tego :happy2:

E tam laski...
Ja przed urodzeniem dziecka to genralnie dzieci nielubilam ( w sumie to do dzis dzien cudze dzieci mnie niespecjalnie rozczulaja :sorry2:) a Syna karmilam rok prawie.
Moja mama w szoku byla bo myslala ze ja tygodnia nie bede chciala nawet karmic :) Naprawde sporo sie zmienia po urodzeniu dziecka, przynajmniej mi sie zmienilo :) Ja nie mialam problemow z karmieniem, nie mialam nawałów, popękanych brodawek ani nic tam innego, dla mnie poprostu to ze karmie piersia bylo naturalne, nic obrzydliwego nie widzialam jezeli chodzi o karmienie wlasnego dziecka ( no bo niby co ? ) wiec moze i wam sie zmieni :sorry2: a jezeli nie to wybor kazdej matki i nic nikomu do tego ( chociaz zapewne kazda z nas bedzie miala watpliwa przyjemnosc odpowiadac 10000 razy na pytanie "a karmisz piersia ? ")
Jezeli chodzi o jakas szczegolna wiez to mysle ze taka sama wiez ma sie sie jak sie karmi butelka jak i piersia, nie dokladajmy do tego jakiejs wynioslej teori....

Aaaa i ja nigdy nie karmialam w zadnym publicznym miejscu, naprawde mozna sie tak zorganizowac zeby nie bylo koniecznosci uszczesliwiania przechodniow widokiem swojego cycka :sorry2:

Ostatnia edycja:
Rany, przypomniało mi się jak w lecie na placu zabaw spotkałam babke z dwójką dzieci - kilkuletnią dziewczynką i noworodkiem. I ona córkę huśtała na huśtawce stojąc z tym maluchem przy piersi :szok:. Jedna ręką huśtała, na drugiej miała dziecko. W dodatku nie miała jakiejś rozpinanej bluzki, tylko podnosiła do góry wszystko, a miała taki niefajny brzuch jeszcze po porodzie :baffled:.

Tak wlasnie apropo :)
Moj tata w tym roku doznal szoku totalnego jak bedac na wakacjach widzial kobieta ktora przy wejsciu na plaze siedziala na takim murku a przed nia stal chlopiec okolo 4-5 letni i na stojaco ciagnal cycka !!!
To akurat sa juz zboczenia.....

reklama
Do góry