reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A tak BTW to czy tatusiowie waszych maluchów też tak marudzą jak mój w kwestii wydatków? :-) Mojego to chyba najbardziej przeraża w narodzinach kwestia wydatków, tak jakby tylko on zarabiał ;-)

ja nie mam takiego problemu ;-) jak szliśmy po ubranka, to najbardziej szalał tatuś :-) sukieneczki wszystkie od niego :-)
ale generalnie też nas ceny trochę oszałamiają :dry:

reklama
A to moje wczorajsze i dzisiejsze zdobycze lumpeksowe:

Załączniki

• P1065010.jpg
    P1065010.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 50
  • P1065012.jpg
    P1065012.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 47
misia2010 - ja dlatego przed kupnem fotelika (każdego) wchodze na stronę fotelik.info i wybieram najpierw te któe mają 4-5 gwiazdek z bezpieczeństwa - później wybieram te na które mnie stać - a później z nich te które mi sie najbardziej podobają :tak:

Nawewt ostatnio jak Filipkowi zmienialiśmy fotelik zrobiłam sobie analizę i zostały 3 modele. Ide do hurtowni - a gościu, nie tego nie mamy bo się nie sprzedają, tego też nie, bo nie kupują ludzie. OO, ten mamy, nawet w promocji bo ostatni model został. Więc go poprosiłam o ten ostatni, a on do mnie, a dlaczego nie chcę tego (właśnie oferował mi chico i jakieś inne jeszcze). Nagadał mi pełną czapkę, jakie to one nie funkcjonalne, jak sie dobrze sprzedają itp. No to mu mówię że ja wybrałam te co w testach miały dobre oceny, i jakie oceny mają te jego - a on do mnie , że to sa bardzo dobre foteliki. Akurat!! Miały po 2-3 punkty z bezpieczeństwa i kiepskie oceny z pozostałych dziedzin.
tu jest link do testów z grupy 0-13 kg
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium bezpieczenstwo

Znalazłam użytkownika na allegro ,który ma mnóstwo fajnych aukcji.Zamówię u niego sporo rzeczy, zostana wysłane jedną paczką=jeden koszt:)Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe AllegroLóżeczko juz wybrane na 100%ŁÓŻECZKO Z ŁUCZKIEM+ GRYKA + POŚCIEL 6 EL (871282621) - Aukcje internetowe Allegrododatkowo pościel !!Pięęękna pościel 3-el. MIŚ !!! (869673844) - Aukcje internetowe Allegro Obie pościele 120x90.I pościel do wózka http://www.allegro.pl/item869673858_piekna_posciel_do_wozka_i_kolyski_mis_6wzorow.html

Ostatnia edycja:
Słuchajcie, mam takie pytanie. U nas w szpitalu wymagaja, by zabrać paczkę pieluszek i chusteczek nawilżanych. Chodzi mi o to, czy któraś z Was ma pojęcie jak to funkcjonuje, tzn, czy z tych rzeczy korzysta tylko Wasz malusze, czy też zabieraja polożne i zakładają dzieciom z całego oddziału i tylko przypadek decyduje jaka pieluszkę ma dzieciątko na pupie? Pytam, bo mój mąż twierdzi, że po co kupować te dobre, skoro pozakładają wszystkim dzieciom wokół, a nasza mała dostanie co się trafi. :nerd: Wiecie coś w tym temacie? Bo jeśli faktycznie miałabym sponsorować szpital, to zamiast Pampersów, wolę kupić tańszy zamiennik:tak:

U mnie należało dzieciątku mieć tylko pampersy i chusteczki, które miałam przy sobie i mogłam w każdej chwili przebrać synka, ale słyszam też, żę w niektórych szpitalach każą całe opakowanie pieluch przynieść, a te których się nie zużyje zostawia się, więc może nie warto brać całego opakowania ze sobą? Zawsze może dowieżć mąż.

Jeżeli ty przebierasz dziecko to zakładasz mu swoje pieluszki i nie oddajesz ich pielęgniarkom.
Tak przynajmniej było u mnie

reklama
Do góry