reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

poporodowe to logiczne ,ze bede miec.Ale czasem zdarzy sie cos takiego ,ze przecieknie w nocy i wtedy lozko ubrodzone.Wiem cos o tym bo mialam praktyki na poloznictwie i tych poscieli sie troche nazmienialam.Kazdy zrobi jak chce 7.5 to nie wydatek nad ktorym trzeba by bylo debatowac:)

reklama
poporodowe to logiczne ,ze bede miec.Ale czasem zdarzy sie cos takiego ,ze przecieknie w nocy i wtedy lozko ubrodzone.Wiem cos o tym bo mialam praktyki na poloznictwie i tych poscieli sie troche nazmienialam.Kazdy zrobi jak chce 7.5 to nie wydatek nad ktorym trzeba by bylo debatowac:)

na lozko moga sie przydac, ja tez kupie , szczegolnie na ten dzien bezposrednio po porodzie

kasaii myslalam nad tymi pieluszkami.Ale jednak to nie dla mnie;/ czy one az tak ekologiczne sa to ja tez nie wiem.W koncu prac to tez trzeba.Jesli ktos sie zdecyduje to podziwia ale dla mnie szkoda zachodu.

Ja co prawda jeszcze przed zakupem ale na pewno nabędę podkłady . Te jednorazowe to dla siebie i tak awaryjnie do przewijanie np. na spacerze. Do domu kupuję podkłady wielorazowe z Maderhood są mięciutkie i na pewno nie będą przeszkadzały maluszkowi:-) Chronią materac przed zamoczeniem.

Co do przewijaka to myślę , że zdecydowanie ułatwia przewijanie i przebieranie. dziecko jest dość wysoko- jęśli mówimy o tym na łóżeczko, i leży na wprost nas. A w łóżeczku to tak troszkę bokiem. Ale nie jest niezbędny:-) To już jak ktoś sobie zdecyduje:-)

kasaii myslalam nad tymi pieluszkami.Ale jednak to nie dla mnie;/ czy one az tak ekologiczne sa to ja tez nie wiem.W koncu prac to tez trzeba.Jesli ktos sie zdecyduje to podziwia ale dla mnie szkoda zachodu.
ja sie musze wczytac troche
jezeli juz to jak dla mnie mozna o nich pomyslec ale dla takiego troche starszego dzidzia, takiego z 5-6 miesiecy, bo taki noworodek to potrafi robic kupe po kazdym karmieniu, poza tym nie ma sie czasu na pranie, suszenie itd itp ale przy takim troche starszym to moze i nie jest to glupie ...
a z ekologia to wiesz , prac trzeba ale nie zalegaja potem na wysypiskach smieci tonami i latami

top nie chodzi o 7,5 tylko o to czy sa one naprawde potrzebne.
Bo nie sztuka nakupowac wiele rzeczy, ktore potem beda lezec w szafce nieuzywane.

reklama
ja z autopsji wiem ,ze sa potrzebne.Jesli dla kogos są zbedne to nie trzeba kupowac.Zapytalas my z Kasaii Ci odpowiedzialysmy .teraz sama ocen.

Do góry