reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

peperka a te x-landery nowe (2009) można przekładać tak że dziecko na ciebie patrzy?? :confused: bo mi też na tym zależy...
zobacz sobie mój typ :-D za podobna cenę co x-lander
BEXA B4 + FOTELIK samoch koła pompow 11 KOLORÓW (878048726) - Aukcje internetowe Allegro
x-landery tez mi się podobają

W tym modelu z 2009 nic sie nie zmienilo, nie mozna, ja mialam x-l z 2008. W x-l siedzisko spacerowki montuje sie tak dziwnie, inaczej niz w wiekszosci wozkow bo na takie zatrzaski, paski itd., nie wpina sie w stelaz jak w wiekszosci wozkow tylko tak jakby to powiedziec "przywiazuje". No i jak juz dziecko sie przesiadzie do spacerowki to mozna zapomniec o korzystaniu z fotelika i stelaza , no chyba ze ktos ma ogromna cierpliowsc do odpinania i ponownego przypinania tego siedziska spacerowki. To jest spora wada tego wozka moim zdaniem. Ja osobiscie nie bylam zachwycona x-landerem.

reklama
ja dwi czy trzy nowe butelki dostałam, wiem że jedna aventu, a druga to nie wiem (wszystko jest jeszcze w paczkach u Ł w domu, bo tutaj nie mamy gdzie tego trzymać) i do tego smoczki, ale mam zamiar wogóle ich przez pierwszy okres nie używaż, od tego będzie miał mały cycka:tak:

A i tak może podpowiem, że w komisach dzicięcych można dużo taniej kupić np. laktator (przykładowo aventu za 40zł), sterylizator itp. Także czasem warto sie zastanowić czy jest sens kupować nowe, bo czasem mało się tego używa, a wydatek spory. No chyba, że ktoś nie ma problemów z kasą;-)

Ja akurat nie kupuję ani podgrzewaczy ani sterylizatorów. Tak jak mówiłam karmienie cycem i tyle:-p a jak trzeba będzie to się podgrzeje i wygotuje w garnku. Smoczków też nie kupuję (dziecko tak naprawdę potrzebuje bliskości i cycka, a nie smoczka - to jest pójście na łatwiznę i wygodę;-)) a jak się mi zdanie odmieni to zawsze można kupić w aptece, ale jak go w domu nie będzie to nie będzie kusić, żeby wepchać go małemu do buzi:-p

Jeżeli chodzi o problem, ze stanik może być np. za wąski w obwodzie, to ja sobie kupiłam taką przedłużkę (dodatkowe haftki) za 4,50zł i problem z głowy:-) Nie chciałam kupować gigantycznego w obwodzie biustonosza, żeby po porodzie móc go sobie nosić, więc kupiłam węższy, a do tego dokupiłam tą przedłużkę:tak:

co do bluz z kapturem dla takich leżących maluszków- to się zgadzam :tak:
ale czasem jak oglądam zdjęcia cudze i jak laski ubieraja swoje roczne dzieci w pajace na dzień, to nie umiem tego zrozumieć... :confused: dla mnie to piżamka- szczególnie dla takiego prawie chodzącego dziecka, a nie ubranie :confused: no, ale każdy robi, jak chce.

co do wózka, to ma niby przyjść w sobotę...
kupiliśmy BEXE i jak już dostanę, to dam znać :-)

A my wczoraj dostaliśmy wózek, a dziś łóżeczko z akcesoriami. Wszystko śliczne :)

Co do butelek, to zamierzam mieć jedną na wszelki wypadek. Na przykład na herbatkę z kopru włoskiego na wzdęcia.
Od koleżanki, która niedawno rodziła wiem, że trzeba dziecko troszkę do butelki też przyzwyczaić, bo jej mała była karmiona tylko cycem, teraz ma prawie rok i butelki do buzi nie weźmie. A tak bym nie chciała...:no:

Sprytne jesli sie miescimy w miseczki z przed ciąży :baffled:
Mnie niestety dane nie było, bo w ciązy przybyło 11cm w cycu i 7 pod :wściekła/y: wiec musiałam sie zaopatrzyć w nowe :-(
Ale własnie planuje sie zaopatrzyc w taką przedłużkę do pierwszego stanika do karmienia zeby sie w nim zapiac zaraz po porodzie ale zeby pozniej tez stanik był dobry bo przecie obwód pod cycem po ok 2 tygodniach wróci do normy. Ale co do miseczek dalej jest zagadką na jakiej sie skonczy :dry: I badz tu babo madra...
A najgorsze w tym jest to, że pożniej cyc wróci do rozmiaru ale do kondycji juz niekoniecznie :oo:

no nie moge... czytam was ze na stanik 40, 80, 140zł chcecie wydać....:szok:
ja zamówiłam na Allegro za 9,15zł :sorry2: ale w sumie tylko po to by do szpitala były
a po porodzie mam zamiar zaszaleć i wtedy kupię coś ładnego i konkretnego. :-D

a ja dziś kupiłam w atlanticu koszule nocną i piżamę ale nie taką specjalną do karmienia tylko taką by ją móc naciągnąć... bo chyba by mnie szlak trafił z guziczkami... acha i zaopatrzyłam się w nowe papcie :-D

reklama
No to sie chwale... ze nic nie kupilismy i zastanawiamy sie :-D
Upatrzylismy taki wozeczek:
eBay.ie: COSATTO CABI 4-in-1 Travel System -Choice of Colours! (item 250553398720 end time 24-Jan-10 02:32:31 GMT)
Cosatto Cabi 3 In 1 – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

No i jeszcze taki:
Buy your Graco Symbio - Mars - Including pk 7 reviews from Kiddicare Baby Prams | Online baby shop | Nursery Equipment

Ale ten drugi to tak sobie mi sie podoba... I strasznie drogi jest u nas.
A ten pierwszy ma naprawde dobre opinie i jest lekki. Taki zgrabniutki i elegancki, fajnie sie prowadzi, jak dla mnie idealny :-) Ale nie wiem co myslec... Echhhhh :-D

Do góry