reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Molly_anna nieprzyzwyczajanie dziecka do butelki tez ma swoje plusy, bo picie z butelki jest generalnie niezdrowe dla zabkow, mozna z cyca przejsc od razu do niekapkow albo kubkow z slomka - no oczywiscie jak sie karmi tak do okolo roku piersia , ja tak niezrobilam i troche zaluje bo moj syn ma prawie 2 lata i butlka mleka nadal jest grana.

mirosia jak sie ma jedno dziecko to masz racje ( mowie o smoczkach ) ale jak sie ma jeszcze 2-latka jak ja to ja mam naprawde wielkie marzenie zeby moja mala coreczka byla wielka fanka smoczkow od urodzenia :)

reklama
no nie moge... czytam was ze na stanik 40, 80, 140zł chcecie wydać....:szok:
ja zamówiłam na Allegro za 9,15zł :sorry2: ale w sumie tylko po to by do szpitala były
a po porodzie mam zamiar zaszaleć i wtedy kupię coś ładnego i konkretnego. :-D
mcgosia83 wierz mi że tez wolałabym wydac 10zł ale:
1. musze miec stanik na fiszbinach zeby trzymał co ma trzymać
2. poza brytyjskimi firmami bardzo niewiele firm robi biustonosze z obwodami ponizej 75
3. O miseczkach juz nie wspomnę :baffled: bo zazwyczaj koncza sie na d a potrzeba mi troszke dalsza literkę.
A że chcę zeby biust wygladał przyzwoicie to wole wydac wiecej i nosic dobrze dobrany stanik niz pozniej płakać że coś wisi :baffled:
Inna kwestia to że te brytyjskie staniki u nas sa drozsze niz na zachodzie :wściekła/y: zreszta jak wszystko. Taka to niesprawiedliwość.

Kasaii - moj z butelki tez mleko wieczorem pije i ja ksie w nocy obudzi i chce wody do tez m udaje butelke bo wole zeby sie nie rozbudzal wstawaniem i piciem z kubka... Z ty mze to sa jzu od dawna butelki z ustnikiem a nie smoczkiem. Przyzwyczajalam do ustnika jak mial okolo 9 miesiecy i spoko poszlo. taki wlasnie AVENT USTNIK NIECIEKNĄCY TWARDY LUB MIĘKKI! (872130868) - Aukcje internetowe Allegro - mam obydwa.
Uwazam ze tez nie ma co przesadzac - Jasiek pije w 3 minuty i tyle - nie trzyma tego w buzi (zwykly smoczek od butelki owszem trzymal i potrafil tak zasnac jak byl malutki).

Smoczka takiego uspokajajacego nie uzywal niemal w ogole i choc w szpitalu niby nie pozwalaja to jednak jak lezal 3 doby na oddziale wczesniakow to spytaly czy mam smoczek i zeby rpzyniesc - dopiki nie dalam to mial w buzi taki szpitalny z brazowej gumy z wetkniety mkawalkiem gazy - a niedawno byl przypadek jak sie noworodek takim czyms zakrztusil... :szok: To ja jzu wole sie szarpnac i kupic zwykly smoczek :-)

Ja się zgadzam z Kozą. Całe życie miałam problem z dobraniem stanika (jak i również stroju kąpielowego) i nie kupiłabym bez mierzenia. Dlatego teraz też mam problem co zrobić. A też zalezy mi na tym, żeby służył do tego, do czego powinien słuzyc stanik.
A nie spotkałam się w zyciu, żeby te tanie staniki były na mnie dobre. Z reguły jest to koszt minimum 100 zł, nad czym bardzo ubolewam, bo oczywiste, ze wolałabym kupić taniej, ale co zrobić?! :confused2:

no i zaszalalam ponownie i kupilam koszule nocne - 2 sztuki :tak: takei zwykle, ale nie potrzebuje Bog wie czego - ostatnio w sklepie kupilam ladna i drozsza (za okolo 40zl) i myslalam ze mnei szlag trafi - odbarwila mi sie pod pachami choc uzywam dezodorantow delikatnych :szok:

Z zakupow dla mnei to jeszcze papcie chyab tez - mam nowiutkei ale jakies takei ciasne mi sie wydaja... :szok: niby nogi mi nie puchna i mam rozmiar 37 (a papcie sa 38) ale kupie cos nowego

Mirosia zycze powodzenia,ja tez z pierwszym dzieckem nie planowalam smoczkow uspokajaczy.Juz kiedys o tym pisalam,ale po 4 dobach w szpitalu gdy oprocz kompieli moj synek nie odstepowal od mojej piersi(maz musial mnie nawet karmic)bo inaczej syrena na caly oddzial sie wlanczala to pierwsza rzecza jaka zrobilam po wyjsciu ze szpitala byl zakup smoczka.I moje dziecko po prostu odmienilo sie,niektore dzieci maja po prostu silna potrzeba ssania,a mysle ze lepiej smoczek niz palec.A co do butelki to niekoniecznieobydwoje moich dzieciakow pily mleko do 4 lat i zeby maja zdrowe(ani jednej dziurki)i proste niedawno byly u dentysty i pytalam czy maja dobry zgryz i powiedzial ze nie ma potrzeby nic korygowac.

musze na raty dodwac bo mi kasuje :(

to taka poduszka ktora sie podgrzewa w piekarniku albo w mikrofalowce zamiast tej butelki na wode:)

reklama
Do góry