reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj byli u nas moi rodzice. Dostali od Igusi kubeczki na dzień babci i dziadka. Mama to aż się popłakała kilka razy :eek:

reklama
Ach, ja też się nad tym cały czas zastanawiam. Gdzie ona mogła się tak załatwić. Do żłobka nie chodzi, nie mamy za bardzo znajomych z małymi dziećmi, więc od nich zarazić się nie mogła. Na spacerki ubieraliśmy ją ciepło...:confused2: Nie wiem...

A mam do Was pytanko... Czym smarujecie pupę Waszym maluszkom jak wyjdą im jakieś krostki? Amelka po antybiotyku robi co chwilkę kupki i chociaż staram się jej zmieniać jak najczęściej pieluszkę to jest cała obsypana. My cały czas smarowałyśmy jej pupę sudocremem ale to nie pomaga...:-( Teraz smarujemy tormentiolem i clotrimazolem. Może Wy znacie coś lepszego?

Czesc Dziewczyny:-) Widze ze dzis z rana super produkcja postów! ;-)
Dzień bez zyczonek to dzien stracony! Wszystkiego naj dla Klaudynki:-)Buziaczki maleńka:*
a nam na buźkowe problemy pomógł krem oilatum soft. Teraz uzywam go codziennie i mała ma sliczną buźkę pomiomo skazy.
My tez ten kremik używamy:tak:
.Ami właśnie ma akcje pisk- bez powodu, poprostu próbuje swój głos...masakra...uszy mi "odpadają", ale cóż się dziwić głosik silny po mamusi :-D:-D:-D[/COLOR][/FONT][/CENTER]
He he to chyba ten okres, ćwicza swoje możlwości:-)U mnie to samio, teraz gada i piszczy do komórki:-)
Witajcie...

Czy możemy do Was dołączyć...? To znaczy ja i moja córcia Amelka. Też urodziłam ją w 2008 roku w maju. Dokładnie 5 maja. Amelka urodziła się w Wałbrzychu, miała 56 cm, ważyła 3380 i dostała 10 punkcików.

Witam Amelko:-)Jasne ze mozesz dołączyc, im nas wiecej tym lepiej:-) Pisz czesto. Napisz cos wiecej o sobie jesli chcesz oczywiscie :-)

My dziś tez chyba na spacer nie wyjdziemy:-) Ale pojade po mamę do pracy , wypróbujemy nowy fotelik:-) Nareszcie pojedzie przodem do kierunku jazdy:-)
Zmykam zjeść sniadanie.
Miłego dnia Kobietki:-)

Mała froteruje mi właśnie podłogę w przedpokoju. Z samego rana oczywiście buło już bam i ma guza na czole:confused2:.
Jakoś głodna nie jestem. Na obiad wyciągnełam sobie girki i chyba je z miodem zrobie. M ma kotlety, wczoraj narobiłam i mam spokój na pare dni;-).
Coś się zaczyna chmurzyć. Byłam na balkonie z kociszczami i wieje mroźny wiaterek. Dziś mam lenia i chyba walnę się z małą na południową drzemke.

W DDTVN będzie też o parach, które razem pracują i jaki to ma wpływ na ich związek. Temat dla mnie, bo pracujemy razem i niestety często kłucimy się z tego powodu, bo nasze działy różnie postrzegają te same rzeczy:sorry:

aniusia posadzisz ja z tylu bo przekatnej do siebie ? kurcze ja jestem ciekawa jak to ja bede jezdzic w tym co teraz to z przodu tylem narazie maly jeszcze troche w nim pojezdzi bo sie miesci ;-)

A mam do Was pytanko... Czym smarujecie pupę Waszym maluszkom jak wyjdą im jakieś krostki? Amelka po antybiotyku robi co chwilkę kupki i chociaż staram się jej zmieniać jak najczęściej pieluszkę to jest cała obsypana. My cały czas smarowałyśmy jej pupę sudocremem ale to nie pomaga...:-( Teraz smarujemy tormentiolem i clotrimazolem. Może Wy znacie coś lepszego?

Niestety Ci nie pomogę, my nie mieliśmy problemów, a pupy jej nie smaruje niczym, pediatra mi powiedział ze jeśli pupa jest czysta ( czyli bez zadnych zmian)to nie trzeba. Jesli sie zaczerwieni czasem to sudokremem lekko posmaruje. Słyszałam złe opinie o tym kremie, przepisują go lekarze ludziom dorosłym na pryszcze czy inne wypryski na twarzy, wiec staram sie go uzywac jak najmniej.Ponadto bardzo wysusza naskórek:-(

witam wszystkie mamusie i ich slodkie pociechy.
mam nadzieje,ze przed nami juz teraz tylko z gorki,przespane nocki,frajda z rozmow i zabaw z naszymi dziecmi.
juz niebawem wiosna i wiosenne spacery -tak dlugo wyczekiwane pierwsze slowa,naszych malenstw.
Moj Yasinek jeszcze zabkow nie ma,przesypia mi nocki bez karmien.
mamy juz 8miesiecy i 3 dni.
Wazy 8200.
jeszcze nie wstaje i nie chodzi ale siada juz sam-troche krzywo mu to wychodzi ale juz widzi swiat z innej perspektywy.

pozdrawiam wszystkie mamusie z Maya 2008.
:tak:

aniusia posadzisz ja z tylu bo przekatnej do siebie ? kurcze ja jestem ciekawa jak to ja bede jezdzic w tym co teraz to z przodu tylem narazie maly jeszcze troche w nim pojezdzi bo sie miesci ;-)

No własnie niby gdy nie ma poduszki powietrznej z przodu to mozna z przodu, ale chyba bede ją wozic z tyłu po przekątnej, tylko ze ja mam forda ka a on dwudrzwiowy i nie wygodnie mi bedzie ją tam cisnąc na tył...sama nie wiem:baffled:

reklama
Ach, ja też się nad tym cały czas zastanawiam. Gdzie ona mogła się tak załatwić. Do żłobka nie chodzi, nie mamy za bardzo znajomych z małymi dziećmi, więc od nich zarazić się nie mogła. Na spacerki ubieraliśmy ją ciepło...:confused2: Nie wiem...

no chyba najlepszym rozwiazaniem to bylo by wietrzenie pupy,po kazdym siusiu i kupce wytrzec pupinke,odczekac chwile i pocypac kartoflanka-normalnie jak reka odjal.
Pozdrawiam

Do góry