reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja ochraniacz na razie mam krótki (był w zestawie z łóżeczkiem, pościelą i materacem), ale jak dziecko zrobi się bardziej ruchliwe, to kupię cały.
Podkładów do przewijania nie kupuję, ani przewijaka. Myślę, że z powodzeniem będę mogła przewijać małego po prostu w łóżeczku, podkładając mu pod pupę coś "w razie w";-)

reklama
Lista podana przez polozna z mojego szpitala

Dla mnie:
- szlafrok,
- 1 koszulka do porodu i 2 dodatkowe,
- kosmetyki,
- skarpetki,
- woda niegazowana
- doumenty,
- majtki poprodowe (moga byc),
- pizamka do karmienia,

Dla dziecka:
- pampersy (niekoniecznie)
- mokre chusteczki,
- ubranka na wyjscie,
- nosidelko (fotelik) na wyjscie

Chyba niczego nie zapomnialam...:confused:

candy6 - a dzwoniłaś do tego szpitala co będziesz rodzić? U nas dawały koszule. Fakt, nie były one ładne, ale po co swoje brudzić. Jak nie masz kasy to przecież gołej cię tam nie zostawią ;-), zawsze jakaś szpitalna się znajdzie. Ja do porodu miałam szpitalną, a po porodzie zmieniły mi na nową szpitalną, a rano chyba się przebrałam w swoją, albo jakos tak. A moja siostra cały czas w szpitalnej była i przeżyła ;-)

Podkładów do przewijania nie kupuję, ani przewijaka. Myślę, że z powodzeniem będę mogła przewijać małego po prostu w łóżeczku, podkładając mu pod pupę coś "w razie w";-)

wiesz co to chyba niezbyt dobry pomysl , wiesz jak chlopcy sikaja podczas przewijania na odleglosc ? :sorry2: i to nagminnie, noworodka i malego niemowlaka przewija sie bardzo czesto, a to ci kupe zrobic moze podczas przewijania, albo mu sie uleje , bedziesz musiala uwazac i wkolo cos pod dzidzia podkladac,
poza tym duzo roznych zabiegow kosmetycznych tez wygodnie sie robi na przewijaku, chociazby przebiera. przynajmniej dla mnie :)

moniskabebe ja kupilam takie podklady ale bardziej dla siebie,by podlozyc pod tylek jak bede lezec po cc i sie nie ruszac zeby nie zabrudzic lozka itp.Ogolnie kobiety po sn w szpitalu w ktorym mialam praktyki tez sobie podkladaly.Bo uprosic sie o zmianie poscieli czasem nie jest latwo a w krwi lezec:nerd:

moniskabebe ja kupilam takie podklady ale bardziej dla siebie,by podlozyc pod tylek jak bede lezec po cc i sie nie ruszac zeby nie zabrudzic lozka itp.Ogolnie kobiety po sn w szpitalu w ktorym mialam praktyki tez sobie podkladaly.Bo uprosic sie o zmianie poscieli czasem nie jest latwo a w krwi lezec:nerd:
ja właśnie tez kupiłam dla samej siebie te podkłady (tylko 5)
z myślą o własnym łóżku (będę ich awaryjnie używać w ostatnim miesiącu ciąży pod przescieradło, by mi wody płodowe ew. nie zamoczyły materaca w łóżku) i do szpitala
one kosztowały kila zł, więc nie majątek a lubię byc ubezpieczona ;-)

dla siebie to ja kupuje takie duze podklady poporodowe. Wiec nie widze potrzeby kupowania takich... hmm..
no chyba ze sie myle.

reklama
a wiecie co , wczoraj w "pytaniu na sniadanie" bylo o takich wielorazowych ekologicznych nieprzeciekajacych pieluchach
calkiem fajna sprawa, tylko ta babka pytana o cene tych pieluch tak krecila ze niedowiedzialam sie ile kosztuja, pewnie dlatego ze jak widac na stronie sa drogie :)
jakby ktos chcial sie zapoznac
Strona główna - Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
ja musze poczytac o tym, moze i warto sprobowac, na pampersy tez sie majatek wydaje

Do góry