reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Gloria- u nas Adas jeszcze spi w lozeczku i mysle ze bedzie tam troche spal jeszcze bo on wedruje po calym lozku jak spi i moglby spasc... a co do smoka mojemu sie jeszcze zdarza ze nosi w buzi bo w zlobku widzi i teraz znow do spania raz ma raz nie..... no bede chciala go teraz oduczac bo ma juz wszystkie zabki poza 2 piatkami i mogly by mu sie psuc albo krzywic...:sorry::sorry:

reklama
Witam kochane:-)

Dawno nie zaglądałam do was. Sorki ale czuję się ostatnio kiepsko. Strasznie mi niedobrze całymi dniami i spać misię chce bardzo wcześnie wieczorem. Zuzia tak jakby wyczuła że mama musi odpocząć bo wstje o 8-8.30, a drzemki ma nawe3 godzinne:szok:
Dzisiaj się wkońcu zebrałam żeby was co nieco nadrobić. U mnie ciąża potwierdzona przez gina.Termin na 2 czerwca. W tym tyg będe jechac do mojej pracy. Mam przerwać urlop wychowawczy i zanieśc L4 żeby znowu kasę z ZUSu dostawac. Sumienie mnie trochę gryzie i trykam się co do reakcji kierownicy no ale musze tak zrobić to jakaś kasa wplynie:tak:

Dotakss - będziesz kolejną majóweczką zaciążoną?? Może na ten sam termin byśmy miały;-)

Gloria - bliźniaki to tylko moje przeczucie. Taka intuicja. Chociaż boje się powiedzieć... ona mnie zazwyczaj nie zawodziła:szok:

Kamilka - no żeby Adaś wstał jutro jak nowy. Moja dzisiaj przytryndoliła we framugę i ma guza na głowie. Dotknąć się nie da:-(

Witam dziewczyny:-:)-:)-(

u nas buro i ponuro nic sie nie chce

Adasia zaprowadzilam do zlobka juz nic mu nie bylo dal sie grzecznie ubrac i zjadl choc zaspalismy troche i znow prosto na sniadanie poszlismy...:sorry::sorry:

Nie mam ostatnio do niczego sily czekam na kolezanke ze przyjdzie na kawke a potem obie do pracy:rofl2::rofl2: zebysmy tylko doszly bo dzisiaj nic mi sie nie chce a do pracy to juz wogole:confused2::confused2::confused2:

Dotkass a ty gdzie zawsze pierwsza a tu co???

Dzień dobry Majóweczki!
Nie zaglądałam na ten wątek w weekend choć troszkę byłam na BB.
Średni mam humor i w ogóle, do tego dużo pracy, męża znów dużo nie będzie ech już i się odechciewa wszystkiego.
Miłego dnia!

Witam
U nas slonko wyszlo ale zimno jest chyba bo okna zaparowane:baffled:Kondzio poszedl spac o 20 i wstal 8.10:-)bez budzenia.Rano zajzalam do niego a on smacznie spi:sorry:ostatnio co druga noc jest taka:tak:po drugie znow mamy syropek,dojechal w sobote:tak:wiec moze tez bedzie lepiej:tak:zobaczymy przez ten tydz czy beda zmiany:tak:
ja dzis do pracki,w srode i piatek:tak:najgorsze ze polamana jestem dalej:baffled:od 8 rano dzwonilam do lekarza i nie moglam trfic na linie a o 8.15 jak sie udalo to juz mi powiedzieli ze wizyt nie ma,prosze zadzwonic jutro:angry::angry:do tegho bratowa zadzwonila ze w pracy mojego prata czyjas dziewczyna ma swinska grype:szok::szok::szok::szok:

Cześć dziewczynki! Chwilę mnie nie było, a to z powodu strasznie głupiego, a mianowicie wciągnęła mnie jedna gierka, więc jak głupia każdą wolną chwilę poświęcałam na walkę z potworami :-D:-p Na szczęście już mi się zaczyna powoli nudzić.
Przeczytałam tylko końcówkę Waszych postów.

Dziubek, w pierwszej ciąży można się byczyć ile wlezie, a teraz Zuzia będzie Ci dyktowała, kiedy możesz odpocząć. Ale cóż, takie uroki ;-)

Ja teraz wszystkie weekendy spędzam w szkole. Już mam przydzielonego promotora.
A w sobotę byłam na parapetówce u koleżanki i trochę się rozluzowałam, chociaż jak zwykle byłam kierowcą i wypiłam tylko karmi.

Witajcie !
Własnie Nela mi usypia choć nie wiem czy zasnie....
Wczoraj nauczyła się wychodzić z łóżeczka:szok::szok::szok:SAMA!!!
Zadziera nogę o krótszy bok podnosi sie,obraca i skacze tyłem i już jest na wolno.śći:no::-D:szok:Co też te dzieci potrafią i co ja mam zrobić?Szczebelki się u nas nie wyjmują-mamy łóżeczko z drewexu:-(

Jutro ostatni zastrzyk mamy razem w sumie dostawała 4 dziennie (kłucia)bo miała dwa ,których nie można ze sobą było łączyć:-(
Jutro kontrola i może być,że dostanie jescze serię:szok:
A dupcia jużtwarda od zastrzyków-ale muszępowiedzieć,że najdzielniej ze wszystkich dzieci znosi!!!Przychodzi pielęgniarka-mała si.ę z nią wita,zagaduje .Ta przygotowuje zastrzyk-mała juz się rozkleja,podciaga majty i nie daje wkłóć ,potem ma kłócie a na koniec z płaczem robi dzielnie papa pani pielegniarce!!!No tosz to :szok::szok::szok:Inne by jeszce powyzywała albo pokopało pania a ta "papa" kjej robi!!!

To jest koza -nie za bardzo chce jej się spać w tym łóżeczku-ga do siebie!

Dotkass-czyżbyś miała objawy ciążowe???????????Moim zdaniem tak!

Nie smieje się bo i mnie brzuch pobolowe co z tego,że był okres ale jakoś dziwnie sie czuje.....
Bede informować....

Iwonka-to fajnie,że mała dostała się do przedszkola ,wkońcu może odpoczniesz troszkę i mała trochę wydorosleje kontakt z dziecmi w grupie jest nieoceniony:tak::tak::tak:

Szkopda,że nie mogę was na bierzaco czytać jak zwykle coś a z odpisywaniem nie wspomnę:confused2:

nie wiem czy patrzyłyście pogodę ale ma cały tydzień lać:cool2::cool2::cool2:
Dobrze,że jestem z mała w domku!przynajmniej pogody mi nie szkoda.
Dzieki za odpisanie w sprawie nocnika -widzę,że mamuski z nas leniwe heheh:zawstydzona/y:

Iwonka, jak Vanesska w przedszkolu?

Dotkass, przepraszam, nie czytałam w weekend - jak tam sprawa @?

Kathy, e tam leniwe - wygodne i już ;-) Dużo zdrówka dla Neli!

U nas bez smoka jako tako, tzn, wieczór i noc ok, w dzień gorzej z drzemką. Może się okazać że z odejściem smoka skończy się spanie w dzień ;-) Ostatnio Miki nie śpi w dzień w weekend, tak się cieszy, że wreszcie ma rodziców dla siebie, że nie ma mowy o spaniu - ale łatwo przez to nie jest. Maks mając rok już nie sypiał :shocked2:

reklama
Witam! Wczoraj sie czułam dobrze juz a dzisiaj kaszel mnie dopadł. Zuzia zasnęła, nic mi sie nie chce. O 17,30 mamy hipoterapie. CHyba jutro pójde do lekarza bo czuje że bez antybiotyku ani rusz a jak zadzwonia ze szpitala że jest miejsce na cystografie to jedziemy znowu na 3 dni min. A jak będę chora to nie pozwola mi zostac z Zuzią:wściekła/y::no:
Dziubek mozna tak przerwac wychowawczy i zanieść L4 żeby dostawac chorobowe? Mi powiedzieli że musiałabym wrócic do pracy chociaz na miesiac i dopiero zacząc chorowac :eek::eek: daj znac potem jak to wyszło z tym L4

Do góry