reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

My nad imionami nie myslimy, płci tez nie obstawiamy, ale moja koleżanka się upiera, że będzie dziewczyna, bo raz nieświadomie coś mówiąc powiedziałam o dziecku jako „o niej”.

Teeeż bym wciągnęła arbuza, kupiliśmy ostatnio banany i w większości ja z siostrzeńcem je wyciągnęliśmy [emoji1]

A dzisiaj robimy torta na urodziny dla szwagra, już sobie wymyśliłam brzoskwinki z kokosem i czekolada [emoji4]No i czuje się niespecjalnie, troszkę mnie boli podbrzusze czasami, ale nie tak bardzo żeby musieć brać jakieś leki, No i trochę mi niedobrze od rana :/

Przepraszam, ze nie jestem tak aktywna jak reszta grupy, ale to moja pierwsza ciąża, większość z was ma więcej tematów wspólnych ze względu np na dzieci, a ja jak mysle ze mogłabym codziennie pisac tylko o tym jak bardzo się przejmuje to mi się robi niedobrze na sama mysl, wiec wole to zachować dla siebie niż dręczyć was wszystkie codziennie tym samym ..

Ja mam to samo mogła bym pisać jak mi czasami złe czasami myśle czy nie mam depresji.. czy jest wszystko dobrze i rak w kółko ....

reklama
Roki ja tez mam prenatalne 30.10, tyle ze u mnie będzie wczesnie, bo 11+2 wiec wątpię żeby coś zobaczyć, ale niestety nie miały terminu w przychodni żeby pozniej mnie umówić.

Patula, No ja właśnie tez większość czasu się obijam i co, jedynie mogłabym opowiadac jaka u mnie temperatura i ile już liści zagrabili [emoji28]

Ja mam to samo mogła bym pisać jak mi czasami złe czasami myśle czy nie mam depresji.. czy jest wszystko dobrze i rak w kółko ....

Nie No, depresji raczej żadna z nas nie ma [emoji1] ja tez bardzo się przejmuje, ale mam tez momenty ze całkiem zapominam, ze jestem w ciąży i nie mysle o tym w ogole. No i czas mi jakoś szybko leci, ale ja przeżywam dwie ciąże, bo szwagierka w 29 tygodniu wiec co chwile coś się dzieje [emoji4]

Nie No, depresji raczej żadna z nas nie ma [emoji1] ja tez bardzo się przejmuje, ale mam tez momenty ze całkiem zapominam, ze jestem w ciąży i nie mysle o tym w ogole. No i czas mi jakoś szybko leci, ale ja przeżywam dwie ciąże, bo szwagierka w 29 tygodniu wiec co chwile coś się dzieje [emoji4]

Jeden dzien płacze drugi dzien jestem zła jak osa i tak w kółko.. no to masz ciekawie nie nudzisz się :)

Mag_dzik ja w pierwszej ciąży już w 12 tc dostałam info, że chłopak i potwierdzone bo to był Wiktor, kolejna ciąży w 13tc też info że chłopak i jest Nikodem. Lekarz mój był pewien w tym 13tc na 150% haha aż nie mogłam wyjść z podziwu. Ale on twierdzi, że jak jestem taka szczupła to nie problem dojrzeć jaką płeć. Nie wiem czy w rzeczywistości tak jest czy tylko on tak sobie wymyślił. Ale w moim przypadku się sprawdzalo.

Nikos po to tu jesteś żeby napisać choćby jak się czujesz. Żeby się z kimś dzielić. Ja tak to widzę.

Ja mam następne badanie w 16tc więc za pewne płeć już będzie widać. Myślicie że wtedy te narządy płciowe już bardziej są rozpoznawalne. Ciekawe czy wtedy np u dziewczynek nadal widać przerosniete narządy płciowe czy już płasko. [emoji848]

Just mi szczerze mówiąc obojętne z tym forum zamkniętym. W sumie jeszcze dosyć wcześnie, a chyba większość wątków nie robi już się zamkniętymi. Ale jeśli zechcecie to ja się dołączę wtedy. [emoji4]
A jak Marcelik dzisiaj się czuje?

My byliśmy na festynie miejskim. Kurka pół godziny szukania miejsca masakra. Nie wiem po co to jechać. Bo on jest na koniec maja i teraz. A pozatym to jeszcze był u nas w miasteczku we wrześniu. Chłopaki tylko na karuzele te same chodzą heh no ale starszak mega ucieszony. Mógłby się do nocy kręcić.

My nad imionami nie myslimy, płci tez nie obstawiamy, ale moja koleżanka się upiera, że będzie dziewczyna, bo raz nieświadomie coś mówiąc powiedziałam o dziecku jako „o niej”.

Teeeż bym wciągnęła arbuza, kupiliśmy ostatnio banany i w większości ja z siostrzeńcem je wyciągnęliśmy [emoji1]

A dzisiaj robimy torta na urodziny dla szwagra, już sobie wymyśliłam brzoskwinki z kokosem i czekolada [emoji4]No i czuje się niespecjalnie, troszkę mnie boli podbrzusze czasami, ale nie tak bardzo żeby musieć brać jakieś leki, No i trochę mi niedobrze od rana :/

Przepraszam, ze nie jestem tak aktywna jak reszta grupy, ale to moja pierwsza ciąża, większość z was ma więcej tematów wspólnych ze względu np na dzieci, a ja jak mysle ze mogłabym codziennie pisac tylko o tym jak bardzo się przejmuje to mi się robi niedobrze na sama mysl, wiec wole to zachować dla siebie niż dręczyć was wszystkie codziennie tym samym ..
Ty sie nie przejmuj bo nie jestes jedyna dla ktorej to pierwsze dzieciatko:-) witam w gronie tych pierwszych :-)
Wszystkie dziewczyny rada sluza i mnie juz nie raz tez uspokajaly:-)

Niektore dzieci to sie wrecz obnazaja z plcia na usg ;-)
Ja wszystkim zycze takiej o jakiej marzycie i zeby drugie polowki byly zgodne co do imion ;-)
Mi m zawsze mowil o jeszcze jednym synku, smieje sie ze zawsze moze byc czwarte ale dla mnie to juz kosmos. Trojka to duzo tymbardziej z mala roznica wieku. Ja marze tylko o tym zeby bylo zdrowe. Ja mam dopiero 30.10 wizyte a prenatalne 6.11....

Roki ja tez mam prenatalne 30.10, tyle ze u mnie będzie wczesnie, bo 11+2 wiec wątpię żeby coś zobaczyć, ale niestety nie miały terminu w przychodni żeby pozniej mnie umówić.

Patula, No ja właśnie tez większość czasu się obijam i co, jedynie mogłabym opowiadac jaka u mnie temperatura i ile już liści zagrabili [emoji28]

Też mam 30.10 prenatalne - będę trzymała za Was kciuki, a Wy za mnie żeby wszystko było dobrze. Już się bardzo martwie jak o nich myślę..
A jak Wam mija sobotni wieczór? U mnie taki sobie: mąż podszedł na imprezę urodzinową do naszego przyszłego szwagra, ja zostałam w domu z naszym czteroletnim synkiem, który najprawdopodobniej ma astme - wczoraj już dostaliśmy leki typowo na astme i w końcu od ponad dwóch tygodni przespaliśmy całą noc bez jego ataku kaszlu. Teraz szukam żeby zamówić optichamber - taki inhalator dla dziecka. Do tej pory ratował nas nebulizator i leki sterydowe Nebud itd. Teraz doktor uznał, że lepiej będzie spróbować tych wziewów.
Skończyłam pasować, upiekłam babeczki bananowe i tak sobie siedzimy z Michasiem. Jak go położę spać, o ile nie zasnę od razu jak to ostatnio mam z wzyczaju to planuję obejrzeć....Titanica haha :-) tak mnie naszło.
Cokolwiek na dzisiej planujecie, życzę Wam udanego wieczoru!

Mag moj gin w pierwszej ciazy w 11 tc powiedzial ze chlopak i byl chlopak [emoji4]

Ann z tym watkiem to tez obojetne chodzi tylko o zdjecia, moze wiecej dziewczyn bedzie chcialo pokazac brzuszki [emoji4]
Ps napisalam ci pw odnosnie DE zerknij [emoji4]

reklama
Do góry