reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Cześć dawno nas nie było
właśnie staram się nadrobić zaległości
nasz dziadzio pomieszkuje ostatnio u nas i dzisiaj od Szymka dostał laurkę - co prawda kupioną ale podpisał ją własnym odciskiem dłoni. Nie wiedziałam że farbki plakatowe tak trudno zmyć,;-( no a teraz aniłek śpi a mama zaczyna uczyć się do egzaminów

Moja Amelka podpisała się w książce, którą "podarowała" Babci, trzymając długopis razem ze mną, a potem odrysowałam jej dłoń długopisem, o farbkach nie pomyślałam :sorry:

Ja też wam tych zakupów zazdroszczę. Jak w końcu dostanę jakąś kasę, idę coś sobie kupić. Jak na razie od dwóch tygodni na koncie mam dokładnie 4,90 zł, z karty kredytowej nie chcę korzystać, dopóki się nie rozwiąże kwestia wynagrodzenia (chodzę od początku tygodnia do pracy a te dziady jeszcze mi nie dały aneksu do umowy z podwyżką, która mi się należy za staż pracy i ostatnią półroczną ocenę pracowniczą :angry::angry::angry:)

Powodzenia, oby szybko się sprawa wyjaśniła :tak:

kangurka - Tak N-K to znaczy Nasza Klasa :)

dziubek82 - Mój mąż od dwóch miesięcy pracyje na nocki i wiem jak to jest. Tyle, że ja się już do tego przyzwyczaiłam.

panna_migotka - Przyznaje sie bez bicia, że niestety nie znam tego zespołu :-/

kwiteczek - ty to masz sie z tym chorowaniem. Dużo zdrówka :)

Wiktoria - gratulacje dla Twojego synka :) Zdolne Dziecko

Michasiowi, Zosi, Dominikowi, Zuzi i Amelce życze oczywiście wszystkiego co najlepsze.

A ja częstuję Was cukierkami imieninowymi:

Dobry wieczór:-)

Najlepsze życzenia dla Amelki Zosi Zuzi Michalka i Dominika:tak:

Ale naprodukowałyście:szok:
Dopiero teraz mogę spokojnie usiąść, bo mała już śpi. W dzien nie mogę na chwilę usiąść lub póść do kuchni, bo zaraz stoi przy sofie lub mojej nodze i płacze żeby ją wziąść na ręce:confused2:

Była dzisiaj u mnie moja koleżanka z pracy ze swoimi dzieciaczkami. Od niej wynajmujemy mieszkanie (właściwie od jej mężą, który też pracuje z nami). Naciska męża, żeby zameldował mnie i Domiś, to wtedy będziemy miały szanse na żłobek:-). No i jak widziałam bawiące się rodzeństwo, utwierdziłam się w przekonaniu, że za góra 2 lata będzie drugie dziecko:tak::-D. Dominika trochę niechętnie się bawiła z nimi, bo na codzień nie ma kontaktu z innymi dziećmi:-(. A Zosia próbowała ją sadzać na pchaczu i ją wozić:-D, Wojtuś za to jak zwykle zainteresował się kociszczami:sorry:. Cała trójka po wieczorze wrażen śpi;-), tzn. moja trójka.

Chciałam wstawić te zdjęcia, okładke i wkładke do pudełka, ale wywalają mi się wszystkie hosty zdjęć:wściekła/y::confused2:

Nam ziajka starczała na początku. Teraz do smarowania bużki stosujemy maść cholesterolową. Czasami ma jakieś pojedyńcze wypryski, ale już nie jestem w stanie wyczaić od czego. Bo w jeden dzień ja wysypie, a na drugi dzien nic nie ma, a jadła przez dwa dni to samo:confused:.

Z zakupów dla siebie, to ostatnio zszalałam w auchan'ie. Kupiłam sobie 3 bluzeczki. Po ostatnich porządkach w szafie zostało mi 5 bluzek, 3 pary spodni i 2 spódnice ( w których i tak nie chodze:-p).

a nam na buźkowe problemy pomógł krem oilatum soft. Teraz uzywam go codziennie i mała ma sliczną buźkę pomiomo skazy.

Tak poza tym to nie wiem czy wam pisałam że jednak mam znowu nie jeść nabiału. Miałam to Wam wczesniej napisać i wydaje mi się że zapomniałam. No ale jak już pisałam to z góry sorry za powtórkę:sorry::sorry::sorry:

Dzisiaj pochmurno u nas. Pada deszcz. mam nadzieję że koło południa przestanie lać i wyjdziemy na spacer:tak:

Dzień dobry!

Jakoś się nie wyspałam. Ale Domiś nie chciało się już spać przed 8, więc wspomagam się kawą w tych trudnych minutach:-D.

Keyko, a tą maść cholesterolową można w aptece kupić bez recepty? Może i ja wypróbuję na to uczulenie na "niewiadomoco" :baffled:

Jest na recepte. Chyba kiedyś mm pisała, że ją ma. Też miałyśmy oliatum soft, ale przestał działać. A do tego przez wode u mojej mamy miała chropowatą skóre na buźce i na nóżkach. Po tej maści jest gładka, tylko czasami ma jakieś wypryski, ale jak pisałam wczoraj może to jaieś uczulenie:confused:. Ogólnie maść super. Nie wiem ile kosztowało zrobienie jej, bo recepte realizowała moja mama u siebie. Tutaj nie chciało mi się szukać takiej apteki:sorry:.

Dominika bawi sie w najlepsze abawkami na podłodze.

W DDTVN w "misji mama" będzie o problemach z kręgosłupem po porodzie!

Witam się pochmurno,

Też mam nadzieję, że pogoda się poprawi i wyjdziemy na spacerek, niby folię mam, ale co to za przyjemność chodzić w taką pluchę??? jeszcze w lato, na jesieni ok, ale w zimie...oj nie :eek:

Ami pospała dziś do 5:00 od 19:45, więc i ja pospałam, potem jeszcze od 6:00 do 8:00 pospała z nami, R jak zwykle obudził się przed 8:00 dobrze, że nie musi być na konkretnę godzinę w pracy...ale i tak się wkurza i wychodzi bez śniadania, ale żeby włączyć budzik- to nie, bo po co :sorry:

Tak bardzo chciałam zimy, a teraz już tęsnię za wiosną, latem...już nie mogę się doczekać ciepła, gdy nie będę musiała ubierać siebie i Ami w kilka warstw przed wyjściem na spacer.

Miłego Dnia Kochane

reklama

W DDTVN w "misji mama" będzie o problemach z kręgosłupem po porodzie!

To coś dla mnie...ortopeda nie pomógł, być może pomoże DDTVN- Dzięki za cynk, chociaż i tak codziennie oglądam to bardziej skupię uwagę...Ami właśnie ma akcje pisk- bez powodu, poprostu próbuje swój głos...masakra...uszy mi "odpadają", ale cóż się dziwić głosik silny po mamusi :-D:-D:-D

Do góry