reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

co do podkladow (wielkich podpasek) to ja mialam 2 paczki i nie wykorzystalam ich w ogole. W szpitalu uzywalam szpitalnych (nie wiem czy wciaz beda mieli czy trzeba miec swoje) a w domu najwiekszy rozmiar podpasek byl ok (no lae to dlatego pewnie ze jak wyszlam to juz bylo tydzien po porodzie i najgorsze bylo za mna ).

Podklady takei do przewijania zamowilam i faktycnzie sprawdzily mi sie przy Jasiu - np. w jakims sklepie jak go mialam przewijac to brzydzilabym sie ogolnie dostepnego przewijaka, a tak to kladlam taki podklad i bylo spoko :tak:

reklama
frotka 74 Mam identyczną pościel Dawidkowi, beżową i do tego z tej samej serii rożek usztywniany, teraz będzie służył córci, polecam firma super, pościel gatunkowo bardzo dobra :)

Dziewczynki...mam zamiar jak najdłużej karmić piersią, ale różnie to bywa...
Powiedzcie mi ile butelek kupujecie na początek? Zastanawiam się nad dwoma butelkami a później ewentualnie smoczki wymieniać, co wy na to/???:-)

my kupiliśmy 2 duże i 2 małe Tommee Tippee :tak:

Leze sobie dzisiaj na sofie. Wstaje, oczywiscie aby udac sie do toalety, i tu szok!!!
Nawet nie slyszalam, aby ktos, cos za mna postawil:-)

KÆRE BØRN ONLINE BUTIK
KÆRE BØRN ONLINE BUTIK
KÆRE BØRN ONLINE BUTIK
oraz
Laktator elektroniczny SCF 302/01 Avent | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | MamaBebe.pl
Tatusiek zabawil sie w sw. Mikolaja, bez mojej wiedzy!!!!

hahaha, miałam bardzo podobną niespodziankę dziś :-D
mąz zrobił mi prezent (w sumie może nie tylko dla mnie, bo bardziej dla małej ;-)) i kupił sterylizator Tommee Tippee :tak: w środku były te 2 małe buteleczki, szczotka do butelek, smoczek uspakajający :-)
bardzo się cieszę :-)

Jednak z tymi podkładami w rossmanie to mi się tylko zdawało:dry:Byłam w kolejnej aptece i wychodzi na to,że dostępne są tylko pieluchy bella,pomimo,że inne firmy tez produkują podkłady.Porażka...i niby mamy 21wiek?!:no:

effaa swietna niespodzianka .
Jak patrze na te polskie ceny to oni chyba powariowali tutaj ta sama pampka Avent z 2 butelkami ,smoczkami i podgzewaczem do butelek caly taki set byl za 45,95 w promocji .
Nawet jak nie ma promocji to sa te rzeczy o wiele tansze i jak tu ludzie ktorych zarobki nie sa porownywale do tych tutaj maja zyc szok normalnie .
Dzisiaj patrzylam na pampersy nr 1 te co w realu za 5,98 w rosmanie 4,95 :)) i juz zaoszczedzone jak tylko przyjdzie wyplata kupuje :)

frotka 74 Mam identyczną pościel Dawidkowi, beżową i do tego z tej samej serii rożek usztywniany, teraz będzie służył córci, polecam firma super, pościel gatunkowo bardzo dobra :)
A ja mam z tej serii śpiworek i rożek. Tylko rożek niebieski :-). Rożek mi się trochę szorstki wydaje :baffled:. A śpiworek jest wyściełany taką jakby flanelką.

Hej dziewczynki my wczoraj kupilismy już łóżeczko dla małej :tak: takie z funkcją kołyski.
Byliśmy ciekawi jak wygląda po złożeniu więc dzis na próbe ubraliśmy :tak: aż szkoda twraz wszystko składać bo pościelke trzeba przeprać :-)

Moni super to wygląda. Ja też chcę zamówić taką samą pościel,tylko chciałam albo kolor łososiowy albo beż, jeszcze kilka dni pomyślę. A drugi zestaw bym chciała taki PURISTA feretti sestettto POŚCIEL 6 częściowa (868605397) - Aukcje internetowe Allegro rodzaj rabbit blue lub rabbit ecru. Tylko bym chciała 3 częściowy, pokazuje ten na all dla przykładu. A wy kupujecie pościel 120 x 60 czy 135x100? Bo ja myślałam o tej mniejszej, ale z tej feretti to chyba nie ma. Ja też tą pościel oglądałąm w sklepie, ale nie spojrzałam na wymiary.

ja rozka przy pierwszym synku nie uzywalam praktycznie wcale :no: jakistam niby mam, ale generalnei to sluzyl bardziej jako kolderka po rozlozeniu. No i nie kupuje kolejnego oczywiscie.

Sterylizatora tez nie kupuje bo lekarze wcale tego nie polecaja. Przy Jasiu do 3 miesiaca wprawdzie sterylizowalam butelki w praowarze, ale teraz nie wiem czy to bede robic. Przy drugi mdziecku to jzu jest nieco inaczej z reguly wiec pewnie na samym poczatku moze i bede gotowac ale pewnie po miesiacu bede juz tylko wyparzac i tyle :sorry2:

Posciel nowa chce kupic choc mam 2 komplety (wciaz uzywane przez Jasia ktory okupuje niemowlece lozeczko - obym dotrwala do temrinu zebysmy zdazyli mu kupic jakeis nowe...).

Butelki jzu kupilam z Aventu, laktator pozycze.

Ubranek juz mialam nie kupowac niby ale jednak costam od czasu do czasu do koszyka wpadnie - dzis w smyku kupilam spioszki w paseczki i pizamke (z ty mze jzu na 86cm ta pizamka).

reklama
A powiedzcie mi, bo też chciałam kupić buteleczkę Tommee Teppee. Do niej można dopasowac tylko firmowe smoczki? Żadne inne się w razie czego nie nadadzą? :sorry2:

Do góry