reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
blueberry kupując w melissie stanik trzeba do nich napisać jaki rozmiar polecają bo faktycznie mają inną rozmiarówkę.
Ja napisałam i mi odpisali ale się jeszcze wstrzymuje.
Ja tez pytałam i wzięłam taki jak polecali. Ale w sumie pani mi podała 2 obwody, a ja wzięłam mniejszy, a może większy byłby lepszy...

Hot milk ładne ale co z tego jesli bez fiszbin? jak stanik dobrze dobrany (nie za mała miseczka, szersze fiszbiny) to zatory nie groźne a podtrzymanie o niebo lepsze.
Ja uważam że bezfiszbinowce nawet do spania sie nie nadają.
Tez mam teraz dylematy stanikowe- sensowne rozmiarówki maja tylko brytyjskie firmy. tez ogladałam melisse ale one wszystkie koronkowe sa a ja chcę gładki bo pod bluzka sie nie odznacza.
Pewnie skonczy sie na tym, że kupię panasza gładkiego i przerobie na karmnik :-)
Blueberry77 ładny i co najważniejsze z przyjemnego materiału ale u mnie i tak sie nie sprawdzi :no: mam za blisko cyce i tylko plandże wchodza w grę bo przy balkonetkach albo nie daj boże full cup'ach foszbiny na mostku zawsze za szeroko. Zastanawiam się nam tango plunge.
Znalazłam jeszcze anita5068- wyglada sensownie tylko ta rozmiarówka :baffled:
Hm... ten mój też nie ma fiszbin :confused:. No nic, jak przyjdą to sobie obejrzę, przymierzę i zobaczymy. Ale z tego co patrzyłam, to większość karmników jest bez fiszbin, a przerabiać mi się nie chce :zawstydzona/y:.

co do bluz i bluzek i golfow to badzcie czujne i sprawdzajcie czy sie dorbze rozciagaja przy szyi - moj pierworodny ma spora glowe i zakladanie niektorych bluzek to byl koszmar... :szok:

Tesco mam daleko, chyab ze to male - osiedlowe - tam ewentualnie moglabym podskoczyc, no ale tam chyba takich promocji nie bedzie...

Chyba podjade do sklepu z rzeczami dla dzieci - ceny wyzsze troche niz na Allegro pewnie (choc czasem z Allegro z wysylka wychodzi tak samo) i kupie to czego nam jeszcze potrzeba czyli smoczki, awaryjna paczke pieluch (mam zamair zamowic wieksza ilosc Pampersow niemieckich na allegro ale to dopiero pod koniec lutego zeby M podejchal i odebral osobsicie), posciel i pewnie costam jeszcze :sorry2:.

Butelki Avent mam - kupilam ten zestaw startowy - 2 male (125ml) i 2 wieksze (260ml). Z doswiadczenia wiem ze spokojnie wystarczy, ackzolwiek jak sie np. wygotowuje butelki (na poczatku czesciej, potem wystarczy od czasu d oczasu) to jednak metnieja i przy Jasiu potem dokupilam ze 2 nowe. Ale on byl butelkowy od poczatku wiec butelki byly non stop w uzyciu.
Radze kupic minimum 2 butelki, chyba ze po karmieniu nocnym bedzie sie wam chcialo od razu zmywac :-D

ja podobnie jak w poprzedniej ciazy mam do karmienia jeden i poki co nie zameirzam kupowac wiecej. Zawsze po wyjsciu ze szpitala po kilku dniach bedzie mozna podjechac i cos kupic

ja podobnie jak w poprzedniej ciazy mam do karmienia jeden i poki co nie zamierzam kupowac wiecej. Zawsze po wyjsciu ze szpitala po kilku dniach bedzie mozna podjechac i cos kupic
Taaak ale trzeba miec gdzie podjechać hehe ja nie za bardzo mam wyjscie i musze przez internet kupowac bo we wrocławiu tylko jeden sensowny sklep z bielizna gdzie ceny niekoniecznie atrakcyjne.

młoda mamusia1- chciałabym kupic dobrze dobrany stanik za 40zł. Ba! za 80 sie nie obrażę. Niestety koło tej ceny oscyluja własciwie tylko melissy :wściekła/y: a one jak juz pisałam odpadaja ze wzgledu na koronki i hafty.

blueberry77 ja fiszbiny uwazam za konieczne bo chciałabym po karmieniu miec sensowny biust a nie odgarniać go z pępka ;)

Hihi, jeden sklep we Wrocławiu, to co ma powiedzieć mieszkanka małego miasteczka? ;-)
Ja też muszę kupować przez internet, a bardzo tego nie lubię, bo przecież biustonosz trzeba dobrze dopasować. A jak źle leży, to potem to latanie, odsyłanie...:wściekła/y:

Molly_anna jedyny plus z tego sklepu to taki że własnie mozna przymierzyć- choć wiadomo ze nie zawsze w danym rozmiarze konkretny model sie znajdzie. Ale jakos nie mam ochoty wydawać na biustonosz 190zł który przez internet kupię za 140- troszkę sie nie kalkuluje ;-)

reklama
a ja tak się zastanawiałam, jakim sposobem mi sie obwód pod cyckami powiększył, skoro na żebrach nie mam nic tłuszczu ;-)
a tu Koza pisze o żebrach, że się rozszerzają :-) zagadka wyjaśniona :-)

musze też kupić jakis stanik do karmienia i też mam dylemat... :confused:

Do góry