reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
dziewczyny a jaki ochraniacz na lozeczko kupujecie?
taki co okala cale lozeczko czy tylko taki krotki?

bo tak sobie pomyslalam, ze to przeciez ma ochraniac zeby dziecko nie wsadzilo w szczebelki nozki czy raczki, a taki krotki to przed czym chroni?

Słuchajcie, chciałabym kupić dla małej kombinezonik, taki na wyjście i pierwsze spacery, bo nie wiadomo, jaka pogoda będzie w marcu. Jaki rozmiar byście radziły? Myślałam o 62 na wszelki wypadek, ale sama nie wiem. Nie znam wymiarów małej, bo ostatnie usg było w listopadzie, a kolejne 28 stycznia dopiero:baffled::baffled:

ja mam dwa ochraniacze takie na pol lozeczka, bardzo ladne :) Tyle ich zalet :)

a te podklady do przewijania to sa zbedne, mozna dziecko ulozyc na pieluszce tetrowej i tyle, w szpitalu sa przwijaki przeciez, czasami te podklady sie przydaja jak sie idzie do lekarza itd. ze wzgledow higenicznych ale tam tez tetra wystarczy
poza tym dziecko czesto sika przy przewijaniu, chlopcy to juz wogole, wiec taki podklad robi sie jednorazowy
to sa takie wymysly juz jak dla mnie

napoczatku to ozdoba bo dzidz sie nie rusza, potem jak sie przekreca i przemieszcza to przy moim krotkim ochraniaczu i tak pakowal raczki i nozki w szczebelki, on wogole nie chcial spac w lozeczku, spal troche w turystycznym, turystyczne wbrew pozorom sa bezpieczniejsze dla dzieci, mozna kupic dobry matarac nie ten "turystyczny" i uzywac na codzien, wiele moich kolezanek dzieci do lozeczek turystycznych przenosilo.
a takiego ochraniacza na cale lozeczko to nie uzywalam wiec nie wiem :)

Wiecie co??
Macie racje , ja w swoim idealnym planie nie przewidziałam takich akcji jak np. poplamienie koszuli więc dwie to faktycznie za mało, lepiej żeby ta jedna jeszcze zapasowa leżała sobie w torbie, bo co jeśli mamuśka nie zdąży dojechać ze świeżą koszulą??
Ale dobrze że mam Was:-):-):-)

reklama
Do góry