reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Cześć dawno nas nie było
właśnie staram się nadrobić zaległości
nasz dziadzio pomieszkuje ostatnio u nas i dzisiaj od Szymka dostał laurkę - co prawda kupioną ale podpisał ją własnym odciskiem dłoni. Nie wiedziałam że farbki plakatowe tak trudno zmyć,;-( no a teraz aniłek śpi a mama zaczyna uczyć się do egzaminów

Moja Amelka podpisała się w książce, którą "podarowała" Babci, trzymając długopis razem ze mną, a potem odrysowałam jej dłoń długopisem, o farbkach nie pomyślałam :sorry:

Ja też wam tych zakupów zazdroszczę. Jak w końcu dostanę jakąś kasę, idę coś sobie kupić. Jak na razie od dwóch tygodni na koncie mam dokładnie 4,90 zł, z karty kredytowej nie chcę korzystać, dopóki się nie rozwiąże kwestia wynagrodzenia (chodzę od początku tygodnia do pracy a te dziady jeszcze mi nie dały aneksu do umowy z podwyżką, która mi się należy za staż pracy i ostatnią półroczną ocenę pracowniczą :angry::angry::angry:)

Powodzenia, oby szybko się sprawa wyjaśniła :tak:

kangurka - Tak N-K to znaczy Nasza Klasa :)

dziubek82 - Mój mąż od dwóch miesięcy pracyje na nocki i wiem jak to jest. Tyle, że ja się już do tego przyzwyczaiłam.

panna_migotka - Przyznaje sie bez bicia, że niestety nie znam tego zespołu :-/

kwiteczek - ty to masz sie z tym chorowaniem. Dużo zdrówka :)

Wiktoria - gratulacje dla Twojego synka :) Zdolne Dziecko

Michasiowi, Zosi, Dominikowi, Zuzi i Amelce życze oczywiście wszystkiego co najlepsze.

A ja częstuję Was cukierkami imieninowymi:

Dobry wieczór:-)

Najlepsze życzenia dla Amelki Zosi Zuzi Michalka i Dominika:tak:

Ale naprodukowałyście:szok:
Dopiero teraz mogę spokojnie usiąść, bo mała już śpi. W dzien nie mogę na chwilę usiąść lub póść do kuchni, bo zaraz stoi przy sofie lub mojej nodze i płacze żeby ją wziąść na ręce:confused2:

Była dzisiaj u mnie moja koleżanka z pracy ze swoimi dzieciaczkami. Od niej wynajmujemy mieszkanie (właściwie od jej mężą, który też pracuje z nami). Naciska męża, żeby zameldował mnie i Domiś, to wtedy będziemy miały szanse na żłobek:-). No i jak widziałam bawiące się rodzeństwo, utwierdziłam się w przekonaniu, że za góra 2 lata będzie drugie dziecko:tak::-D. Dominika trochę niechętnie się bawiła z nimi, bo na codzień nie ma kontaktu z innymi dziećmi:-(. A Zosia próbowała ją sadzać na pchaczu i ją wozić:-D, Wojtuś za to jak zwykle zainteresował się kociszczami:sorry:. Cała trójka po wieczorze wrażen śpi;-), tzn. moja trójka.

Chciałam wstawić te zdjęcia, okładke i wkładke do pudełka, ale wywalają mi się wszystkie hosty zdjęć:wściekła/y::confused2:

Nam ziajka starczała na początku. Teraz do smarowania bużki stosujemy maść cholesterolową. Czasami ma jakieś pojedyńcze wypryski, ale już nie jestem w stanie wyczaić od czego. Bo w jeden dzień ja wysypie, a na drugi dzien nic nie ma, a jadła przez dwa dni to samo:confused:.

Z zakupów dla siebie, to ostatnio zszalałam w auchan'ie. Kupiłam sobie 3 bluzeczki. Po ostatnich porządkach w szafie zostało mi 5 bluzek, 3 pary spodni i 2 spódnice ( w których i tak nie chodze:-p).

a nam na buźkowe problemy pomógł krem oilatum soft. Teraz uzywam go codziennie i mała ma sliczną buźkę pomiomo skazy.

Tak poza tym to nie wiem czy wam pisałam że jednak mam znowu nie jeść nabiału. Miałam to Wam wczesniej napisać i wydaje mi się że zapomniałam. No ale jak już pisałam to z góry sorry za powtórkę:sorry::sorry::sorry:

Dzisiaj pochmurno u nas. Pada deszcz. mam nadzieję że koło południa przestanie lać i wyjdziemy na spacer:tak:

Dzień dobry!

Jakoś się nie wyspałam. Ale Domiś nie chciało się już spać przed 8, więc wspomagam się kawą w tych trudnych minutach:-D.

Keyko, a tą maść cholesterolową można w aptece kupić bez recepty? Może i ja wypróbuję na to uczulenie na "niewiadomoco" :baffled:

Jest na recepte. Chyba kiedyś mm pisała, że ją ma. Też miałyśmy oliatum soft, ale przestał działać. A do tego przez wode u mojej mamy miała chropowatą skóre na buźce i na nóżkach. Po tej maści jest gładka, tylko czasami ma jakieś wypryski, ale jak pisałam wczoraj może to jaieś uczulenie:confused:. Ogólnie maść super. Nie wiem ile kosztowało zrobienie jej, bo recepte realizowała moja mama u siebie. Tutaj nie chciało mi się szukać takiej apteki:sorry:.

Dominika bawi sie w najlepsze abawkami na podłodze.

W DDTVN w "misji mama" będzie o problemach z kręgosłupem po porodzie!

Witam się pochmurno,

Też mam nadzieję, że pogoda się poprawi i wyjdziemy na spacerek, niby folię mam, ale co to za przyjemność chodzić w taką pluchę??? jeszcze w lato, na jesieni ok, ale w zimie...oj nie :eek:

Ami pospała dziś do 5:00 od 19:45, więc i ja pospałam, potem jeszcze od 6:00 do 8:00 pospała z nami, R jak zwykle obudził się przed 8:00 dobrze, że nie musi być na konkretnę godzinę w pracy...ale i tak się wkurza i wychodzi bez śniadania, ale żeby włączyć budzik- to nie, bo po co :sorry:

Tak bardzo chciałam zimy, a teraz już tęsnię za wiosną, latem...już nie mogę się doczekać ciepła, gdy nie będę musiała ubierać siebie i Ami w kilka warstw przed wyjściem na spacer.

Miłego Dnia Kochane

reklama

W DDTVN w "misji mama" będzie o problemach z kręgosłupem po porodzie!

To coś dla mnie...ortopeda nie pomógł, być może pomoże DDTVN- Dzięki za cynk, chociaż i tak codziennie oglądam to bardziej skupię uwagę...Ami właśnie ma akcje pisk- bez powodu, poprostu próbuje swój głos...masakra...uszy mi "odpadają", ale cóż się dziwić głosik silny po mamusi :-D:-D:-D

Do góry