reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam przyszłe majowe mamusie:-) długo mnie tu nie było ale musiałam na trochę do rodziców jechać. Tak się zbierałam do tego żeby im powiedzieć o dzidziusiu ale nie mogło mi to przejść przez gardło:zawstydzona/y:. Co gorsza to wydaje mi się że następny raz będę u nich dopiero z tydzień czy dwa przed świętami a mój brzuszek cały czas rośnie. Dzisiaj aż się przeraziłam jak spojrzałam na swój ciążowy brzuszek wg USG dziś jest 13 tydz 2 dzień. Od jakiegoś czasu na wszelki wypadek nosze dość luźne bluzeczki a dziś założyłam obcisłą i wiadomo w którym miejscu się opięła. Moja gina powiedziała że mój brzuszek jest twardy jak na bliźniaki:-D Od początku ciąży przybyło mi prawie 2 kg ale na szczęście gromadzi się to tylko na brzuszku. Na moim ostatnim USG myślałam że oszaleję ze szczęścia:-) bo dzidziuś strasznie się kręcił ruszał nóżkami i rączkami. To było cudne i już baaaardzo kocham to maleństwo.
Mam pytanko do mamuś kiedy można na usg rozpoznać płeć dzidziusia?? Buziaki

reklama
Aniusiasac suwaczek super i wogole podpis.Wszystkiego najlepszego dla twojego meza!!!!!!
Balck angel no to na swieta zrobisz rodzicom niespodzianke i oznajmisz ze zostana dziadkami:)

Ja bylam teraz odebrac wyniki badan i mocz mam ok ale cytologia II gr.:(
Alez dzis wszytskie na spotkankach z malenstawmi.Wieczorkiem bedzie co opowiadac.Ja sie troszke martwie jak zawsze.Mam nadzieje ze jest wszystko ok z dzieckiem:)

Witajcie dziewczynki dzisiaj dzień usg, ja muszę cierpliwie poczekać do jutra. A nie mogę się już doczekać :-)

Iwonka2006- Na pewno będzie wszystko okejj, rozumiem Cię bo też zazwyczaj panikuję i martwię się na zapas.

black angel - To najwyżej im niespodziankę zrobisz pod choinkę :-) Myślisz że mogą źle zareagować na wieść o maluszku?

anusiasac- śliczny suwaczek gratulacje :-):-)

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam dzisiaj miłego oglądania maluszków.
A u nas w Łodzi pada śnieg kochane, nawet nie pada a sypie, normalnie biało za oknem. Jedyne co lubię w zimie to święta i zapach świerzej choinki ehhhh
Miłego popołudnia laseczki

hej ja jestem pierwsszy raz tutaj i nie moge sie polapac. :-) Jestem w 11 tyg.Narazie bylam raz u lekarza robil tylko USG jutro ide robic pierwsze wyniki i do gin, widze ze wy jestescie dawno po badaniach i sie troche przestraszylam. Tez macie tak ze sie boicie o zdrowie malenstwa ja sie boje strasznie a tak wogole mamy konflikt krwi :-( czy moze ktoras z was ma podobna sytuacje ?

o kurcze ale sie dzis napisalyscie :)

ladnie wszyscy dzis ida do gina :) a my dopiero sie wybieramy 22/11 ja nie wiem jak do tej pory wytrzymam... zaczynam sie robic nerwowy z tego powodu. Wolalbym chodzic co tydzien ;)

mam nadzieje ze jak juz dotrzemy do tego gina to juz bedzie widac plec - w koncu to prawie 14 tydzien bedzie (zalezy jak liczyc)

Beata zaczyna sie czuc lepiej chyba najgorsze przeszlo ale jeszcze nie jest niewiadomo jak rewelacyjnie

wiktoria - moja mama miala konflikt serologiczny - dzis mam 23 lata jestm zdrow jak ryba i duzy silny chlop :)

witajcie

u Nas tez padał śnieg ale teraz już prawie nie ma śladu bo jest w miarę ciepło :tak:

fajnie macie dziewczynki że zoabczycie swoje dzidziusie już dziś Ja muszę czekać jeszcze tydzień :sorry2: ale damy rade :tak: czekamy na wiści

Kamilka - będziemy odpoczywać ;-) tez chciałam chodzić na basen ale narazie lekarz powiedział żeby jeszcze odczekać zobaczymy co powie na wizycie :confused: mam nadzieję że od II trymestru będe mogła chodzić na basen trochę ruchu zawsze wskazane :tak::rofl2:

agusia - oj to naprawdę masz udaną teściową :-p

anusiasac- Ja też nie miałam żadnych mdłości, zgagi i nic z tych rzeczy tylko bolące brodawki :baffled: a Ciebie piersi nawet nie bolą ani brzuch:confused: suwaczek pierwsza klasa :tak:

iwonko - nie martw się napewno wszystko jest ok :tak: ale ja też przeżywam każdą wizytę u ginka czy oby wszystko dobrze

wiktoria - to chyba normalne że boimy się o swoje dzidziusie w brzuszku nic się nie martw wszystko będzie dobrze :happy:

Wiecie co ja panikuje ze cos nie tak ale jak czytam wasze teksty to widze ze wszystko normalnie i ok u mnie przebiega :-) ale juz mniej panikuje tak wogole to nasz pierwszy dzidzius :-) Ja jak pujde do gin to bedzie 12 tydzien ciekawe czy mi powie co bedzie:-). A z drugiej strony jak sie pomyli, a wy jak chcecie wiedziec co bedziecie mialy ??? :crazy:

Ja chce wiedziec bo w domu dwóch chłopaków rozrabiaków ;-) jak 1 dzieciątko się rodziło to nie chciałam wiedziec, ale tak na usg sie nadstawił, że nie sposób było nie domyśleć sie kto to ;-)

reklama
No i wrocilismy:tak:Z malenstwem jest wszystko ok:-)a takie ruchliwe i skoczne ze sie smielismy wszyscy z lekarzem.Mam nagrane na plycie caly film z usg,prawie 30min..Machalo nam tez raczka,och jak fajnie i teraz jak wrocilam do domuku to odrazu obejrzalam sobie jeszcze raz to wszystko.Lekarz powiedzial ze bedziemy mieli bardzo madre dziecko;-);-);-);-):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:ach zeby tak bylo naprawde.Ma teraz mierzac od glowy do kosci ogonowej 73mm:-)Plec nie znana:no:Vanesska jak byla w tym wieku to tak nie skakala podczas badania a to malenstwo to nam da chyba popalic :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Super ze u was tez wszystko ok:tak:
Puchatko.Madamagda.Polka jak wasze malenstwa na usg:-):confused:
Wiktoria ja nie wiem co miec bede,chcialabym miec dziewczynke druga bo mam ciuszki typowe ale i chlopiec do pary tez by sie przydal i moj by chcial miec teraz synka:tak::-)No moze przy kolejnym usg poznamy plec:tak:
Anulaaa no juz swieta tuz tuz:tak::-):-):-):-)

Do góry