reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A tak BTW to czy tatusiowie waszych maluchów też tak marudzą jak mój w kwestii wydatków? :-) Mojego to chyba najbardziej przeraża w narodzinach kwestia wydatków, tak jakby tylko on zarabiał ;-)

Mojego bardziej przeraża jak proszę o np. pomoc w wyborze koloru. Bo przecież jakie znaczenie ma kolor wanienki?:-)
Najlepiej to jakbym sama wybierała a on płacił.
A jak myślicie ile wyniesie Was wyprawka - ale tak bez wózka i fotela samochodowego?:baffled:

reklama
Mojego bardziej przeraża jak proszę o np. pomoc w wyborze koloru. Bo przecież jakie znaczenie ma kolor wanienki?:-)
A jak myślicie ile wyniesie Was wyprawka - ale tak bez wózka i fotela samochodowego?:baffled:

Szczerze? Wolę nie liczyć i nie denerwować się tym;-) ale myślę, że to idzie w tysiącach :baffled:

tak a propos szalenstw zakupowych to straszne jest to, ze nie kazdego stac na szalenstwa :-( Wiecie - typu nowe ubranka, nowa posciel nowy wozek itp... A przeciez pewnie kobiety zle sytuowane tez by chcialy troche pewnie poszelec... Niesprawiedliwie to jest wszystko urzadzone niestety... :no:

Ja jestem jeszcze daleko w polu z zakupami dla mojego Dzi, ale wczoraj sie zmobilizowałam i zahaczyłam o mothercare- mają tam całkiem fajne przeceny tak samo jak w H&M i nakupiłam trochę ciuszków (body, śpiochów etc) :tak:
Też byłam dzisiaj w Mothercare i kupiłam 3-pack pajacyków za 40 zł (przecenione z 80) i 2-pack body za 30 zł (przecenione z 45). Pajace mają osłonki na rączki - zamiast niedrapek :-). Kupiłam jeszcze w Smyku ciepłą czapeczkę za 9,90 :-)

Nas tam wiele nie wyniosło:-) Wszystkie ubranka dla Dzidziusia dostaliśmy od mojej siostry ciotecznej, babcie dwie też nakupywały. Także ubranek mamy full. Laktator dostałam. Jedynie wydaliśmy na przybory takie jak szczotka do włosów z grzebyczkiem, smoczek.. No i jeszcze kosmetyki dla Niuńki potrzebne bo wanienki nie kupujemy bo mamy ogromniasta miskę w kwadrat w której i my się myjemy:) Także luzik;) Pieluchy tetrowe moja mama z pracy przyniosła, pieluchy Pampers jedynie malutką paczkę kupiliśmy do szpitala, resztę kupują babcie. No i Fride musimy kupic, termometr.. ale to już luzik:-p

Policzyłam wózek za 600,łóżeczko z materacem160 i inne pierdoły to na najtańszą wyprawkę wydam jeszcze ponad 1000złotych.:dry:Nie mam zbyt wielu chętnych koleżanek by za darmo coś pooddawać.Jak mój Mirek zobaczył jaki wózek koleżanka chce nam sprzedać za 200złotych,to woli kupić nowy chociaż tani.

reklama
my to wszystko podostawalismy:wozek,lozeczko,materacyk,posciele,fotelik,wanienke,rozek,ciuszki.Wiadomo,ze dokupuje jeszcze ciuszków bo nie da sie oprzec,no i kosmetyczne sprawy sa na naszej glowie.Ale mysle ,ze gdzies z 200-300 zl sie zmieszcze;-)

Do góry