reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
ja uwielbiam bielizne z H&M a staniki takie do karmienia kupilam w rossmannie i sa switne :)
Cena 8 euro ale pozadne ,znajoma mi polecila bo tez tam kupowala :)

Kamikaa to teraz siedziec i czekac na corcie.Wszystko gotowe i poukladane jak w zegarku.
A ja jeszcze w lesie,szkoda ze termin mam jedna z pierwszych i lekarz nie wrozy juz dlugiej ciazy.Ciekawe kiedy moj mezu stwierdzi ze czas na zakupy

Odradzam kupowanie nawilżacza. Moiu zdaniem to wyrzucanie pieniedzy w błoto.Miałam przy Julce i okazało sie ze wcale nie nawilża.Owszem, paruje ładnie ( mielismy nawilżacz ultradzwiekowy, parowy) ale co z tego skoro nawilżone a raczej mokre powietrze i wszytsko dookoła jest raptem jedynie wokół samego nawilżacza a 2 metry dalej powietrze wcale nie zmieniało poziomu nawilżenia. Zreszta łatwo to sprawdzić kupując ustrojstwo do pomiaru wilgotności.

Lepsze działanie miało o dziwo wieszanie mokrego ręcznika na kaloryferze. No ale...1) to rozwiązanie na krótka metę 2) trzeba uważac żeby nie zaczęło brzydko pachnieć zwłaszcza zimą.

Z cała moca polecam natomiast inhalator dla dziecka ( nebulizator). To akurat zawsze sie przydaje i to na długie lata. W razie przeziebienia, kataru, kaszlu czy suchego gardziołka-rewelacja. No i takie inhalacje 100 razy zdrowsze sa niż szpikowanie dzieciaka syropkami i obciążanie małego żołądeczka.

AniaSkrzat1-Popieram cię w całej rozcuiagłości a propos oszczędności w dozowaniu kosmetyków dla dzidziusia. Ja tez tylko oilatum kupuję, kremik do buziaczka ochronny na pierwsze spacerki ,chusteczki do pupci, Bepanthen na odparzenia, mydełko Bambino (na wszelki wypadek) i Lovele do prania. Wystrzegam się Johnsona-Julkę strasznie po nim wysypało:szok:

Prawda, prawda:-D. Przy córze miałam takie zapędy -wiadomo-niedoświadczona mamuska- ale po pierwszej próbnie nałożenia jej dzinsów i nieszczęśliwej minie malutkiej , wiedziałam ze nie założę jej nic co bedzie uwierało, chocby nie wiem jak śliczne było:tak:

Bluberry- z tymi kapturami to faktycznie jakaś masakra. Któraś z dziewczyn chyba Koza lub Agus pisała ze będzie małą ubierać w bluzy z kapturem 'al mała łobuziara. Oby jednak nie za wcześnie bo córa sczzęśliwa nie będzie:-D

Oj, nie mów bo korci! U mnie Tesco na drugim końcu miasta więc musiałabym sie telepac z 40 minut. Ale kto wie...:happy2:

Wypiłam kawkę a do kawki wafle przekładane masą-krówką.:-pPoziom cukru przywrócony:-D Szkoda tylko ze w tyłek toto niemiłosiernie idzie.
Oj ja nie mam zamiaru ubierac małą w kaptury :szok:pomyłka

Dziewczyny które uzywały nawilzacza: mam pytanie- Czy to normalne ze po pol godziny od włączenia go na podłodze i wokol niego wszystko było mokre??:szok::szok: czy to tak ma dzialac? bo juz nie wiem co myslec...nie bawia mnie te mokre panele i szafki

kamikaa wszystko super, ale najbardziej to mi si epodoba ta szara sukienka z kieszonkami:tak::tak:
Twoja malutka ma całą szafę dla siebie:szok::szok::szok:
Ja muszę się z ubrankami dla małego zmieścić w dwie góra trzy półeczki:wściekła/y:

Cholera, a ja dalej mysle co z wozkiem :-D
Cosatto Cabi jednak odpadnie, chociaz strasznie mi sie podoba, bo nie ma pompowanych kolek...
No moze faktycznie zdecydujemy sie na Quinny Buzza, choc opinie o nim rozne :szok:
Dzis mam caly dzien dla siebie, moze gdzies pojezdze i popatrze. Tylko, ze sek w tym, ze u nas nie ma duzego wyboru. A przez ebay nie chce zamawiac, bo wole obejrzec wczesniej...

reklama
Dziewczyny które uzywały nawilzacza: mam pytanie- Czy to normalne ze po pol godziny od włączenia go na podłodze i wokol niego wszystko było mokre??:szok::szok: czy to tak ma dzialac? bo juz nie wiem co myslec...nie bawia mnie te mokre panele i szafki

To normalne, niestety:-(Właśnie o tym pisałam wcześniej. Wsio dookoła mokre a efektu nawilżenia powietrza brak:-(

Do góry